Daging RUSA Masak Lemak Cili Api

Thursday, November 01, 2012



Lawanya sudah semestinya lah Ikan Masin kan.


Amacam...terliur tak? Saja nak bagi uols terliur pepagi nih. Hasilnya tak mengecewakan. Sedap dan cukup rasanya...masam, masin, manis dan pedas. Makan plak dengan ikan masin...perghhhhhh...mantop wei. Sebab yang tukang masak tu pandai masak...ekekeke...Siapa pernah makan daging rusa? Ni 1st time saya makan daging rusa. Rasa nya sama macam daging lembu gak.Malam tadi dengan gigihnya daku masak daging rusa nih. Kang kalau dah lama terperap tak sedap plak kan. Dapatnya masa raya kurban aritu.

Balik kerja terus singgah kedai. Petang semalam kan hujan lebat dengan angin kencangnya. Perghhhh...mak redah gak noks...berpayung dengan anak bujang tu. Sanggup tak sanggup lah kan semata² demi nak masak daging rusa nih. Habis basah.

Sampai umah layan anak dulu sambil perah susu *itu pon nak tulis ker...hahaha...*. Pastu trus ke dapur. Sambil masak sambil tengok anak. Sampai anak masuk bawah katil pon tak sedar. Ingatkan dia tido sebab saya tidokan si rambut pacak ni dulu. Sekali tak tido...haishhhhh...

Seronok main bawah katil yer

Kesudahannya...pukul sepuluhlebih baru habis masak. Bukan tak efficient. Kan dah tulis tadi...sambil masak sambil jaga anak, acaner tu? ^_^. Maaf lah kalau ada yang mengidam tu. Kalau nak, kat umah ada lagi daging rusa. Meh datang umah meh ☺☺☺. Saya jamu kamu dengan daging rusa.

Note: Saya terjah umah kamu slow² yer. Banyak keja plak pagi nih.

You Might Also Like

34 comments

  1. daging rusa nie sy pernah mkn kak...tp xbape suka pulak..lg suka daging lembu...oh xngidam dh tgk pic nie, sbb raya ri2 mak masak daging masak lemak salai yg super duper best hehehehe..

    ReplyDelete
  2. Authentic negeri kelahiran kita nieh:)

    Sha suka padankan lauk nieh dengan sambal belacan, ulam2. Kalo ada petai...hmmm..lagilah terangkat :)

    ReplyDelete
  3. lambat bebeno gambo rusa tu keluor....ha nampak dah...suka daging rusa ni tambah2 masak lomak cil api...

    ReplyDelete
  4. sedapnya :P kite klu blk sbh je dpt mkn dgg rusa hehehehehe :P

    ReplyDelete
  5. as salam

    fuh, kena plak dgn ikan masin...mmg seswaii :)

    ReplyDelete
  6. aduh...!!! sedapnya masak lemak rusa tu ye...kena dengan ikan gelama belah tu pula....nie buat tak tahan nie.....boleh mintak semangkut....he..heeeee....

    ReplyDelete
  7. Hihi daging rusa ni rasanya sedap ... tak berlemak sangat umi rasa (^_^)

    comelnya baby ni main bawah katil ..rasa nak kiss je pipinya ..

    ReplyDelete
  8. sedap daging rusa masak cili api tu... yum yum... :)

    ReplyDelete
  9. Yg penting, hero rmbt pacak tu encem!! Comel!!!

    ReplyDelete
  10. daging rusa....wallla sedappnya..
    hehehhe comel jek duduk bawah katil..

    ReplyDelete
  11. wauuuuu..mana lah saya nak cari daging rusa ni....berapa RM sekilo ya?

    ReplyDelete
  12. daging rusa..menarik nih.jarang dpt jumpa daging ni kan..
    menu tu semua mmg gugatkan iman org yg tgh lapar hehe sedapnyaa

    ReplyDelete
  13. aju pernah makan daging rusa, mmg sedap fiza, aju masak kicap and letak cili boh, woweeeee manis je rasa daging rusa tu ;)

    ReplyDelete
  14. a'aa daging rusa sm je rs cam kambing kan.. :-)

    hihiii comel je main sampai bwh kail.. hehhe

    ReplyDelete
  15. TAK PERNAH RASA LAGI DAGING RUSA..

    ReplyDelete
  16. daging arnab pernah makan, daging rusa blom lagi huhuhu
    meleleh tgk weh..hampehhh

    ReplyDelete
  17. waaahh.. sedapnye daging rusa tuu~~ lme dh x mkn >.<'

    btw comel je baby tu. germ2! hihi

    ReplyDelete
  18. sedapnya daging rusa....dulu masa kecil2 selalu makan daging ni sebab bapa selalu pegi memburu (masa belum kena haramkan pemburuan rusa)...daging dia memang sedap dan manis...lebih2 lagi masak kicap atau goreng jak...emmm nyummy nyummy

    ReplyDelete
  19. Biasa kalau abang ke S'wak dia balik bawa daging rusa sebab ada kawan abang yg kerja di cawangan sana.

    Adik tu sengih main bawah katil. Tak menangis dah baik Fiza dia boleh main sendiri cuma kena jaga jgn ada benda atas lantai bimbang dia masuk mulut. Comellah:)

    ReplyDelete
  20. tak pernah makan dading rusa... tomeinyaaa dia main bawah katil...

    ReplyDelete
  21. wani xpenah mkn lg kak daging rusa...wowwww qhaliff sampai bawah katil ko nak haha

    ReplyDelete
  22. alamak...tak terliur cmna ni kak?hehe

    ReplyDelete
  23. uish sedap tuu dikk
    masak lemak daging rusa ..
    akak x up lagi entry daging salai masak lemak .. haa nanti yee ;))

    ReplyDelete
  24. daging rusa tu !. tap KA tak makan ler cuma gulai tu mmg nampak sedap sgt

    ReplyDelete
  25. Salam Kenal Sis,

    Nampak sedap dan menyelerakan daging rusa ni. Saya pernah makan daging rusa blackpepper dia Nikko Hotel. Masak lomak cili api ni takpenah try. Tapi masalah apa2 pon masak lemak cili api yang betul2 orang masak dengan apa sekali pon memang kegemarah saya.

    Apa2 pon DONE FOLLOW!

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere

    Take Care Sis

    ReplyDelete
  26. gigihnya ko masak tentengah malam nokkkk...nak skettt...ghase ghase nya tak pernah makan lagi daging rusa seumor idup ni

    ReplyDelete
  27. penah mkn..sbb jiran selalu bg .dolu2 la..

    ReplyDelete
  28. x pernah pulak rase daging msk lemak. kalau sate daging tu pernah la. hehehe

    ReplyDelete
  29. dah lama tak makan daging rusa..mmg sedap sangat,..ikan kering makan dgn nasi panas mmg tak sedar bertambah...laa suka main bawah katil yaa..

    ReplyDelete
  30. tak pernah makan daging rusa.... sedapp yer...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive