MONDAY BLUES!!!!!

Monday, December 24, 2012



1) Anak bujang saya yang cute macam ibu dia ni demam lah. Start demam dari semalam, Mata pon bertahi, panas dalam mungkin. Nak bukak mata pagi ni pon macam payah jer, bagai di gam². Terpaksa lap dulu ngan air suam. Pastu titikkan sket dengan air susu ibu. SI tu kan ubat untuk sakit mata ☺☺. Air masak pon tak nak minum. Mengempeng jer kerjanya. Tak nak di letak. Nak berdukung...alahaiii...demam nak tumbuh gigi lagi ker dik. Ker demam sebab nak merangkak...hahaha...

2) Hati berbelah bagi nak hantar anak ker Nursery, tapi kena hantar gak...uuwwaaaaa...

3) Badan sengal² sebab mengiring lama sangat. Dah tu...anak mengempeng berjam-jam. Acaner tu? Mata pon mengantuk sebab tak cukup tidur. Tak per...besar pahala ibu sebab jaga anak yang tak sihat.

4) Line tenet pon tak berapa nak sihat. Asyik HANGGGGGG jer memanjang. Nak BW pon terbatas. Nak dengar radio pon sakit hati sebab asyik putus². Dengar radio online katakan. Nak dengar pakai radio biasa tak boleh sebab tak dapat siaran HOT fm. Mak kan pendengar tegar HOT fm.

5) Surat pengesahan majikan masih belum dapat lagi...adoiiiiii...lamanya. Dah seminggu mak submit hat HR noks. Kalau cepat dapat, cepatlah proses pinjamannya. Terpaksa pinjam ngan MBSB even interest 4.9%. Nak buat macam mana, bank lain tak nak kasi pinjam. Pihak bank nak gaji RM3000 dan keatas. EZ RHB plak lagi tinggi interest nya 9% even senang lulus. Beginilah nasib pekerja yang bergaji bawah dari #tigaribu...harap maklum.

Itu jer lah kisahnya. Pagi ni pon jalan lengang. Office pon lengang gak sebab ramai yang menghabiskan cuti² tahunan. Bos besar pon tak der. Jadinya...hari ni kita ENJOY...muahahaha...*gelak syaiton*

Note: Kejap lagi saya jalan² umah kamu. Jumaat aritu saya half day. Jadinya jejak ku di blog mu separuh jalan jer ^_^.



You Might Also Like

23 komen

  1. kalau nak masuk mbsb cari saya

    ReplyDelete
  2. SAYA PUN TENGAH LAYAN MONDAY BLUES.. ESOK CUTI PLAK TU..

    ReplyDelete
  3. Alahai siannya...moga baby cepat sembuh

    ReplyDelete
  4. hensem nya dia..
    Anak sy pun kena flu skrg.. cerewet sikit..huhu..sedih bila tgk anak sakit ni...sensitif jiwa..
    moga cepat sembuh ya...

    ReplyDelete
  5. sama lar.... orang cuti kita keje... hihihi do follow my blog yer dear

    ReplyDelete
  6. wuih bahaya gelak mcm tu..hehe
    hope baby cepat sihat ea, sian mama :)

    ReplyDelete
  7. Alahai..sian si tecit demam ye.hati kita ibu ni memang lg berat nk tglkan tp x pe.sok coti.

    Moga cepat sembuh ye qhalif.

    ReplyDelete
  8. Biasela budak klu xsihat cam gitulah kn. Harapnye adalah tu nk pndai apa2 kn.

    ReplyDelete
  9. itulah cabaran ada anak kecik ni kan, tambah lagi menyusu badan, ibu kena banyak berkorban..memang risau dan sedih time nak tinggal ank2 kan..

    ReplyDelete
  10. aduhh musim nie dikk
    kami2 di rumah nie punn x habis2 batuk dan demam .. silih ganti ..

    hurmm memang bantut lahh kalau line slow .. akak nie punn dah lambat nak BW .. sebuk dgn macam2 hal .. bila cuti macam tuu lah ;)

    ReplyDelete
  11. Sian baby demam..cepat sembuh ye.. ^^

    ReplyDelete
  12. alahai moga manja ibu segera sembuh, ibu kene kerja ye, moga semua urusan fiza dipermudahkan amin ;)

    ReplyDelete
  13. Walau demam tapi bila tengok gambar segih dia macam ceria betul Fiza. Geram kakak tengok - nampak mata yg cerah tu dia punyalah cerdik.

    Betullah Fiza kakak pun guna petua Fiza titikkan susu ibu kalau sakit mata.

    ReplyDelete
  14. alala cian si comel ni demam. sila cepat sembuh ye. kasihan kat cik mama.. :)

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum fiza...bulatnya mata dia...:)

    ReplyDelete
  16. semoga qhalif cpat sembuh dan urusan kak fiza dipermudahkan

    ReplyDelete
  17. cian dia demam ye..moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  18. semoga anak ko cepat sihat nok...

    ReplyDelete
  19. nak menjaga dan membesarkan anak2 bukan senang, perlu pengorbanan dan kesabaran..

    ReplyDelete
  20. pacak nyer rambut..!!! qaleef tak de rambut selebat tu..dah la selapis..botak kan lagi pulak..huhu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page