Blog SAYA Kena Kutuk!!!!

Tuesday, December 04, 2012


Memang tak hingatlah kan orang tu mengutuk blog gua der. Panas jer mata gua ni membaca kutukan dia tu. Perghhhhh...makan dalam wa cakap lu. Gua tau lah blog gua ni tak santek kan. Ok...ni antara kutukannya tu. Baca sampai habis #klotaknakbacatekanjerbutangXtu. Jangan buat assumption dulu...hehehe...

bile bukak jer blog ni, gua tertunggu2 sampai header habis loading... tungu punya tungu tak gerak2 jugak... ehh... takkan header macam ni jer kowt...simple giler... ade tulisan yang konon kreatif tu jer... tulisan besar kecik... huhuhu... tukar la header yang cun skit... dah la background pun tak santek... colur yang kusam... corak macam kain langsir orang dulu2... yang jual kat Kamdar 2 meter singgit... kahkahkah... 

- Vavava...ayat tah hingat. Lu cakap blog gua macam kain langsir. Napa tak cakap macam kain buruk jer...muahahaha...Gua tak tau plak loading blog gua ni slow. Ker tenet lu yg slow bro. Header gua tu memang ada gambo. Ntah kenapa dia malu² plak nak kluar. Iyer lah...gua tau blog gua buruk. Gua memang nak touch-up pon. Masih dalam proses. 

haa... pasal tajuk blog... dah kena tukar kowt... kan dah ade princess... kang kecik ati si princess... tukar la jadi "The King, The Queen & The Lil' Prince's n Princess Journey's"... hamek ko... tapi bab tajuk blog ni terpulang la kan... gua tak kisah sangat pun asalkan ia membawa maksud dan erti tersendiri untuk pemilik blog... so, takda hal sangat dengan tajuk tu... letak la nak letak panjang mane pun...

-  Ini pon gua memang nak tukar pon. Gua sedar title header tu panjang sangat. Gua nak kasi pendek sket, tapi gua tak der idea nak letak title apa lah bro. Apa kata lu bagi idea? Aci tak...ekekeke...

Hmmm... Susun atur dalam blog ni pun tak menarik... ntah hape2... kiri kanan entry die sumbat benda... sempit jer rasenyer... kat side bar tu punyer la banyak bloglist... ade 6 katigori bloglist... hohoho... Bloglist ramadhan pun ada walaupun dah lama habis ramadhan... blog gua tersenarai dalam bloglist ramadhan ni... kalau nak remove bloglist ni pastikan blog gua pindah masuk dalam katigori lain okeh... ekekeke... Satu hal lagi, dia punya label tu serabut jer nampak, banyak sangat...

- Gua tau blog gua memang tak menarik. Bloglist pon tak ber update. Memang gua akan update bro. Tapi faham² lah...gua pakai internet office jer. Masa agak terhad. Jangan risau, bila update nanti gua akan masukkan link lu bro. Bro, label tu kan salah satu cara mesra SEO. 

Gua rasa blog ni agak senior jugak sebab dilahirkan tahun 2009 lagi, tapi followers tak sampai 1000 pun lagi... nak kate tak actif tak jugak sebab banyak jer entry die...

- Nak buat macam mana bro, gua follow blog dorang..tapi dorang tak sudi nak follow blog gua balik. Blog gua kan tak cantik..buat orang tak tertarik, acaner tu....hahaha...Takkan gua nak paksa orang follow blog gua dgn tinggalkan msg 'saya dah follow, sila follow saya balik...tak follow tak nak kawan'...*contohlah* ☺☺. Gua bukan macam tu bro. Kekadang gua terasa gak kan, blog org lain dia follow, tapi blog gua dia tak follow...why??? why??...erk...emo jap...muahahaha..tapi gua sedar. Nak follow...follow lah, tak nak sudah, tak der paksaan. Follower banyak tu adalah kelebihan. Gua tak gila follower...tapi gua gila komen. Follower banyak pon tapi komen sikit tak syiok gak kan. Betul tak ☺☺

Satu yang menarik tentang blog ni iaitu isi kandungan entry... gua suke blog yang citer ape yang die lalui, rasa, baca, nampak, makan dan apa saja... smua pasal pemilik blog diciter kat sini... isu2 semasa pun ada dikupas sendiri oleh pemilik blog... info2 berguna pun ade di'sharing' skali...

- Ehemmmm...ehemmm...part ni gua suka sebab lu puji kandungan entry dalam blog gua nih. Mekasih. 

Opssss...sila jangan salah faham yer. Ini berkisah dengan segmen dari Coretan Diari Seorang Abah @ Careno. Saya ada masuk segmen Tolong Kutuk Kow2 Blog Saya. Sekurang² nya saya tau apa kelemahan nya. Memang dah tau pon apa yang kurang tu...hehehe...

Terima kasih bro sebab sudi kutuk blog gua. Gua tak kisah pon dengan kutukan lu....No heart feeling ok ☺☺. Banyak benda yang gua kena improve kan. Gua pon tengah buat re-branding untuk blog gua ni. TUNGUUUUUU....

Note: Psstttt...tak sabar...tak sabar...tak sabarnya. Blog saya akan berwajah baru nanti. SURPRISE!!!



You Might Also Like

45 comments

  1. sabar.. sabar.. maybe niat dia baik cuma tak reti nak berdiplomasi.. ambik yg elok2 jew.. yg tak elok tuh tolak tepi..ok

    ReplyDelete
  2. kehkeh..dah agak dah mesti join segmen...

    wah, nak rebranding blog...lepas ni jgn kan 1k, lebih lg pun blh....

    ReplyDelete
  3. i like word, re-branding tu. x sabar nk tunggu kemunculan wajah baru blog fiza :)

    ReplyDelete
  4. aku tak pernah kisah nk watkan blog tu cantik ke idak ke. sbb ni tuk tatyapan sendiri.. fedulik la org nk kata ape hahaha

    ReplyDelete
  5. ekekeke... ingtkan kecik ati.. risau gua... dah la byk blog lg nak kena review ni... ayarkk... *mati"

    ReplyDelete
  6. mcm mana nak open minded bila org kutuk blog nie akak...takut huhuhuhuhu..tp nak jgk tahu komen org pd blog kita, wahh blog berwajah baru, xsbr nk tgk

    ReplyDelete
  7. kui..kui... masuk segmen ghupanya yer.. kalau ayu masuk sure kena kutuk kaw2 lagi ni..

    ReplyDelete
  8. haha..
    ingat real tadi..ada gaks segmen gini eh.bagus gaks..

    pasni lawa ar rumah..hehe

    ReplyDelete
  9. La... ada segmen kutuk mengutuk la pulak... Macam2... :)

    ReplyDelete
  10. cuak je! ahahahhh...

    waahhh x sabar nk tgk wajah baru blog ni :)

    ReplyDelete
  11. Wowwww! Best jugak kena kutuk ni kan...

    Kalau blog saya tu..hahaha..lagilah haru!

    wokeh..kita tunggu wajah baru blog ni :)

    ReplyDelete
  12. bg sy blog akak ok je cuma susah sikit nk bc kot sbb background akak tu hehehe. yg lain semua purrrrrfect :P

    ReplyDelete
  13. whoa...mamtik² ingt kena kutuk..grrrr..

    ReplyDelete
  14. hahahaha..mati2an ingatkan ade org kutuk betul2..rupanye masuk segmen yer..hehehehe.apapun gud luck...dan x sabar juga nak tggu blog berwajah baru...heheheh

    ReplyDelete
  15. hmmm aju pon tak sabar nak tgk wajah baru blog fiza, ingatkan sapalah yg berani kutuk fiza tadi ;)

    ReplyDelete
  16. HAHAHA.. SUSPEN JE BACA.. LAST2 BARU TAHU, SEGMEN SEBENARNYA..

    ReplyDelete
  17. lol.... ingatkan kene kutuk kaw-kaw.. teremo jap td...hehe

    ReplyDelete
  18. syoknya ko nok. blog amie tu sape la yg nak tlng repairkan..dah tak ter repair dah...haha

    ReplyDelete
  19. buat saspen jelah..hehehe..ni k dee nak bgtau..kat belakang tu line2 tu ngan fontnya agak susah utk org yg rabun mcm k dee nak baca..hehehe..

    itu label betullah..sgt panjang..buat dropdown list lah..eh..dah2..xmoh lebih2..nti blog k dee lak kena kutuk..kihkihkih..

    ReplyDelete
  20. as salam

    kadang2 blog fiza mmg lambat loading,tp tak lama..akak tak kisah sbb akak suke komen yg pop up window..senang nak komen macam ni :)

    ReplyDelete
  21. Cantek ke tak cantek yang penting pengisiannya menarik.. Betul tak? Tak sabar! Tak sabar! Tak sabar gak nak tgk wajah baru blog ni!~ ^_^

    ReplyDelete
  22. kalau aku dah lama dah nangis dengar kutukan itteww...huhuhu

    ReplyDelete
  23. suspen..
    rupanya join segmen..btw..gud luck

    ReplyDelete
  24. wah macam mana lah agaknya rupa paras blog baru yer...

    ReplyDelete
  25. Wah! cantiknya blog. kekadang ada kebaikan gak kita join segmen. Dari situ gak kita dapat tau keburukan blog kita. Dan menjadikan kutukan itu sbg sesuatu untuk menjadi lebih baik.

    ReplyDelete
  26. aik... bila ubah wajah ni??.. dah lama ke saya x siggah sini ek?? aiskkk

    tapi srius, mask td terkejut, ingat sy slh msk blog... hahhahhah

    btw, cantik n sgt2 ringan loading berbanding sblm ni...:-)

    sapa yg edit ni

    *nanti suh balik careno 'kutuk' bila blog dah cantik ni... heheh

    ReplyDelete
  27. hahahahha.bikin suspen je.hahahahaha.. tapi elok ambik segala kritikan membina tu.. InshaaAllah blog ni akan terus maju :)

    ReplyDelete
  28. Hehehe ingatkan betul2.. apapun dah cantik pun... saya pun blog yg biasa2.. kalau masuk segmen kutuk2 blog mesti lagi banyak....kena kutuk hehehe

    ReplyDelete
  29. terkejut saya baca ni kak..hehe

    ReplyDelete
  30. alamak, sy pon terasa, mula ber blog 2009. tapi follower baru berapa, entry pun baru berapa..hehe.. sbb blog yg seusia dgn masa sy mula ber blog tu, sy sudah privatekan atas faktor2 tertentu.. hehe..

    ReplyDelete
  31. Fuhhh memang kena kaw2 punya hehe... blog eynda pun dah lama dah buat spring cleaning....

    ReplyDelete
  32. dalam masa dia kritik dia bagi penyelesaian. haaa yg tue takpe la. hihi. nk masuk segmen yg memerlukan daya ketahanan mental nie mmg kena perlu betol2 bersedia hihihi

    ReplyDelete
  33. Blog ni ok apa. siapa la yang kutuk tu..
    Jom join segmen saya.

    ReplyDelete
  34. he he KA pun join segmen kutuk2 tu .. terbaiklah

    ReplyDelete
  35. hahahaha KIUT jee ngamok2 end up hapy sikit kekkeke egt kan pasal apa laa td.. ;))

    ReplyDelete
  36. hihi..bagus juga join segmen camni..at least kita blh baiki mana yg tak kena..biasanya blog lmbt loading sbb template dia berat..

    ReplyDelete
  37. menarik dapat lihat kelemahan dan dapat ditingkatkan ke arah yg lebih baik..

    ReplyDelete
  38. lamabat loading tu x di nafikan sebab tu saya singgah sini baca maraton hihihihihi... ;p

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive