Kembali Ber SWING ☺☺

Friday, March 22, 2013


Bukan mood swing tapi ber swing dengan MEDAL SWING ni ha. 


Dah lama tak ber SWING sebab breastshield dah tak berapa nak elok. Mungkin sebab aku lepas basuh tak lep kering² pastu dok steril dengan air yang agak panas gamaknya...bijak kan. Disebab kan masalah tu, mak pakai lah AVENT Manual tu ha. Ni yang untung kalau ada lebih dari satu breastpump kan #bukan nak berlagak yer#. Dah berketul² muscle kat tangan ni hah...kahkahkah...serong jap. Exercise tangan kan ☺☺

Pastu kan, AVENT yang banyak berjasa tu bermasalah plak minggu nih. Dia nyer Silicon Diaphragm tu dah terkoyak. Jadinya suction nya jadi tak power. Aku dah order dah breastshield swing nih. Sekali dorang call next week baru dapat. Tak der stok katanya...cissssss...dalam website tak der plak tuis 'out of stok'. Nak tak nak...pakailah MEDELA SWING yang brestshield nya dah kedut².


Hasil tenusu petang nih. Alhamdulillah...rezeki Qhalif. Balik nanti pam lagi. 


Yang ni plak hasil tenusu paling meriah pernah aku dapat. Sekali pam dapat 3 botol....masyukkkkk...☺☺. Ok...ini bukan nak menunjuk yer. Ini motivasi dan pembakar semangat untuk ibu² menyusu diluar sana. Think positive. Ada yang pernah dapat 6 botol untuk sekali pumping session tau. Mak pon terkejut noks. Tak salah nak pamerkan hasil perahan Susu Ibu yer. Pada yang masih belum tahu, sila baca HUKUM MEMPAMERKAN HASIL SUSU IBU tu yer. 

Note: Stok susu untuk Qhalif meman dah lama habis. Hari2 Qhalif dapat susu fresh ☺☺


You Might Also Like

23 komen

  1. rezeki anak tu...alhamdulillah banyak tu...
    ^^,

    ReplyDelete
  2. sama la izz pon hari2 dapat yg fresh...ada lagi susu EBM dier tapi tak banyak la...cukup2 makan je...

    ReplyDelete
  3. fuhh..semangat bila tgk akak punya hasil tenusu nie..sy cuba dulu avent manual, harap2 hasilnya pun bagus..

    ReplyDelete
  4. banyak ler gak ko dpt sekali pam nok. amie ni sekali pam cuma 2 oz je. tapi sebab pam byk kali kat opis. 2 jam sekali.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah byk tu.sy tgh hari ni menjelang wiken2 x byk pulak keluarnye..stress gamaknye..tgk sis nye stok terus bersemangat blk.

    try enjoybreast feed sis..laju gak service dorang.

    ReplyDelete
  6. ORANG RUMAH SAYA DAH KURANG PAM, KALAU TAK DULU HARI2..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...murah rezeki Qhalif

    ReplyDelete
  8. samalah kita pakai swing jugak, wahh siyes meriah rezeki qhalif ye ;)

    ReplyDelete
  9. pokok pangkal nawaitul kan n_n

    kta masih blur2...nak beli breast pam apa,..sebab tak pernah berpump,...selama ini,..direct jee,...tapi kali ini rasa cam nak try pulak,...,....sebab nak tutup kilang ini,..takut takda adik lama kang dia nak bergayut nanti kan hehehehe.....

    ReplyDelete
  10. Seronoknya... rindu pulak zaman saya pumping2 dulu... :-)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah byknya rezeki qhalif.. kita utk sekali pumping dpt 3oz-40z je plg byk kot..sedihhh.. akk ada amalkan mkn pape x? makanan harian mksud kita..

    ReplyDelete
  12. sy dah simpan swing dlm kotak 2 bulan lepas..dah campur susu bila ziyyad umur 16 bulan..terus stop pam kat opis..huhu..

    ReplyDelete
  13. syukurlah yerk... sekarangni ramai yang lebih peka tentang ini ... terima kasih kepada kementerian kesihatan yang kuat berkempen...

    ReplyDelete
  14. syukurlah yerk... sekarangni ramai yang lebih peka tentang ini ... terima kasih kepada kementerian kesihatan yang kuat berkempen...

    ReplyDelete
  15. Alhamdulillah..rezeki utk qhalif..

    ReplyDelete
  16. dah nak masuk 6 bulan nak carik la balik pam2 susu yg dah ada. tp still xjumpa lagi. rumah byk sgt stornya.. mana la sy letak.. hihi

    ReplyDelete
  17. saya dah kurang sikit pump..sebab nak biasakan anak direct BF nih..dulu memnag pump hari2 ...

    ReplyDelete
  18. Sekali pam dapat 3 botol...banyak tu....
    Alhmdulillah, rezeki anak...kenyang nanti....

    ReplyDelete
  19. haah bagi semangat kat ibu2 yang lain..caiyok fiza.. :)

    ReplyDelete
  20. Alhamdulillah, KA support usaha u ni fiza !

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page