Tukarlah Untuk Lebih Senang Di pakai bersama HUGGIES Dry Pants!!!

Friday, March 15, 2013


Sticky Post for 48 hours. Please Scroll Down For New Enntry

2 orang budak yang tengah aktif

‘Susahnya nak pakaikan pampers budak ni’. Itu antara rungutan para ibu² di luar sana kan? Mengaku jer lah ^_^. Saya antara salah seorang ibu yang sedang menghadapi masalah ini. Memiliki 2 orang anak yang sedang dalam proses tumbesaran adalah agak mencabar. Sebabnya: 


Anak dara saya yang berumur 2 tahun 6 bulan sedang dalam proses potty-training. Bila dalam proses potty-training ni, Huggies dry pant sangatlah membantu. Kenapa? Biasalah kan, budak2 yang baru di latih hendak ke tandas. Pampers masih juga nak pakai. Tapi bila nak kencing, pampers akan di bukanya. Acaner tu? Layan kan jer lah. Dengan adanya Huggies Dry Pants: Tukarlah untuk lebih senang di pakai ni, ianya memudahkan kerja saya. Memanglah senang. Tak perlu nak tukar pampers setiap masa sebab ianya seperti seluar. Qahirah boleh pakai dan buka sendiri Huggies dry pant nih. 


Qhalif pula. Memang sangat susah nak pakaikan pampers. Budak tengah aktif kan, berguling sana sini. Rasa nak marah pon ada juga...dah macam nak berperang dengan anak. Selagi tak bagi umpan, selagi tu lah memang susah nak pakaikan pampers. Dan lagi...qhalif pandai buka pampers sendiri. Kalau saya lambat pakaikan seluar, memang akan tertanggal lah pampers dia tu...gggrrrrrr...


Tapi sejak diperkenalkan sengan Huggies Dry Pants, saya dah jumpa jalan penyelesaiannya. Dengan adanya Huggies Dry Pant: Tukarlah untuk lebih senang di pakai ni, tugas saya bertambah mudah. Hanya perlu Koyak, Salin & Lepas. Kan senang tu. Tak sampai 30 saat pon masa di ambil. Berbanding dengan pampers yang sebelum nih.


Konsep Huggies Dry Pants: Tukarlah untuk lebih senang di pakai ini sangat lah mudah. Seperti yang anda boleh lihat dalam gambar di atas ^_^


Huggies Dry Pants ini di datangkan dengan 3 saiz iaitu saiz M, L dan juga XL. Pilihlah mengikut kesesuaian saiz anak² anda.


Apa yang saya suka mengenai huggies dry pant ni ialah kerana Huggies adalah jenama lampin bayi pakai buang pertama Malaysia yang terbukti secara klinikal dapat membantu menghalang ruam lampin. Ia juga membantu mengekalkan kulit yang sihat dan membuatkan bayi sentiasa gembira. Antara ciri2 lain yang membuatkan saya tertaik dengan huggies dry pants adalah kerana:

100 breathable Blue

Lapisan Luar Beraliran udara 100%

Mengalirkan udara keluar 10x lebih cepat supaya kulit bayi akan kekal kering.
Quick lock system
Sistem cepat memerangkap cecair segera

Membantu menghalang kebocoran kerana lapisan cepat kering yang menarik cecair jauh dari kulit bayi dan mengunci cecair di lapisan dalaman supaya kulit bayi akan sentiasa kering sepanjang masa.
DBL leak lock
Menghalang Kebocoran Berganda

Selalunya kalau bangun pagi seluar qahirah/qhalif mesti basah. Tilam pon tak terkecuali juga. Tapi dengan huggies dry pants, semuanya berubah kerana ianya memberi perlindungan tambahan terhadap kebocoran di kaki/paha.

Waist Band
Bahagian Tepi yang Elastik dan Lembut

Dengan peregang lembut di bahagian sisi, ianya memberikan lebih keselesaan dan membantu menghalang kesan merah walaupon anak-anak sedang bergerak aktif.
Wear easily
Padanan Di Kedua Bahagian

Tak kira bahagian depan atau pon belakang kerana huggis dry pant ini adalah sama coraknya. Senang dan selesa di pakai. Macam pakai seluar jer.
Tear away side seams
Jahitan Tepi Mudah Koyak

Cuma perlu koyak pada jahitan tepi. Senang dan mudah nak koyak berbanding jenama lain.


Jika anda berminat dengan produk HUGGIES dan ingin mengetahu dengan lebih lanjut mengenai produk baru HUGGIES, boleh layari website http://www.huggies.com.my/huggies-community/request-a-sample.aspx. Dapatkan sample percuma untuk si manja anda.


Untuk mengetahui info-info lain, boleh juga layari www.facebook.com/Huggies.Malaysia dan “LIKE” Huggies Facebook.

Ok...ini pandangan dari pengguna produk HUGGIES Dry Pants: Tukarlah Untuk Lebih Senang Di pakai


Mungkin lepas ni ibu kena beralih kepada produk ni ☺☺






You Might Also Like

51 comments

  1. hee comel gila gambar atas tu, masing2 berpampers je

    ReplyDelete
  2. sila la bertukar ye...: )

    eh, pesal si qhaliff nampak susut sgt ni. mesti melasak tengah meringan kan badan nak berjalan ni...

    ReplyDelete
  3. dah pernah try kt bambam, tapi kulit dia x serasi. huhuhu. still pakai diapex dari baby lagi sampai la ni

    ReplyDelete
  4. gambar yang kat bawah tu paling cun...hehe...geram nengok budak tecit tu senyum lebar....

    ReplyDelete
  5. ololooo comelnya 2 orang nih!! :-)

    ReplyDelete
  6. aku pun rasa qays kena tukar pakai ni gak

    dh tk boleh dok diam klu pakai pampers

    ReplyDelete
  7. HEHE.. BAIK PUNYA PROMOTE.. :)

    ReplyDelete
  8. hahaha..kiutlah Qalif..dah pandai buka pampers sendiri ye..

    ReplyDelete
  9. wow....macam menarik jak huggies ni...hehe

    ReplyDelete
  10. kita pun sudah bertukar ke pamper ini,..sebelum ini mamypoko,...

    ReplyDelete
  11. Bagus jg Huggies ni ya..
    senang nak pakai kan kat budak2 yg tgh aktif..
    dulu2 anak sy guna DRYPERS je hingga umur setahun...la ni dah free dyper:)

    ReplyDelete
  12. Good luck fiza.
    Kakak dah tak guna ini semua dah hihi... anak semua dah anak dara:)

    ReplyDelete
  13. hehehe..gelak la dua beradik ni..pandai betul jadi model..
    Fiza betul tu Huggie dry pant ni bagus mudah nak pakai..mcm Qalif kata cepat tak sampai 30 saat hehe

    ReplyDelete
  14. comel gambar2 tu. semoga menang contest :)

    ReplyDelete
  15. ramai dah joinni... akak takder lak modelnyer...

    ReplyDelete
  16. huggies ni antara jenama yang terbaik... tapi harganya... gulp!

    ReplyDelete
  17. dulu2 pakai pet2 aje utk anak2..macam tulah gelagat anak2kan.

    ReplyDelete
  18. Dah lame nk try pakai jenis pants ni..susah nk pakaikn pampers biase tu jer..haaiih...

    ReplyDelete
  19. Gud luck fiza... :) mudahan rejeki ya

    ReplyDelete
  20. bagus n3 menarik :)

    ibu2 bapa boleh lah bertukar guna huggies lepas ni kan :)

    ReplyDelete
  21. wahhh..bole jadi duta huggies ni!

    ReplyDelete
  22. dear bg email,...kita nk add kt blog,...

    ReplyDelete
  23. Pic yg paling atas sekali tu da best.. hehe.. ^_^

    ReplyDelete
  24. emmm dah settle SP lega dah kan fiza hihi, good luck ye

    ReplyDelete
  25. owh yang mcm seluar tu ek..best kan. sebelum ni saiz besar je ada

    ReplyDelete
  26. salam.hu mmg terbaik rasdanya kerja ibu ayah lagi mudah selepas ini

    ReplyDelete
  27. ank2 jagan cuba buat hal hee ni jenama boelh di percayai tau heee

    ReplyDelete
  28. Wah! Tahniah dapat sponsor post! ^^

    #teringin jugak nak dapat..tapi takde rezeki kot -.-

    ReplyDelete
  29. Terima kasih untuk informasinya, tapi kadang harus memilih yang cocok dengan kulit si kecil....

    Salam kenal :)

    ReplyDelete
  30. assalamualaikum fiza....senang dan mudah kan...:)

    ReplyDelete
  31. Hehehe..suka tgk keletah budak2

    ReplyDelete
  32. wah sangat bagus entry ni...good luck ye :)

    ReplyDelete
  33. tetiba nak beli pampers ni.. nak bagi kat sape erkk :)

    ReplyDelete
  34. si kakak pakai pampers terbalik ye. hihihi

    ReplyDelete
  35. Promote jgn x promote. Geram tgk gmbr yg mula mula tu

    ReplyDelete
  36. anak dara akak dengan qhalif muka sama :) shomel je

    ReplyDelete
  37. baru je try pakaikan dia hari ni. yang sample punya la. belum beli lagi ekeke

    ReplyDelete
  38. Anak2 buah pun pakai huggies pants. Senang dorang boleh pakai sendiri. Huggies pants ni pun tak mahal dalam RM20-26/pek. Dah tak beli diapers tape dah.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive