LAKSAM & Burger KAHWIN!!!

Wednesday, April 10, 2013



Setelah lama mencari, baru kini ku jumpa...ahakss...selain dari nasi kerabu dan nasi dagang, laksam ni adalah  salah satu dari makanan pantai timur yang menjadi favorite aku. Kat bangi tu ada jer kedai yang jual laksam ni. Tapi malas nak menyinggah kan. Dah alang² ke pasar malam...kebetulan ada plak jual. Terus lah membeli.  Hilang rasa mengidam nak pekena laksam ^_^.


Pernah dengar Burger Kahwin? Aku 1st time dengar. Gerai burger ni terletak kat Seksyen 15, Bangi. Berdepan dengan kedai mamak. Tapi aku lupa lah nama kedai mamak tu. Burger kahwin ni saiznya adalah besar punya. Saiz jumbo kot. Satu burger untuk 2-3 orang makan pon dah cukup. Mungkin nama dia burger kahwin sebab ayam dan daging tu dicampur skali dan disalut dengan telur. Suka suki aku jer kan bagi conclusion. Kena tanya tokei burger ni kalau nak tau...hehehe...

Berkenaan dengan rasa laksam dan burger kahwin ni. Bagi aku yang memang kuat makan dan tolak batu ngan kayu ni...memang sedap lah rasanya. Ok...esok ada pasar malam. Dah terbayang apa nak beli ni. Nak beli nasi kerabu, laksam, pecal lele, putu mayam yang sedap tu...lagi...hahahahaha...heaven wei kalau gi pasar malam ni. Macam² makanan ada ☺☺

Note: Dah beberapa hari sakit kepala nih. Nak gi klinik....malas...hurmmmm...


You Might Also Like

28 komen

  1. hari ni pasar malam kt area rumah saya. nak cari putu mayam,putu bambu,laksam (xde kot),nasi kerabu dan air tebu. bila ada pasar malam, gantung kuali periuk belanga! hehehe :D

    ReplyDelete
  2. 1st time dengar burger kajwin tu..selaloo dengar selipar kahwin

    ReplyDelete
  3. terliur nye tgk laksam..mana nak cari ni?

    ReplyDelete
  4. hahaha.. hari ni pasar mlm kat tmpt saya gak.. nak singgah petang ni.. :D

    ReplyDelete
  5. sedap ke buger kahwin tu....belum pernah makan lagi....nanti bila singgah bangi boleh cuba nie...

    ReplyDelete
  6. selalu dengar kawan citer pasal pasar malam bangi best tapi lom pernah sampai lagi..

    ReplyDelete
  7. So far tak pernah jumpa jugak burger kawin :-)

    ReplyDelete
  8. Tempat kakak pun ada pasar malam setiap rabu. Hari inilah - so kakak pun macam Fiza kalau hari pasar malam tak masaklah jawabnya:)

    ReplyDelete
  9. haiyok! kuat makan?? sakit kepala?? apekah?? apekah?? kalau ada baby bagi saya jaga pelisssssss!

    ReplyDelete
  10. festaim aku dgr burger kawen...

    ReplyDelete
  11. Kalau macam tu lah begernya, harus sedap!!! hahaha..

    Roti kawin saya pernah makan..beger kawin ni, belum...bangi mmg syurga makanan tau..haha

    ReplyDelete
  12. memang pasar malam siap ada coklat pavlova lagi..akak ske pasar malam bentong :)

    ReplyDelete
  13. Amboi da plan nak beli apa kat psr mlm ya...byk tu yg dlm list...hihihiihi

    ReplyDelete
  14. Kak Nurul pun suka mkn makanan pantai timur....
    Mknlah ubat dan kena gi klinik nie.

    ReplyDelete
  15. Huwaaa laparnya tengo terutama waktu2 lunch gini

    ReplyDelete
  16. macam2 nama dah orang bagi kat beger sekarang ni. hehe..gelemer beger.

    laksam? uiiii..faveret ni nok. kalo dapat la laksam yang pedas byk sambal belacan dia memang terbaek la

    ReplyDelete
  17. burger tu oklah laksam pulak KA x brp gemar hehehe

    ReplyDelete
  18. sedapnya...saya suka gaks laksam.tapi kadang ada orang wat kurang sedap..nak cari yang sedap..agaks payah.tapi bila dapat...fuhh..mabeles..hehe

    ReplyDelete
  19. dua2 tak pernah rasa lagi.hehe.. macam sedap ja kan laksam..

    ReplyDelete
  20. Laksam...hurm...mmg sedap n menggiurkn...terasa mcm nk mkn laksam plk esk...hehe...

    ReplyDelete
  21. burger kawin.. x pernah makan pun... burger bakar laglah huhuhuhu....

    ReplyDelete
  22. lamanya tak makan laksam... sedapnya....

    ReplyDelete
  23. kita pun suka beli makan kat pasar malam,...

    biasa sabtu ,..pasar malam melawati,...kalau teringat,..kebetulan tak makan lagi,..pie sana lah tapau makan dalam kereta biasanya hehehe,..

    ReplyDelete
  24. salam dan selamat hari buruh..hehe...wah laksam..peberet kiter tuh..adoeh lapanya...huu..beger kawen? first time dengar

    ReplyDelete
  25. beger kawen depan kedai mamak amer ali..hehehe

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page