ISNIN Yang BLUES!!

Monday, January 21, 2013



Memang betul² Monday Blues. Gerammmmm sangatttttt. Geram dengan TRAFFIC JAMMED...arghhhhh...aku pon tak faham lah. Keluar cepat...sampai pon lambat. Keluar lambat...lagi lah lambat sampai. Bila accident jammed. Tak accident pon jammed. Nak masuk simpang jer pon. Itu pon jammed jugak. Betul² jammed kan kepala hotak pepagi nih. Pagi jammed...balik kerja pon Jammed...haishhhhhh...rasa macam nak cari keja dekat ngan umah jer. Boleh jalan kaki gi kerja...senang kan. Minyak pon jimat. 

Kalau hari² macam ni bley cepat tua gamaknya. Asik nak kepala hangin jer bila jalan jammed. Tu belum lagi dengan sikap pemandu² yang sangat bersopan santun kat jalan raya kan. Time tu nak potong time tu jugaklah nak bagi signal. Bagi signal awal² tak boleh ker? Pastu tetiba jer main terjah, buat orang terperanjat. Allah hu akhbar...betul² menguji kesabaran betul bila memandu ni lah. 

Note: Internet connection pon slow...hurmmmmm...


You Might Also Like

47 komen

  1. sabar kak..sabar..sy pun blues gak ni.. hehehe

    ReplyDelete
  2. salam fiza....

    kalau hari2 macam nie....kena cipta kereta terbang nie....di saat macam nie..lah...perlu kesabaran...

    ReplyDelete
  3. hehehe..mmg betul2 monday blues ni..aahh kan..kdg2 sakit ati bila ade yg nak potong tu memula x bg signal..bila dh dekat baru dia bg signal..kita plak yg terkejut..

    ReplyDelete
  4. haha lek la kak klu fikir sgt buat sakit ati je haha. nasib baik la kawasan sy lalu x jem huhuuu

    ReplyDelete
  5. memang tak patutkan... akakpun pun tak paham ... tuler syukur akakni keje dekat ngan rumah dan merempitjer.. memang dah tak sempit dada nak gi keje ingatkan jammedddddd....

    ReplyDelete
  6. abiskan masa kat jalan je kan.. tu le situasi liya hari kat NKVE Bukit raja- subang..

    heehe jom kita beli kapal torbang.. sure tk sangkut jammed. excident tk ada hehe

    ReplyDelete
  7. Tadi pagi pun kat tpt aku jammed jugak....penat injak brek jak...

    ReplyDelete
  8. Sbr ya? Klu ikutkan hati, sy pun geram gak ni. Mmmm....

    ReplyDelete
  9. Monday yang tak best kan?? semua Monday pun x best sebenarnye!

    kite pulak tgh keje macam robot..sambil buat keje, sambil buat KPI, sambil layan blog ehehehee

    ReplyDelete
  10. kalu aku la jadi ko...sure stress tiap hari weii

    ReplyDelete
  11. aku jugak yg best... jem ke tak ke aku sedap berdengkur kat sebelah laki. hahaha

    ReplyDelete
  12. He he monday blues dah jadi the green hulk!

    ReplyDelete
  13. Samalah kita pun monday blues.... uhuhuhu

    ReplyDelete
  14. SEMALAM SAYA DI BUKIT JALIL PUN SESAK JUGAK..

    ReplyDelete
  15. Org Malaysia mmg hidup tertekan dek sebab jem...masuk tol pun jem, duit tol tetap kena bayar..

    ReplyDelete
  16. naiklah pengangkutan awam hehe.. sye hari ni angin satu badan.. semua orang MC, i sorang je datang keje.. hampeh..

    ReplyDelete
  17. Kalau jem nak pergi kerja hati berbuku rasa kan Fiza. Tapi kalau di JB ok lagi. Jem tak melekat cuma slow aje...

    ReplyDelete
  18. asal isnin jerr, bluesss je akak ni..hahaha...

    ReplyDelete
  19. jem standardlah tu

    ReplyDelete
  20. aduhh x daya kan
    mood bila isnin je macam nie ..
    akak pun pagi tadi jem jugak sbb sini ujan dari pagi .. soo bila antar anak2 ke sek .. tahulah keadaan dia :(

    ReplyDelete
  21. Mmg x suka bila jammed nsb baik saya gunakan public transport LRT senang sikit xperlu nk menahan kesabaran menempuh jammed bagai... :D

    ReplyDelete
  22. sabar kak..sabar kak...hari isnin mcm tulah..melainkan sekolah cuti..hehehe

    ReplyDelete
  23. utk org yg ada transport..itulah yg dikeluhkan..org yg xde transport mcm dee ni lagi susah kot..naik lrt lah, naik bas lah..takpe..demi sesuap nasi..bertabahlah ye..

    ReplyDelete
  24. Sabar sabar..jangan tua sebelum usia..hehe.saya dulu kalu jemjem gi keje,suka nyanyimkuat kuat sorang sorang hiburkan hati.haha

    ReplyDelete
  25. lya nk g kerja pun jem giler jalan +hujan lebat..bertambah-tambah la jem

    ReplyDelete
  26. sabar Fiza..
    tengok pic tu pun memang menguji kesabaran..fuhh betul2 sesak..sabar je ya

    ReplyDelete
  27. salam fiza...
    alahai dah lama akak tak jenguk sini rasanya,kesihatan kurang memuaskan lak. mmg bengang jugak klu jln jem mcm tu kan..nasib baik sekarang en.azmi yg hantar dan amik pg keje rilek sikit la akak..hehe

    ReplyDelete
  28. korang mesti habiskan masa yg lama dalam kereta kan.. sbb tu la kami nak settle down kat sban ni aje.. itu pun bila jammed skit time perayaan kami dah bising.. hahaha.. hanya org2 yg sabar je bleh tempuh jammed tu..

    ReplyDelete
  29. plg tensen kalau keluar rumah awal pun sampai opis lambat gara² jem huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  30. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...

    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  31. saya memang tak pernah berdepan dgn jammed camni teruk tp kalo kena mesti sakit jiwa jadinya..

    ReplyDelete
  32. mujur opis sy sbrg jln umah je kak..heheeee

    ReplyDelete
  33. jammed setiap hari...boleh meroyan jadinya, bila balik KL umah mil pun xsanggup nak hadap jammed, apatah ag yg duk sana

    ReplyDelete
  34. kereta dh semakin byk skrg tu asyik jammed jer la..

    ReplyDelete
  35. huuu kira memang cukup tersiksa bila kena mengadap jammed nie. masa gi melaka dulu asal petang je mesti bercinta nak keluar sebab jammed nya subhanallah

    ReplyDelete
  36. Hurmmmm cer naik heli plak,mesti cepat skit sampai hihi

    ReplyDelete
  37. Hurmmmm cer naik heli plak,mesti cepat skit sampai hihi

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page