It's Monday, go to Work!!

Monday, March 25, 2013



Assalamualaikum semua, apabila bangun sahaja pagi Isnin, ramai yang merasa berat untuk ke pejabat. Kata orang putih Monday Blues. Mengikut satu kajian di US, kejadian bunuh diri banyak berlaku pada hari Isnin dan sangat kurang pada hari minggu. Malah di UK pula, kajian mendapati banyak cuti sakit (MC) diambil pada hari Isnin. Wah, apa dah jadi? Kenapa takut menghadapi hari Isnin? Kenapa mesti malas dan berat hati apabila masuknya Isnin?

Berikut adalah beberapa tip untuk ceria di pagi Isnin:

1) Aturkan kerja yang anda paling suka lakukan pada hari Isnin.
2) Buat temujanji dengan seseorang yang anda tidak sabar untuk temui pada hari Isnin.
3) Rancang aktiviti yang anda seronok libatkan diri dan teruja pada hari Isnin.
4) Jadikan hari Isnin hari anda kemas dan susun atur keadaan di pejabat sebelum fokus kepada kerja-kerja yang mahu dilakukan.
5) Mulakan hari dengan doa .. ROBBI YASSIR WA LA TUASSIR hingga habis.
6) Mulakan hari dengan kata-kata yang positif. Ok, say it loud... I LIKE MONDAY (10 times)!

Selamat memikul amanah dan menjalankan tugas.

Souce: FB Dr. Hj. Tengku Asmadi bin T. Mohamad

Note: Lewat bersiatan. Ada Power of One Meeting...hurmmmm...Tapi hari isnin ku ceria pagi ni sebab dapat makan free lagi sedap ^_^. 

You Might Also Like

16 comments

  1. like monday..?jappp....hari ni tak berapa nak like..kekeke..

    ReplyDelete
  2. hari ni g kerja dgn anak2 so ok je. no monday blues hehehe

    ReplyDelete
  3. nasib baik saya cuti hari ni..hahahah

    ReplyDelete
  4. aku lapar

    aku haus

    aku ngantok

    aku letih

    sbb aku posa

    hehehehe

    ReplyDelete
  5. monday blues........................

    ReplyDelete
  6. things on your list are all so true!
    but sadly... I memang dah tepu dah with work.
    when it's Monday... there will be a very big sigh for me.
    hak hak hak

    ReplyDelete
  7. bukan kat UK je, kat Malaysia pon ramai org suka mc hari isnin. hewhew :)
    WaneyZainuddin.com

    ReplyDelete
  8. Hari ni, sy lemah betul. Hahahahahah!

    ReplyDelete
  9. ari senin kena pakai baju baru supaya lebih bersemangat...kekeke..kopak....

    ReplyDelete
  10. SAYA SUKA DAN SENTIASA BERSEMANGAT PADA HARI ISNIN.. :D

    ReplyDelete
  11. Dahsyat betul diorang ni. sampai tahap mcm tu. tq share!

    ReplyDelete
  12. semua malas nak kerja sebab dah bercuti dua hari kan? hihihi

    ReplyDelete
  13. kita kalau isnin mulalah,..alah esok en.suami dah start keje,..hehehe,...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive