Ikan Bakar Bellamy

Tuesday, November 27, 2012


Siapa yang tak kenal dengan Ikan Bakar Bellamy kan. Ikan Bakar famous amos yang terletak kat belakang Istana Negara nih.

 Ikan Kembung Bakar

Nasi Putih bersama taugeh 

Amacam...terliur tak...ekekeke...Lepas habis Town House Meeting kat Solaris Dutamas smalam menyinggah lah kat sini. Memang dah lama tak makan kat jalan bellamy ni. Masa kerja kat Faber Tower dulu selalu juga lah ke sini. Kalau pergi hari jumaat memang penuh lah kedai. Tapi semalam kira ok lah. Tak perlu tunggu lama. 

Memang puas hati lah makan sebab sedap. Cili kicap ngan air asam tu memang terbaik lah. Pastu dapat plak ikan baru lepas bakar...perghhhhh...memang mantoplah.Makan time tengah hari buta...dengan panas dan pedasnya. Apalagi...ketibas dan berpeluh² muka dibuatnya lah kan. Atap zink nok, mau tak berpeluh. Kesian kat parents yang bawak anak kecik...menangis² kepanasan gamaknya. Dah puas makan, jom tengok bil nya pulak.


Buntang biji mata jap. Makin lama makin mahal plak ikan bakar kat sini. Air kelapa RM3.50 ko. Kenapa erk? Sebab dah fofular ker? Kalau kedai air-cond, ok lah harga mahal. Tapi ni kedai atap zink jer...hurmmmmm...Sekali sekala boleh lah makan. Kalau hari², mau nipis poket dibuatnya.

Note: Gua tensi...tak habis² orang tipon cari Ms Lee. Weiiiiii...gua bukan Ms. Lee lah. Nak kena tuka no HP ni nampaknya...ggggrrrrrrrr....

You Might Also Like

29 komen

  1. Dah lama tak g makan ikan bakar. Tapi Jalan Bellamy tu tak pernah lak g sane.

    ReplyDelete
  2. saya dah lama boikot ikan bakar belakang istana ni...mahal gila...betul tu, charge ala ala restoren, padahal atap zink aja..panas!

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum fiza...sekarang ni makan mmg mahal harganya...:)

    ReplyDelete
  4. dah mahal yerk.. habistu dah kete mahal2jer gi situ ditengoknyer mana ada mahal harga gitu.. tak siapa bersunggut kot so dia tak heran...
    by the way dah lama tak gi sini..

    ReplyDelete
  5. 12 tu maknanya rm12 ke? mahal gak..tp dgr kata sedap...nti nak try la....

    weekend dia bkk x?

    ReplyDelete
  6. Taugeh kepala besarrrrrr... peberet hubby tuh. nanti nk try lunch kat sana.

    ReplyDelete
  7. AJU SUKA MAKAN ikan keli fiza, mmg harga dia mahal sikit kan

    ReplyDelete
  8. sedapnye tengok gambar ikan bakar ni...aduiiiii....

    Uni recently posted...

    Berjaya Hamil Apabila Diurut (Part 2 of 3)

    ReplyDelete
  9. wah...sedap gila... dah lama sangat2 tak makan ikan bakar ni.. kat kl ni tak tau mana satu kedai ikan bakar paling sedap..

    ReplyDelete
  10. ikan bakarr sedappp..kecur btl akk tgok:)

    ReplyDelete
  11. KAT MELAKA PUN BANYAK JUGA KEDAI IKAN BAKAR YANG BEST2.. :)

    ReplyDelete
  12. sedapnya ikan bakar tu tapi agak mahal juga dgn harga tu..

    ReplyDelete
  13. sdapnye ikan bkar atas tuh . nyum2 . hee

    ReplyDelete
  14. As salam Fiza,

    Pernah juga makan kat sana dulu sekali ikut kawan... mmg sedap tp bila panas, terpenggap dgn berbau baju semua bagai...nak balik ofis pun segan...hehehee....

    ReplyDelete
  15. pernah gak makan sini skali... memang sedap...

    Blog anda telah dikutuk.. hehhee... TQ joint my segmen...
    http://marqiscareno.blogspot.com/2012/11/segmen-tolong-kutuk-kow2-blog-king.html

    ReplyDelete
  16. belum pernah sampai ctu..sbb belakang Istana Negara..tu mahal kot..ehe...walau xder aircond..

    ReplyDelete
  17. xpernah ke sn.. hai ms.Lee.. hikhik

    ReplyDelete


  18. dari segmen yg sama :http://nyueyien.blogspot.com/2012/11/jejak-kaki-ku-di-blog-mu.html

    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  19. adeh, buat aku jadi lapar jek...

    weii, mekasih, smpul aku dah terima tau

    ReplyDelete
  20. siapa tak kenal? sy tak kenal kak wahahaha! serius xknl. kwn pena ckp psl ikan bakar sedap kt blkg istana tp serius sy xpena cuba! nti la sy g sana! klu da g sana blh msk dlm blog :P

    ReplyDelete
  21. wah sedapnya...baca entry ni, terbayang air kelapa plak... hhihi

    ReplyDelete
  22. mmg sedap mkn kt sini..tp skang da mahal kn

    ReplyDelete
  23. mmg suka pekena ikan bakar kat sini!

    ReplyDelete
  24. ayu baru pas makan kat situ.. opis ayu kat situ je.. tp, mahal kan..

    ReplyDelete
  25. hadoi tgk gambar sambil telan liur ni kak oiiiii hahaha

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page