KUNCI Kereta di dalam KERETA???

Thursday, February 21, 2013



Nampak tak? Selamba jer kan tinggalkan kunci dalam kereta. Ini dah boleh mengundang pencuri bersorak kegembiraan sebab memudahkan kerja mereka nak mencuri kereta. Kalau parking kat tempat yang mesra pencuri, mungkin keta ni dah selamat kot. Ni pon nasib parking kat office jer.

Kisah nya pagi ni. Kesiangan. Tak sedar langsung bunyi jam. Bila dah lewat tu biasalah kan. Sumanya jadi kelam kabut. Sampai jer parking office, trus ingatan hilang buat seketika...muahahaha...Masa on the way nak masuk office tu, aku rasa macam ada benda yang tak kena...ada benda yang aku tak amik. Tapi rasanya suma dah amik. Bila letak jer barang, baru perasan yang kunci keta tak ada. Hurmmmmm...sahlah...aku lupa cabut kunci keta. Berlalu macam tu jer kan.

Ini bukan kali pertama hokey. Ini adalah kali kedua. Yang pertama dulu lagi teruk. Dah balik baru aku sedar kunci tertinggal dalam kereta. Elok jer tergantung dengan kunci kereta tak pulas habis. Alhamdulillah lah tak jadi apa² kan. Selamat kereta aku suami aku.

Note: Jangan lah careless lagi lepas nih. Bila anak dah bertambah ni, makin menjadi² penyakit lupanya...haishhhhh...


You Might Also Like

44 comments

  1. hehehe biasalah kak..sy ni sokmo jgk lupa..tp utk kes2 kete cmni so far lum penah lupa lg lah..tp selalu lupa ttup gas kt dpur..lgsg tk igt tgh msak atau tgh panaskan pape...haihhh

    ReplyDelete
  2. bahaya ni nok...dah macam jemputan khas vip ni..sila la amik kete saya...sila la

    ReplyDelete
  3. ye la kadang2 penyakit lupa nie memang susah kan

    ReplyDelete
  4. bahaya tu.. hehe

    Jom tengok hadiah kat sini - http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/senarai-sponsor-yang-baik-hati.html

    Menarik x hadiah? Hehe
    Jom join segmen ni kalau belum.. 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges dari @Cenderahati Akamika Gift. Dan rebut hadiah2 menarik yang lain.. ^_^

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete
  5. pernah jugak tertinggal kunci dlm kete. tapi bkn kt tmpt kunci tu, tp kt tmpt letak air (dkt dgn handbrake). mujurlah parking ni kt basement, kt office ni ade cctv n guard selalu ronda.

    makin bertambah anak, makin kita jadi pelupa kan. sama la kita. huhuhu

    ReplyDelete
  6. lepas bersalin memang ada penyakit lupa kan..nsb la cepat perasan..

    ReplyDelete
  7. bahaya kakk!!nasib baik masih lagi menjadi rezeki akak...next time be careful ye.. :)

    ReplyDelete
  8. uihh..bahaye tu..sib baik tak kene curik..
    tp saye lg best..pintu pun lupe nak tutup..terus naik umah..belah driver plak tu..sib baik hubby kluar balik ptg tu..hehehe..

    ReplyDelete
  9. Ya Allah...nsb baik perasan cepat..kalau x... bahaya jugak nie bila selalu tertinggal kunci..hati2 ya.. :D

    ReplyDelete
  10. salam fiza..

    bahaya mcm ni kan.akak dulu adam yg terkunci dlm kereta,lg haru..jenuh nak membuka pintu keta sbb terkunci dr dlm,dia lak kecik lg tak reti buka lock pintu tu..cemas jugak la,lps tu terus berhati2..tak tinggal dia sorg 2 dlm kereta lg

    ReplyDelete
  11. eh..hati2 sis...kalau kereta luar negara dia bunyi kalau kita tak cabut kunci..extra security..

    ReplyDelete
  12. next time hati2.. sama lah cerita kita ri ni... kesiangan sebab KA kunci jam tapi x bunyi hehehe

    ReplyDelete
  13. alahai kak..nasib baik xde pe2, bahaya nie...kena lebih berhati2

    ReplyDelete
  14. adoi sabar jelah... emm bialah benda macam ni jadi tanpa disedari...

    ReplyDelete
  15. Penyakit lupa ada ubat tak Fiza.
    Nasib baik parking di pejabat ye.

    ReplyDelete
  16. fuhhh.. has pernah tinggalkan kete tanpa enjin off. sbb key-less punya konsep kan. sib baik selamat kete ku :)

    ReplyDelete
  17. biasalah fiza anak-anak dh ramai ni fikiran tak boleh fokus akak pun sam akes camni jugak adakalanya...mintak2 dijauhkan dari segala bencana.

    ReplyDelete
  18. nasib baik tak de apa2 nok...nasib baik keta x hilang...huhu...

    ReplyDelete
  19. haha... samalah dgn salah satu sahabat blogger OKje... tak pe...lain kali jgn buat lagi yeh... confirm kena dgn abang ni hehe

    ReplyDelete
  20. nasib baik la kete tu selamat kan....agaknya bila anak ramai, urat pun dah banyak putus...tu sebab cepat lupa kot hehehe

    ReplyDelete
  21. bahaya tuh....

    kunci x pulas habis...bateri tak kong ke? kwn sy penah jadi camtu...terus kong baterinya....

    ReplyDelete
  22. batri ok.. kalau tertgl kunci... kalau kereta tak buat hal xpe.. start blk elok jer.. kalau tetiba x hidup lg haru.. tp kalau dah kelangkabut mmg mcm² blh jadi nak cepat..

    ReplyDelete
  23. kak, dalam setiap sujud tu episod akhirnya ari isnin minggu depan. aritu tgk menangis jugak la. makin sensitif. hehehe

    ReplyDelete
  24. Lepas ni ko kena makan kismis banyak2....hehe

    ReplyDelete
  25. uih..nasib baik xde ape2..saya plak ri tu bw kete memalam lupa nak pasang lampu..hahahaha..ptut la sume tgk cam pelik jer..ekekeke..

    lupa pnya pasal..

    ReplyDelete
  26. Uish...memang bahaya ni. kena selalu beringat la ye.

    ReplyDelete
  27. uih..bahaya nye...
    kena makan kismis banyak2 nih..:)

    ReplyDelete
  28. nasib baik kete tu tak auto lock. kalau x, haru nak kena bukak pintu pulak kan..

    ReplyDelete
  29. Bahaya nie kak. Nasib baik tak hilang keretanya.

    ReplyDelete
  30. Suami kakcik pulak suka sangat, berjalan beberapa langkah bila keluar dari kereta sebelum menguncinya. Tak larat nak marah dah...

    ReplyDelete
  31. Syukur alhamdulillah keta xde apa2,klu fikir nak cepat je memang boleh buat lupa semua hal.

    ReplyDelete
  32. Hati hati k.
    Papepun,mudahan allah sentiasa menjagakan nya tuk kita bila kita tak sengaja lalai kan..baik anak,keluarga mahupun harta....

    ReplyDelete
  33. adeh..bahaya tu fiza...mizah n husband pun pernah,tapi keta depan rumah la...heheheh

    ReplyDelete
  34. Oiii mmg bahaya sgt2 tu. Nak2 kebetulan ada yg memerhati.. huhu selamat. Ok jgn careless lg! :-)

    ReplyDelete
  35. Sangat bahaya, tapi kalau dah datang lupa tu mmg la kan, nak buat canner.

    ReplyDelete
  36. nasib baik tak auto lock kalau tak parah gak tu kan...kena pasang alam kat tepon lepas ni...asal kol 9pagi je alam berbunyi utk cek kunci kereta...hehehe saya pernah buat...tapi kes masak kat dapur la..asal pukul 8malam alam berbunyi kena check semua api tertutup dan juga suiz iron...grrrr

    ReplyDelete
  37. Bahaya tu kak.. Mmg kite ni klo dah kelam kabut gtu le jdnye.. Pas ni kena alert lbh sikit ni

    ReplyDelete
  38. kira selalu terlupa nak tekan alarm keta, nasib la masa tue duduk dalam kawasan yang bukan mesra pencuri huuu

    ReplyDelete
  39. Bahaya tu..seb baek nak tutup pintu, kena picit..so tak tinggal la kunci tu ;)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive