Bro...Kenapa KURANG AJAR sangat???

Tuesday, January 29, 2013


MakPak ko tak ajar ker cara nak beradab? Respect lah sikit bro. Apsal? Lu rasa gua pemandu pompuan, So.. akan tercabar kejantanan lu klo lu angkat tangan? WTFish lah. Lu tau memang salah lu pon kan, tak reti² nak angkat tangan ker tanda salah?

Siapa yg patut bagi jalan dulu?

Aku menyirap betul pagi nih. Tah habis² lagi pasal SIMPANG 4. Dah nama pon simpang 4 kan. Dan ko tau yang ko kena berhentikan kereta kalau² ada kereta lain nak lalu. Ini tak, ko main terjah jer kan. Ko dah nampak aku dah dekat tapi ko selamba badak jer teruskan jalan. Ko ingat jalan tu makpak ko yang punya? Aku pon bayar cukai jugak wei. Aku bawak anak² kecik dalam keta tu. Kalau aku sorang tak per.

Pastu selamba jer muka ko kan bro. Tak der rasa bersalah. Lagi ko tenung muka aku yang comel ni. Apa? Ko ingat ko betul ker? Dah terang² ko yang salah. Takkan aku yang kena bagi ko jalan plak sebab dah terang² memang aku yg patut jalan. Apa...ko ingat ko besar sangat. Setakat bawa KIA SPECTRA pon nak berlagak ker? Hormat lah sket pemandu pompuan bro.

Ini kali kedua aku kena kat simpang 4 nih. Kena kat tempat yg sama masa memula kena dulu. Betul² meguji kesabaran. 

Note: Pagi ini adalah pagi yang kelam kabut.

You Might Also Like

40 comments

  1. same la ngan tempat kat umah nieyl nie...sakit betul rasa nyer...wlaupun ade trafik light..main jalan aje walaupun simpang die tuh merah...kite yang hijau lak yg kena berhati2 tunggu die lalu...sakit lak ati kite,,,,

    ReplyDelete
  2. sekarang ni banyak pemandu yang 'kurang cerdik' ... ingat besar sgt atas jalan.

    ReplyDelete
  3. akak lukis ke tue heheheheh rajinnya, sabar ye kak..dugaan awal2 pagi

    ReplyDelete
  4. sabar tau fiza..biasa klu kena kat akk akk honn lama2..baru rasa puas ati..hikk3..mmg geram kan,.

    ReplyDelete
  5. mmg betul2 buat darah kita menyirap kalau ade pemandu2 yg mcmni. huhuhu

    ReplyDelete
  6. isk iskkk tak patut betul!

    rata² lelaki mmg skema dengan lady driver..sampai tak ingat adab

    sabar ye..yg penting kita hati² & tak boleh marah² atas jalan raya

    wina pun kelam kabut pagi nie..ngantuk & lenguh kaki drive dari selayang uhuhhu..

    ReplyDelete
  7. Sabar jak lah....kat simpang 4 mmg bahaya...hari tu kakak sya pun acc kat simpang 4 juga

    ReplyDelete
  8. pemandu lelaki ni selalu underestimate pemandu pompuan ..ingat kite bawak krete terkedek kedek agaknye ..

    ReplyDelete
  9. Memandu di Malaysia adalah sangat stress, sebab ramai pemandu lesen kopi O

    ReplyDelete
  10. sabo bebanyak yer kak...mcm tu la pengguna jln raya yg penting diri sendiri

    ReplyDelete
  11. eh, kes kite sm la kak..pg td gak.. lori ni men kuar je, dah la tu, lembap.. kite lak gelabah brek mengejut..

    ReplyDelete
  12. simpang tu xde trafic lite ke?

    sabar ye....kasi hon lama2 skit kat dia...:)

    ReplyDelete
  13. alahai mujur tkde apa2 kt akk n anak2..mmg kalo pmndu krg di ajar dia blh bt tkthu je lps bt salah tu dipndg nya kita lg ada..

    ReplyDelete
  14. Kalau pihak majlis letak traffic lihgt lagi bagus kakak rasa. Nasib baik tak jadi kemalangan.

    Org yg biadap di jalan raya semakin ramai sekarang ni Fiza.

    ReplyDelete
  15. aduiyai macam tulah fiza, sokmo kene mengalah, mmg sakit hati, dapat bygkan situasi tu

    ReplyDelete
  16. SABAR FIZA SABAR... KALAU DIA TAKNAK BERHENTI, BIAR KITA SAJA YANG BERHENTI, KALAU IKUTKAN HATI, NANTI MEMBAWA PADAH PULAK.. BERSABAR SAJA..

    ReplyDelete
  17. akak relax la sy baru je lepas accident ni T.T

    ReplyDelete
  18. sabar jela...bese mcm tuhla..kalo tau org pmpn bawak keta memg blagak la diorang...

    ReplyDelete
  19. sabar jelah, mmg betul2 kurang ajar tu.

    ReplyDelete
  20. Salam...pernah mengalami nya juga..memang menyirap darah!

    ReplyDelete
  21. Susah bila melibat kan pemandu yang tak berhemah ni kan?..sakit hati dibuat nya..takde tolak ansur satu hal! suka hati depa je kan..
    sabar ye Fiza..:)

    ReplyDelete
  22. salam fiza....

    sabar2 fiza...biasalah tu...orang lelaki nie...kalau tengok perempuan bawa kereta mana nak hormat kat kita...diaorang ingat diorang je yang terbaik....lagi dia kutuk kita bawa kereta terhegeh2....

    ReplyDelete
  23. mcm2 problem kt jln raya skang ni..
    problem akak plak dgn trelar bijih besi
    yg bermaharajalawak kat jln2 kmpung..byk kete benti ngejut, membahayakan org lain taw..jln dah la sempit..nak suh trelar ko guna jln kg..ko buat la jalan besar dan elok2 sikit..tetiba luah perasaan kat sini..sama2 la kita sabo byk2..sambil urut dada

    ReplyDelete
  24. kat aussie ni xberani la org jd road bully sgt. bwk keta pun 60kmh. haa..amekkaw

    ReplyDelete
  25. macam2 jenis org ada kan dik
    hurmm dah lah pagi2 .. kasi potong mood aje huhuh ;)

    ReplyDelete
  26. dah slalu kena camni.. nasib baikla hubby yg bawak..

    ReplyDelete
  27. adeh mmg menguji kesabaran... bahaya betul cara dia bawa kete.nanti kita yg tak bersalah ni yg kene

    ReplyDelete
  28. hurmm suka sgt pandang rendah kat pemandu pompuan...

    ReplyDelete
  29. Pemandu lelaki memang selalu pandang rendah kat pemandu pompuan cam kite ni.. Sakit pulak hati kite ni.. Tsk!

    ReplyDelete
  30. marah btl ni??? tp btllahkan.. kalau kat simpang ni mmg buat bergaduh dibuatnya.. kalau ada pemandu yg pentingkan diri nak cepat... x ikut peraturan..

    ReplyDelete
  31. eee xsk kan, bila org lain yg salah tp dia plak yg sibuk2 nak tenung2 kita, mcm kita plak salah.. hihiio

    ReplyDelete
  32. kalau kena kat org lelaki boleh jadi gaduh ni.

    ReplyDelete
  33. hehe.btul.da wat salah,kita plak ditenungnya.

    kalu hubby saya,pesen kasik hon,tp jgn pandang.so bila org tu pandang muka x puas ati,btmbh sakit hati,bila kita x tgk pun dia.haha.

    ReplyDelete
  34. manusiani macam2 perangainyer.. nyakitkan hati yang banyaknyer.. tapi der gak insan hati mulia...

    ReplyDelete
  35. geram juga kan Fiza..betul2 menguji kesabaran di pagi hari..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive