MODERATED COMMENT...Kenapa???

Tuesday, February 05, 2013


 Owh...banyak nya comments awaiting moderation

Sebelum ni memang aku setting komen² akan terus masuk tanpa perlu ditapis. Tapi skang ni setting dah berunah kepada moderated komen.Antara sebabnya:

  1. Banyak sangat komen dari Anonymous yang ntah apa². Buat semak jer kan. Dan tak relevant langsung dengan entry. Jadinya...bila komen anon ni masuk, aku terus delete jer. 

  2. Senang aku nak terjah kamu balik. Selalunya, sebelum aku published komen, aku akan terjah kamu dulu dan tinggalkan jejak. Sebagai tanda penghargaan kerana sudi komen kat blog aku nih. Komunikasi dua hala katakan. Ko komen blog aku, aku komen blog ko. Kalau ko tak komen, aku pon tak komen gak...hahaha...bley gitu? Tapi aku tak macam tu tau. AKu kan rajin komen. Tapi tu lah, bila aku rajin komen kat blog si polan tu, si polan tu tak pernah langsung nak tinggalkan jejak kat blog aku. Tak tau lah kenapa. Blog orang lain ok plak dia komen. Iyer lah, blog aku kan buruk, citer pon tak best agaknya. Mak terasa noks. Jadinya...sama ada aku jadi silent reader atau aku tak terjah blog dia lagi. Sudah cukup..cukup sudap...ahaks...
Itu lah antara sebabnya. Terima Kasih banyak² dekat kamu semua yang tak jemu² bertandang kat rumah kedua aku nih dan tinggalkan jejak. Seronok baca komen² dari kamu semua. Walaupon entry aku tu kekadang ntah apa² jer kan. Sayang kamu ketat² ☺☺☺

Note: This week internet connection ada masalah kot, so...lambat sket lah nak approved komen² tu...haishhhhh...Nak up entry ni pon amik masa...huhuhu...



You Might Also Like

28 comments

  1. kak, sama!! sy pun setting mcm tu gak.. sy tapis dl kekomen sblm nk publish..

    ReplyDelete
  2. saya x buat pon comment for moderation...komen cik anon bese terus masuk spam..so kalo saya nak delete saya cek comment setting - spam - so, delete semua

    ReplyDelete
  3. mcmana nak buat comment moderate tu ??

    ReplyDelete
  4. selamat membalas comment.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. Blogger femes, memang lah banyak comment nya.

    ReplyDelete
  6. Mekasih selalu kunjung dan komen 'rumah' saya juga :D

    ReplyDelete
  7. hehehe ok paham dah ;). yelah patutnya balas lah jejak, win2 situation

    ReplyDelete
  8. a ah.lya pon gna moderated comment... mmg sng nk bw .. and paling penting klo ada y komen kat entri2 lama.. kt x tlps pndang..

    ReplyDelete
  9. byknya komen nak kena approved dan kena terjah blog.... bertabah la yer... :-)

    eh.. terasa ngan kita ke nok... jgn la.. kita tau kita tak byk terjah atau bw blog kwn2... bz dan penat sgt skrg nok... jgn majuk2 tau...




    ReplyDelete
  10. setuju jugak disitu, kalau asyik kita jer mengkomen orang, sometimes terasa macam cakap sorang2 kan. hehehe tapi kadang2 ada jugak yg terlepas pandang. huhuhu

    ReplyDelete
  11. so far, anon anon ni tak pernah kacau blog saya ..so setting comment saya mmg terus terpapar lepas dipost..hihihih

    ReplyDelete
  12. Betul tu... Fiza pun dah tukar setting komen sbb kekadang komen2 anon mcm x releven. Jln penyelesaiannya kena delete la jwbnya. Hehe...

    Samalah kita. Tapi akhir2 ni fiza slalu jd silent reader sbb line tenet x bkerjasama.... Sedih betuk :'(

    ReplyDelete
  13. hahaha tak pe, masih ade yang sayang .. :D terime kasih sebab terjah blog saye ye ....

    ReplyDelete
  14. Jom jom p komen kt blog cheq hihihi... lama x dtg sini.. rindu sudah..

    ReplyDelete
  15. ooo...mmg berbaloi2 wat moderated comment ni yer...senang nak pantau cik2 anon ni erk..

    ReplyDelete
  16. yg penting ko hapdet nok...aku sentiasa tunggu n3 ko...

    ReplyDelete
  17. Has mmg dari dulu moderate komen..mn2 komen x berkaitan..deleted :)

    ReplyDelete
  18. hahaha..samalah alasan no 2 kita.
    tu la kan.kekadang ada yang dalam bloglist.kadang tu member baru kenal,tak nyempat lagi nak masukkan dalam bloglist.so terjah sebelum terlupa.

    =p

    btw,fiza da disenarai kan dalam bloglist saya..hehehe

    ReplyDelete
  19. pageviews beratus ribu tu. dasat la kak! komen yg perlu diapprove pun beratus2 pulak tu. hehehe

    ReplyDelete
  20. ermm..ntah apa2 kan Anymous ni..
    klu tak nak komen, toksah lah duk cakap yg bukan2..
    setakat ni blm pernah lg terima komen yg bukan2...huhu:)

    ReplyDelete
  21. liya pun cam gitu moderated comment tuk senang nak terjah balik... ^_~

    ReplyDelete
  22. alahai..sedih la mcm tu kan,akak pun ada gak jd macam tu fiza..ye la akak ni dulu suka je terjah blog yg akak follow,pastu suka komen tp diorg tak terjah akak blk pun..hehe mcm nak minta balasan pulak rasanya ye

    ReplyDelete
  23. terima kasih juga datang ke blog saya Fiza..

    saya pun set komen saya mcm Fiza..kdg2 juga ada komen yg buat promosi duit..komen mcm tu rasanya tak sesuai kan..hehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive