MENCABARNYA Pagi Ni!!!

Thursday, March 07, 2013


Ntah apsal tetiba hari ni aku rasa mencabar plak. Mencabar nak hantar anak ker Nursery gara² mak pak parking keta. Mungkin time aku hantar anak² adalah waktu puncak mak pak hantar anak² juga kot. Sebab hari ni aku awal daripada biasa. Kisahnya...

Masa nak hantar tu, aku tak bley nak masuk parking sebab ada 2 buah keta dah parking depan nursery. Nursery ni corner lot. Tak kuasa lah mak jemah nak perking tepi jalan. Pastu nak melintas ngan anak². Dengan bawak bag anak² lagi kan. So...tunggu jer lah keta² itu keluar. Bila kereta datu dah keluar. Ada pon masuklah...parking kat belakang keta kedua. Tetiba...ada keta keempat masuk. Dah block keta kedua. Tak bley lah nak kluar parking. Terpaksalah aku reverse keta ke belakang. Dekat 10 minit jugalah aku nak parking keta. Sangatlah terbazir masa aku. 

Ok...itu satu hal. Tengah aku start enjin nak reverse keta, ada kereta kelima parking belakang keta aku plak dah. Cisssssss...tak per lah. Aku straight jer lah macam nih. Sekali ko...keta keenam masuk parking betul² depan keta aku...arghhhhhh....Bro...lu tak nampak ker gua dah nak gerak bro. Apsal lu parking depan keta gua. Gua tau lah lu nak cepat. Tapi gua pon nak cepat jugak bro. Ok...fine, aku tunggu lah pemilik keta kelima dan keenam ni gerak.

Keta keenam dah nak gerak. Tapi keta kelima masih ada kat belakang keta aku lagi. Dah get ready nak kluar parking nih. Lagi sekali...motor plak parking depan keta ni....weiiiiiiiii...brooooooooo...aku nak keluar lah wei. Tak nampa ker????? Muka selamba jer pandang aku macam orang tak bersalah. Stressss aku. Tepaksalah tunggu keta kelima tu kluar...haishhhhhhh...Celaru aku pagi nih. Takkan aku nak parking depan umah orang kot. Terasa pagi ni adalah sangat mencabar plak. Nak parking amik masa 10 minit. Nak kluar parking pon amik sama juga...haishhhhh....

Note: Stress dengan orang yang suka bagi arahan. Macam dia tu BOS.

Extra note: Mungkin lepas ni jarang update blog...KEMUNGKINAN lah disebabkan dengan lambakan kerja. Tunggu aku amik TAB. Baru bley update blog hari² ☺☺☺


You Might Also Like

33 komen

  1. mmg sis..boleh migrain dgn parking ni. sy 11 tahun pegi amik anak2 buah (tinggal dgn saya) kt skolah..kdg2 rasa nk terajang org pun ada nk pulak bile nk cpt then keta kena blocked.

    sian sis..sabar ya sis. mmg ada hari2 congested sket kekdahnye nk pulak time ade hal.

    ReplyDelete
  2. ade-ade hari memang mencabar kan kak...

    ReplyDelete
  3. tak yah tunggu amik tab...amik xperia ion pun dah leh update hari2...hahaha...tetiba kan

    ReplyDelete
  4. jom singgah sini lak.. n follow sekali yea.. =) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/wordless-wednesday-i-hate-this-bagi-3.html?showComment=1362620836873#c8233176151603559504

    ReplyDelete
  5. saya yang membaca nie rasa serabut sekali huuuu kesian kat akak

    ReplyDelete
  6. Aduh sadis sadis.. memang geram tahap gaban ni... sabo jelah

    ReplyDelete
  7. haish..letih kan kalau gitu..bersabar jelah sis..nak buat camana ye tak?

    ReplyDelete
  8. Sabar.....aku pun selalu kena camtu masa antar anak gi nursery......

    ReplyDelete
  9. as salam fiza,...

    sabor jeelah yee kan hehehh,...semua itu ada hikmahnya itu dear,..


    ReplyDelete
  10. Slm singgah bila sakit sedikit kebah. tq doanyer yer

    ReplyDelete
  11. NAMPAK AWAK MARAH MASA MENULIS ENTRI NI.. PERKATAAN PUN ADA SALAH.. :)

    SABAR.. SABAR..

    ReplyDelete
  12. Kenapa x hon jerk kete yg block tu :P

    ReplyDelete
  13. hmm...pelik dengan sesetengah manusia yang tidak boleh berfikir nih kan...sbr yer mak jemah...hehe

    ReplyDelete
  14. Mencabar juga dengan situasi macam tu kan? betul2 menguji kesabaran..semua org pun nak cepat..kena lah tolak ansur.. sy pun tak suka dgn org yg suka arahan..berlagak mcm bos! walhal sama je..huhu:)

    ReplyDelete
  15. tu lah antara perangai buruk org Malaysia...pentingkan diri sendiri...block kereta org lain, lepas tu selamba jalan tak minta maaf

    ReplyDelete
  16. ujian di pagi hari tu..best nyew dapat tab :)

    ReplyDelete
  17. aduh aduh wina faham betul stress fiza masa tuh!

    ReplyDelete
  18. done follow..jom singgah sini lak.. n follow sekali yea.. =) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/wordless-wednesday-i-hate-this-bagi-3.html?showComment=1362620836873#c8233176151603559504

    ReplyDelete
  19. sampai dh bolh imagine situasi akk tu..haihh..kit apon nk cpt gak kn..dh bt mood spoil pgi2..hehe

    ReplyDelete
  20. cabaran yg mencabar keimanan hehehehe sbr ye kak, cpt dpt bonus nti boleh beli tab hihihihi

    ReplyDelete
  21. Ade tab pun, pyh nak update. Leceh. Huhuhuhu....

    ReplyDelete
  22. huhu sabar je la Fiza..kalau sy pun d tempat Fiza mesti stress punya..
    org nak kuar dia parking pula belakang aduh..

    ReplyDelete
  23. Tension kan kalau kena macam tu..geram kekadang dengan driver camtu..kot ye pon nak cepat..jangan block orang lain..orang lain pun nak cepat jugak

    ReplyDelete
  24. =) serabut gaks dibuatnya kan fiza...
    sampai kereta keenam terbazir masa.sabar je laahhh...

    ReplyDelete
  25. Benda macam ni kalau happen pepagi mmg buat stress, hati terbakarr jer.

    ReplyDelete
  26. wah, fiza nk beli tab ek.. bestnya...!!

    ReplyDelete
  27. wah, fiza nk beli tab ek.. bestnya...!!

    ReplyDelete
  28. mmg stress kalau motor cross tetiba dpn keta kita...wani slalu gak jd mcm tuh

    ReplyDelete
  29. mcm2 kerenah manusia ni kan..akak mmg hantar anak2 awal,org lain hantar lambat jd jarang bertembung dgn org

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page