Start dah Fasa PANJAT MEMANJAT...

Tuesday, May 28, 2013


Sebelum ni tak lepas lagi nak memanjat. Tapi skang ni dah pandai. Yang lawaknya...panjat pandai, turun tak lepas lagi. Macam dalam gambar ni >_<.


Kisahnya...si ibu tengah khusyuk menonton cerita kat TV. Sekali dengar si anak terjerit²...merengek². Si ibu pon buat tak tau jer lah. 'Alahhhh...kejap jer tu, nanti diamlah', kata hati si ibu. Tetapi...jeritan dan rengekan masih terngiang². Makin kuat pulak tu. Si ibu pon bangun lah dari pembaringan. Sekali.....si anak tengah bergayut dekat grill tu. Meminta belas kasihan sebab tak confident nak turun....wakakakakakaka...si ibu gelak guling² sambil capai camera. Dasar blogger tegar kan. Kita amik gambar dulu baru bagi bantuan...hehehe...Phewwwwww...lega si anak ☺☺☺


Kalau panjat kerusi, qhalif boleh turun sendiri. Tapi kalau panjat grill tu, tak lepas plak dia. Tak apa yang digayatkan nya pon aku tak tau. Dah tau tak boleh turun, tapi masih panjat juga...alahaiiiii...Aku rsau pon iyer juga. Kena bagi extra attention. Setakat memanjat pastu duduk tu ok lah kan. Tapi bila dah memanjat, tak reti nak duduk diam. Nak buat aksi terjun bebas pon ada juga. Rasa macam nal letak tilam satu rumah.

Note: Kalau tinggal aku ngan anak², rasa nak gi toilet pon tak tenteram di buatnya bila anak dah pandai memanjat nih...hurmmmmm...

You Might Also Like

24 komen

  1. dia takut terjatuh la tue bila tak confident nak turun. hihihi memacam. tp betul la nk tinggal sekejap pun rasa tak tenang kan

    ReplyDelete
  2. yeayyyy fasa ibu kene tggu je la dia memanjattt :D

    ReplyDelete
  3. hahaha..kelakar sungguh!
    bambam dulu pun sama kak.
    pandai naik, bila nk turun terjerit2 pggl mummy babah.
    sama la ngan saya pun kak, kalau tinggal bertiga je kt rumah, nk ke toilet pun x tenteram.
    ni dh nk ada baby lg la, xtau cemane nnt

    ReplyDelete
  4. Uishhhhhh....pandai panjat ye....tapi nak turun tak blh ye....hehe

    ReplyDelete
  5. Hoh...tgk kaki die. Siap terjuntai kat celah gril tu. Comel je rupa. Heheheheh....

    ReplyDelete
  6. betul tak... bila ada anak ni g toilet pun dah tak ada privasi dah hehe ....

    ReplyDelete
  7. sama la..anak saya memannjat tak lagi..dia baru nak bangun dan paut pada dinding..tapi yang risau tu bila bangun siap lepas tangan lagi..bederau je darah rasa..tak berani tinggal sorang2..nak terberak pun tahan je la..

    ReplyDelete
  8. oh..tgh melasaklah ni sis..hihihi..

    ReplyDelete
  9. ANAK SAYA PUN TAK BOLEH NAK TINGGAL, 1 RUMAH DAH MERAYAP..

    ReplyDelete
  10. hehe.. Qhaliff dah makin lasak..lepas ni kena jaga2..

    ReplyDelete
  11. heheh qhalif dah semakin melasak ye fiza, time ni yg kene perhatian lebih kan, risau kalau jatuh dan terhantuk

    ReplyDelete
  12. panjat jangan tak panjat..
    Bangkutu lembut kalau jatuh..
    Tu pasal dia tak takut...
    Bijak bijak.....

    ReplyDelete
  13. makin nak meragas tu... Rayyan belum lagi sebab jarang jumpa grill... yang jatuh semalam pun pasal tak reti nak meragas tu yang jatuh tu..

    ReplyDelete
  14. tu dia.. ganasnya....

    fiza menang buku kat blog dialog uda.. tahniah yer...

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum fiza...betul tu risaukan kita dibuatnya kalau dah pandai memanjat2 ni...;)

    ReplyDelete
  16. hahhaha saya pun camtu.. ambik gambar dulu, br bg bantuan.. heheh

    done rhb

    ReplyDelete
  17. tengah seronok explore semua benda tu, aksi mereka tu memang mencuit hati, tapi kena jaga2 juga kan :)

    ReplyDelete
  18. Damia pun cam gitu...lasak cam budak lelaki, abis semua dipanjatnya tapi tak pandai pulak turun sendiri....

    ReplyDelete
  19. Samalah qalif dgn aaron...
    Adoi..panjat pintu pagar...

    Skang ni panjat kerusi meja makan..apa atas meja dia teraburkan..adoiiiiila anak,.hehe

    ReplyDelete
  20. hehehe anak2 tgh lasak sgt tu

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page