Nasi Lemak Sedap!!!

Thursday, December 06, 2012


Breakfast nasi lemak pagi nih. Semalam nasi lemak...pagi ni nasi lemak. Esok pon nasi lemak kot. Sebab sedap sangat...hahaha...Menternak lemak jer lah. Tapi serious, nasi lemak ni sedap, Susah nak cari nasi lemak yang mengikut piawaian dan citarasa tekak skang nih. Sambal sedap...ikan bilis rangup...nasi sedap...erkkkk...semuanya sedap lah. 

Ni namanya Nasi Lemak Terminal. Sebab gerai ni kat terminal bas Cyberjaya. Kalau orang² Cyberjaya yang nak try, bley terjah GERAI 'O'. Simple jer nama gerai nih. Kalau sedap bagitau saya, kalau tak sedap bagitau tuan kedai lah yer...ahaks...Harga sebungkus RM1.50. Standard harga nasi lemak skang. Dulu nasi lemak murah jer kan. Skang ni makin lama makin naik...haishhhhhh....

Note: Kejap lagi saya citer pasal 'kisah misteri' tu yer.

You Might Also Like

26 comments

  1. untung la hari² mkn nasi lemak.. :P

    ReplyDelete
  2. suka nasi lemak masa skolah dulu...30sen sama banyak dengan 1.00 sekarang..

    **kt tempat saya ada lagi nasi lemak 1.00

    ReplyDelete
  3. wani klu mkn nasi lemak pagi2 mata kejap lg mau tau la ngantok xtau nak habaq haha

    ReplyDelete
  4. tengok nasi lemak ni pagi2..sedapnya. Saya tengah mendiet ni. Ntah bila boleh bertahan. Diet makan quacker oat...huhuhu

    ReplyDelete
  5. 1.50? kat rumah dee di bangsar masih ada orang berniaga rm1 sebungkus nasi lemak daun pisang gitu..

    ReplyDelete
  6. sambal nmpk sgt sedap!
    sukala masuk blog akak skrg, cpt gila loading, cantik pulak tue..mcm tuan dia auwwwww...

    ReplyDelete
  7. Biar betul Fiza nie. Mesti sedap sangat sampai dah ketagih setiap hari... kakak tengok sambal dia tu menggoda betul:)

    ReplyDelete
  8. hihihi~same ler kite...naik berlemak2 la yea....:)

    ReplyDelete
  9. kalo dulu 50 sen je nasi lemak ni...hehe..

    ReplyDelete
  10. wow!!!! ngumah baru, cat baru, langsir baru semua serba baru





    mak suker noks! terus tak jadi nak komen pasal nasi lemak tu. hahaha

    ReplyDelete
  11. wau.. nampak pun cam sedap jek.. ayu pun skrg ni giler nasi lemak jek.. suka kalau nasi lemak letak daun pisang camni.. pehh

    ReplyDelete
  12. wahwahh sedapnya! minggu ni sy xsentuh nasi lemak sbb mgu lepas seminggu nasi lemak. mgu ni mgu oat je :P

    ReplyDelete
  13. BAK TAPAU SKIT POSKAN KAT MELAKA.. :)

    ReplyDelete
  14. sambalnya nampak mcm byk..tgk rupa tu macam sedap..hihi..

    ReplyDelete
  15. pagi2 lagi dah buat akk terliur adehhh
    memang terbaik kalau nasi lemak
    bungkus pula daun pisang !
    ahahhaha selamat menternak dik ekek ;)

    ReplyDelete
  16. nmpk sedap smbl tu kak..

    p/s: akk takde wat poup komen ea? lg snng.. pndpt yui =)

    ReplyDelete
  17. tengok gambar pun dah nampak ke sedapnya...bungkus daun pisang lagi ha...

    ReplyDelete
  18. nasi lemak sambal byk ai suka jgk!

    ReplyDelete
  19. nampak sedap ni kak. tapi tu la, mahal kemain. dulu harga nasi lemak camni RM0.50 je kan.

    ReplyDelete
  20. tengok warna sambal pun dah tau sedap.. adeh.. teringin pulak nak makan nasik lemak ni.. kat tempat saya susah nak jumpa nasi lemak sedap

    ReplyDelete
  21. as salam

    memang nampak cedap pun fiza..sambal dia tuh nampak cam best sgt..
    **lupa nak tegur, layout blog dah baru..cun:)

    ReplyDelete
  22. MM pon breakfast nasik lemak pagi tadi & semalam.. hehe.. Tapi nasi lemak polistrin jer.. Kalau dapat nasik lemak daun pisang macam ni alangkah syorganya tembolok mak noks..

    ReplyDelete
  23. wahhh mmg sdp nmpknya sambal tu. huhu rindunya nk mkn nasi lemak daun pisang.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive