Panas...Panas...!!!!

Monday, February 04, 2013


Hati panas...panas hati...haishhhhh...geram betul. Petang baru nak up entry. Bukan apa, line tenet problem kot. Ker blogspot yang problem? Dari pagi nak buat entry tapi tak lepas²...hangggggggg...memanjang. Kat dashboard pon sama gak. Tak bley nak view bloglist...adoiiiiii...asyik nak kena refresh banyak kali. Pitam mak noks.

Sorry lah sayang² suma. Ada blog yang aku tak bley nak tinggalkan jejak. Kotak komen tak memberi kerjasama. Bley fengsan nak tunggu loading yang memanjang tu. Mana yang lepas tu, ok lah. Yang tak lepas tu...minta maaf jer lah. Nanti mak terjah yer noks.

Hari ni aku masih lagi bertahan. Bertahan degan sakit gigi. Haiiiii...tak habis² lagi pasal kisah sakit gigi kau tu yer fiza. meluat agaknya korang nak baca kan...gasaklah...hahaha...Tabahnya kau mak jemah. Jangan tak tau. Hari sabtu gi klinik petang. Klinik pertama dah tutup. Gi klinik kedua, dah tak amik patient lagi sebab nak tutup. Patient yang datang tu pon last minute gak. Cis...aku terlambat.

Kenapa gi petang? Sebabnya somi aku tu ada class. Every weekend dia ada kelas. Takkan aku nak gi klinik dengan anak². Sapa yang nak tengokkan dorang? Takkan nak soh  Gadis jaga kaunter klinik tu kot. Nak tak nak, terpaksalah tunggu somi tercinta balik gak. Tapi tu lah, nan hado rejekinya nak cabut gigi nih ha. Treatment tak dapat, tapi dapat ubat. Aku gi amik ubat jer. Sebab tak menahan sakit gigi nih,

Perhatian...nasib dentist tu tanya sama ada aku pregnant atau breastfeed baby. Sebabnya kan, PONSTAN tak sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan ibu yer sayang² suma. Sebab ubat tu terlalu kuat. So...dentist bagi ubat antibiotik dan ubat tahan sakit. Skang ni aku bergantung pada ubat selain dari doa nabi yunus tu. Harap maklum. Bila nak gi dentist? Esok kot...in shaa allah. Kalo aku ada up entry, makna nya aku tak gi dentist lah yer...hahaha...

Note: Sakit gigi buat hati pon cepat sakit...APTB...

You Might Also Like

23 komen

  1. xcabut lg ke kak...masa sy cabut baru2 nie, wpun doc bg ubat tahan sakit..tetap xmkn..gagah jgk tahan, tp penangannya silap ari bulan memg nak mengamuk satu umah. punyala sakit..

    ReplyDelete
  2. Kekadang line tenet yg buatkan kita panas hati. Fiza lagilah line tenet mmg lembap habis. Nak up satu entri pun lama br dapat.

    Masih lg sakit gigi. Siannya... Semoga cepat sembuh yer.

    ReplyDelete
  3. kalau bising2 pun tak tahan.rasa nak gigit orang ja..

    ReplyDelete
  4. kalau gigi sakit memang merana seluruh badan kan...huhu

    ReplyDelete
  5. biasa la tu fiza line tenet sekali sekala nak mengusik kita..ingatkan dah pi cabut gigi..

    ReplyDelete
  6. moga cepat sembuh n take care fiza

    ReplyDelete
  7. xsggup nk thn sakit gigi kan... sy dh 3 btg cabut gigi... semua geraham.. hahahaa...

    sakit tu, Tuhan je tau...

    ReplyDelete
  8. fiza..gi cepat2lah dentist..sakit gigi ni mmg tak menahan tau..sabar jelah..

    ReplyDelete
  9. ciannya...

    moga sakit gigi tu cepat hilang ye

    ReplyDelete
  10. alahai siannya fiza, moga2 besok dapat jumpe sama dentist

    ReplyDelete
  11. line internet kot yg lembab. Sebabnya Mieya online dari tadi, okey je.

    ReplyDelete
  12. akak pergi la dapatkan root canal treatment :)

    ReplyDelete
  13. =) panas da sejuk ke nih?...

    ah ha..mmg ponstan tak sesuai..
    takpe.makan ubat apa yang boleh k?moga ringan sakit fiza ye

    ReplyDelete
  14. aduhaiii bila sakit gigi mmmg apa pun tak jadi... semua benda jd serba tak kene..

    ReplyDelete
  15. masih tak hilang sakit gigi akak

    ReplyDelete
  16. oo..baru tahu..tenkiu kak..

    tp ponsten mmg kuat kan..

    ReplyDelete
  17. alolo.. moga cpt sembuh la.. mmg seksa biler gigi atau gusi sakit ni. dah lama gusi ayu ni tak wat hal. taknak la kena masa preggy ni.. seksaaa

    ReplyDelete
  18. sakit yg xmampu nk tggung mmg sakit gigi la yek kan...kalau dh sakit gigi tu mmg sepanjang hari akan jd spoil...huhu..

    ReplyDelete
  19. la siannyer,.. cer kumur2 sikit ngan air garam suam or listerine tu tuk legakan sedikit sakit

    ReplyDelete
  20. takut bila terasa sakit gigi nih..

    ReplyDelete
  21. kalau lambat2 mcm tu mmg panas kak...line sama kot

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page