11 Bulan Nan Indah...

Thursday, March 14, 2013


Sangat lah indah kan sebab dapat tengok anak membesar dengan sihat dan bijak. Mencabarnya bila anak tengah dalam fasa pembelajaran dan sangat lah aktif.

Pagi² dah kena posing ☺☺

HAPPY 11 MONTHS OLD IMAN QHALIF

12 March 2013, genap 11 bulan usia anak bujang ni. Makin meningkat usia makin banyak lah akal dan perangai nya kan. Di usia 11 bulan ni:

- Masih mendapat khasiat SUSU IBU sepenuhnya
- Dah pandai merangkak...akhirnya
- Dah pandai duduk sendiri...alhamdulillah
- Berdiri dan berpaut tu biasalah. Masih belum boleh jalan lagi
- Kuat menggigit
- Picky eater...haishhhh...ibu masak tak sedap ker dik.
- Pandai angkat tangan kalau panggil nama 'Iman Qhalif'
- Suka mengutip...adooiiiiii...

Itu lah antaranya. Badan pon agak susut sket. Mungkin sebab aktif dan lasak kot. Semoga Iman Qhalif membesar sebagai anak yang soleh, bijak pandai dan sihat tubuh badan. 

Note: Tak makan lagi karipap lori tu. Boleh plak aku lupa nak bawak balik...cissssss...nasib member office tak balik lagi. Minta tolong letakkan dalam peti ais.


You Might Also Like

69 komen

  1. sekejap je rasanyer ye.. moga membesar dgn sihat yer !

    ReplyDelete
  2. dah nak setahun kan... kejap je

    qausar pun suker mengutip, tapi dia tak terus masuk mulot, dia belek2 benda tu sampai nak juling mata. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...belek2 sampai juling yer ☺☺

      Delete
  3. happy 11th months old iman qhalif yg comel!

    ReplyDelete
  4. Happy 11mo iman qhalif. Sronoknya awk dpt fully bf anak.

    ReplyDelete
  5. dh 11 bulan, cptnya masa berlalu..penangan susu ibu, sihat membesar qhalif

    ReplyDelete
  6. wah iman dah besar...ko jangan nak menambah lagi weii...aku lum sedia ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. BEb...ko jgn. Aku pon tak bersedia lagi wei. Tunggu suma anak dah beso2.

      Delete
  7. Happy bday budak comel!! Hahahahaha! Rmbt stil tegak lagi tu. Bile nak jthnye? Hahahahah!

    Hah? Lupa nak bwk blk karipap? dehhh! Nsb dlm peti ais. Klu tak, basi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrkasih aunty fara. Tu lah...kadang2 tegak, kadang2 penyek rambut tu ☺☺

      Hehehe...lain yg di ingat, lain yg di buat. Nasib member ofis tak balik lagi.

      Delete
  8. Badan anak aku pun susut sikit mungkin sbb terlampau aktif pastu kurang gemar nak mkn nasi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak tgh aktif memang susut ko badan.

      Delete
  9. alhamdulillah sihat budak comel nie :)

    ReplyDelete
  10. wah..bila nak review kepap lori tuu...

    ReplyDelete
  11. cepat sungguh anak2 membesar kan..

    ReplyDelete
  12. hihihi..muka baru bangun tido ye Qhaliff..cumel :-)

    ReplyDelete
  13. happy 11 months old qhaliff, kamu sudah besarrr

    ReplyDelete
  14. happy 11 months iman..siyan keripap lori, terpaksa nyuruks dlm ice box :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih kak. TU lah...ntah mcm mana bley lupa ntah.

      Delete
  15. sekejab je...rasanya ye..pejam celik2 dah 11 bulan dah si Qhalif ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm ty lah. Rasa baru jer bersalin kan si qhalif nih.

      Delete
  16. Semoga Iman Qhalif membesar dgn sihat ya.

    ReplyDelete
  17. qhalif dah nak setahun dah. arissa dah setahun tp boleh pulak mama dia ni rajinnnn sgt nak update belog..keh keh keh...qhalif menten rambut pacak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah. Rajin2 lah update mama arissa nih ☺☺

      Delete
  18. Tahniah sebab fully breastfeed si Iman Qhalif!!!

    ReplyDelete
  19. ariq pun picky eater.
    byk dh masak macam2 tp satu je berkenan
    bubur nasi+carrot+asparagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh...ariq pon sama erk. Tak pernah lagi masam bubur ngan asparagus. Bley try nnt.

      Delete
  20. SEMOGA ANAKNYA MEMBESAR BAGAI JOHAN.. :)

    ReplyDelete
  21. yey dah besar... tang mengutip tu yg tak tahan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyyy...memang tak tahan kak. Kekadang tak sempat nak korek. Dah selamat ditelannya. Pasrah jer lah.

      Delete
  22. kejappp je masa iman kannn
    dah 11 bulan , x lama layie dah pandai berjalan dan berlari ..
    fening lahh ekeke ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skang ni pon dah mula fening kak ☺☺

      Delete
  23. bulan dpn sambut besdey,..mintak mama hadiah besar yeee,.....happy besdey,..advance wish hehehe,...

    * huhuhu,..buat lawok betullh,..boleh pulak lupa yeee,...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...nak hadiah dari aunty boleh ^_^.

      Tu lah. Dasar pelupa kan.

      Delete
  24. oh dah nak setahun dah yer...:)

    ReplyDelete
  25. sedapnya nama dia Iman Qhalif..hehe.moga membesar dgn sihat dan aktif..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandai ibu kita pilih nama kan ☺☺

      Amin...in sha allah.

      Delete
  26. Hihihi cikgu pun selalu tanya firas mama masak xsedap ke bila dia xnak mkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Firas jawab apa cikgu??..hehehe...

      Frust juga sbenarnya bila anak tak nak mkn nih.

      Delete
  27. masa ni semua benda di capainye kan..heheh

    ReplyDelete
  28. Yay dah 11 bulan, pantas masa berlalu kan.

    ReplyDelete
  29. hehe..samalah qhalif dgn aaron.adoiii...tau tau ada kertas dalam mulut.belum lagi alu dapat capai tisu kotak...
    saba saba......

    membesar dgn sihat ye iman.next month da setahun ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Q & A bley gang. Pantang nampak kertas dan tisu.

      Delete
  30. HAHA kalau qhaliff dah pandai bercakap dah tentu qhaliff akan cakap macam tu HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sabar juga ni nak tunggu qhalif bercakap ☺☺

      Delete
  31. semoga Qhalif menjadi insan yang berguna bila besar nanti .. insya-Allah.


    * saya sekarang ini tengah seronok main dengan cucu-cucu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin...in sha allah.

      Seronok lah atuk main dgn cucu² kan. Hilang bosan.

      Delete
  32. selamat Lahir ke dunia 11 bulan yg lalu. hehe..

    ReplyDelete
  33. *tet ibu selalu kena gigit tak???ekekeke

    ReplyDelete
  34. besar dh qhalif .. lagi sebulan je nk setahun...

    ReplyDelete
  35. Sekejap je masa kan..dah 11 bulan dah ^^

    ReplyDelete
  36. dh dekat etahun kan,,,cptnyer masa berlalu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page