9 BULAN Dah

Monday, January 14, 2013


HAPPY 9 MONTHS OLD IMAN QHALIF

Rambut kembali pacak ☺☺

How time flies, 12 January 2013...9 bulan berlalu begitu pantas. Kejap jer umur anak bujang tecik yang baik ni meningkat. Tak lama lagi nak jadi toddler dah. Haishhhhh...

Development sepanjang 9 bulan nih. Alhamdulillah...membesar dengan sihat macam bayi² lain yang seusia dengannya juga. Antaranya:


- Masih mendapat khasiat SUSU IBU, syukur alhamdulillah
- Kuat menyusu
- Mangesot dengan jayanya tapi masih belum merangkak
- Suka memanjat...nak berdiri gamaknya.
- Suka menggigit
- Suka mengutip...alahaiiiii....
- Membebel dan menjerit
- Suka bergurau

Ok...sebahagian darinya. Risau pon iyer gak sebab masih tak merangkak lagi. Tapi tu lah, development lain² kan #sekadarnaksedapkanhatisendiri.

Note: Anak beranak di serang batuk.Dah macam pass baton...sorang batuk suma batuk.

You Might Also Like

40 komen

  1. cepat...je rasanya...ye..dah 9 bulan umur qhalif sekarang....cepat membesar sebab minun susu ibu tu....

    ReplyDelete
  2. lambat sikit kot insyaAllah nanti mana tau dia tak merangkak tapi terus berjalan hihihihi

    ReplyDelete
  3. cepatt je iman qhalif dah 9 bulan yeee .. semoga membesar bagai juara ! ;)

    ReplyDelete
  4. Nape nak susah hati? Aydin tak merangkak pun. Tahu2 je, dah terus berjalan. Heeee~

    ReplyDelete
  5. Happy 9 month! nama macam anak Ben Ashaari ;)

    ReplyDelete
  6. tu dia budak 9 bulan.. rambut kemain tegak lg...

    ReplyDelete
  7. qhaliff patut geng dgn anak sedara sy la kak rambut pacak2 haha.

    ReplyDelete
  8. happy 9 months..comellah dia..xpe..gigi dia cpt tumbuh kot sbb tu dpt kaki lambat..muka sebijik betul ikut fiza..

    ReplyDelete
  9. bila la dpt jumpa akak n anak² ni..

    ReplyDelete
  10. Qaleef sy hnyer beza 6 hari jer..18 hb ni masuk 9 bln jugak..:-) tp qaleef sy rambut tak pacak2 macam iman qahaliff..:-)

    ReplyDelete
  11. Tahu2 nanti dia dah pandai berlari sampai tak terkejar. :)

    ReplyDelete
  12. bestnye bole pacakkan rambut.. rambut anakku sikit..ape pun tak bole hahaha..

    ReplyDelete
  13. Ceria je nampak iman qhalif pada gmbr 1st tu. Alhamdulillah dah 9 bulan.

    9 bulan belum merangkak? Ada yang dah boleh berjalan masa 9 bulan kan? Eh ada ke? Hehehe... Tapi Fiza dont worry... biasanya anak yg lambat dpt kaki, akan cepat berckp. Betul tak?

    ReplyDelete
  14. takpela nok asalkan sihat. qhaliff escape stage merangkak la tu..

    ReplyDelete
  15. Ada budak tu, dia tak mernagkak tapi terus dapat berjalan kak Fiza.. Agaknya Qhaliff pun nak skip step merangkak ni kot.. Lepas ni boleh terus jalan.. =)

    ReplyDelete
  16. Tak sedar anak dah membesar kan....:D

    ReplyDelete
  17. hehe. comlenye bby akak.. smoga sentiasa sehat.. aminn

    ReplyDelete
  18. Hepy besday ke 9 bulan ye iman qhalif ..same je awak ni macam anak auntie ..same comel, same kuat makan, kuat menggigit, kuat menjerit, membebel macam mak nenek hihi ..cume anak auntie da boleh b'jalan 2 3 langkah, tapi gigi baru tumbuh 2 batang ..hyeee semoge iman qhalif membesar dengan sihat k :)

    ReplyDelete
  19. alahai si comel...geram plk tengok...muda 1 bln dr my baby...anak sy br masuk 8 bln =)

    ReplyDelete
  20. kejap je dh 9bulan budak ensom ne ye..

    aunty kalau ada anak lelaki nk letak nama Qhalif lah.. ^_~

    ReplyDelete
  21. alololo...comelnya...mata bulat betul :D

    ReplyDelete
  22. baya2 aisyah ni~anak saya lahir bulan 3~~he~~jangan risau~da mengesot tak lama lagi merangkak la~~

    ReplyDelete
  23. baya2 aisyah ni~anak saya lahir bulan 3~~he~~jangan risau~da mengesot tak lama lagi merangkak la~~

    ReplyDelete
  24. jgn risau, mungkin dia lambat merangkak tapi cepat berjalan. tadi ada terbaca dia dah start belajar berdiri kan. firas dulu pun macam tu.tup2 10 bulan dah bleh jalan

    ReplyDelete
  25. kejap je manja mama ni dh besar kan fiza, hmm mmg kalau sorang tak sihat mati kejap je menjangkit, semoga kamu semua segera sihat ye

    ReplyDelete
  26. ala tomey2 nya dia..
    insha Allah nanti dia terus bangun je
    tak merangkak2 dah.. :)

    ReplyDelete
  27. chomeyy tu makk.., dah mintak adik baru blomm..,, kehhh

    ReplyDelete
  28. Hehe.chumelnyeee die...

    Moga cepat sembuh ye semua.

    ReplyDelete
  29. hi, nice blog. Follow me back if u dont mind :)

    ReplyDelete
  30. dh 9 bulan, kejap je masa berlalu

    ReplyDelete
  31. wah cepatnya dh besar kan...xlama lg dh 1y...comel sgt2 tau

    ReplyDelete
  32. comelnya dia..dah besa dah sekejap aje dah 9 bulan ...alhamdulillah

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page