Anak² Zaman IT...Tengoklah Ni!!!!

Thursday, June 06, 2013



Sorang satu. Nak tak nak terpaksa bagi juga TAB ibu tu. Anak dara bijak nan sorang ni bukan boleh tengok abang dia main ipad. Dia pon nak juga. Berebut² jadinya. Melalak²...bikin bingit dan gamat satu rumah. Kalau datang mood baik, elok jer dua beradik ni berkongsi. Kalau datang hanginnya...lu fikirlah sendiri. Dari kepala ibu fening, nah...amik sorang satu. Habis bateri, ibu memang tak charge dah.

Risau juga dengan anak dara ni. Kalau dia nak...dia nak juga. Kalau tak dapat, menangis jer lah...memberontak. Sampai dia dapat apa yang dia nak tu. Anak kedua memang macam ni ker? Tapi so far alhamdulillah...kalau gi mall tak der lah buat perangai kalau tak dapat apa yang dihajati. Cuma kat rumah jer macam tu. Tak boleh jadi ni. Nak kena bagi hati unta juga ni ASHRA. Selain dari berdoa kan. Mana tau boleh berubah sikap ☺☺

Note: TAB tu memang aku jarang bagi anak² pakai. IPAD plak kalo dah habis bateri memang aku jarang charge. Tak nak bagi dorang selalu main gadjet ni. 



You Might Also Like

31 comments

  1. bebudak sekarang kan...syawal baru nak berjinak2..

    ReplyDelete
  2. Ipad kakcik dan suami dah macam hak milik anak2 je - kami pulak yang terpaksa meminjam dari mereka!

    ReplyDelete
  3. Anak bongsu saya umur 1year 2 month pun dah pandai berebut dgn abg2 nya nak maen jgk...hehe

    ReplyDelete
  4. sama la ngan saya kak. kdg2 tamo bagi diorg leka main ngan hp ni, saya off kan terus. senang...bahaya kalau bagi diorg main lama2

    ReplyDelete
  5. aduhai kak..ini kalo time kita ajak borak pun silap2 xnak apa

    ReplyDelete
  6. situasi yang sama kat rumah KA Juga hehehe

    ReplyDelete
  7. Salam Khamis hujan gerimis...

    Nak buat macamna..anak-anak dilahirkan dalam suasana IT dan canggih...kadang kala anak-anak lebih advanced dari ibu bapa....ye tak... :)

    ReplyDelete
  8. tulah kan..macam2 anak2 skrg ni..tak bagi kang mengamuk pulak..bagi selalu pun masalah jugak..aissshhh..

    ReplyDelete
  9. kat rumah mmg takde ipad ni, yang ada iphone aju n s2 hubby, biasanya diorg duk rebut main game di hp husb sebab hp ibu dia diharamkan game hehe

    ReplyDelete
  10. hana harap suatu hari nanti hana xakan ajar anak main benda ni.. risau..

    kadang2 pengaruh kwan gak.huhu

    ReplyDelete
  11. takpe fiza jangan risau, insha Allah makin besar nanti dia mkin faham keadaan sekeliling..
    kena minum susu unta juga ni hehe,
    rasa dia ok lah tak berbau,
    kalau makan susu tepung tu pun berbau kan tapi susu unta tidak :)

    ReplyDelete
  12. tab aida tu secara rasmi ari tu aida announce hak milik anak-anak. so kita nak guna da kena minta izin diorang plak... anak oh anak...

    ReplyDelete
  13. itu pasal zaman skrg banyak kanak2 mendapat masalah rabun di usia yang muda...huhu

    ReplyDelete
  14. bykkan game cm puzzle or preschool game. bagus tuk otak dorang.

    ReplyDelete
  15. memang ini lah anak-anak zaman sekarang. hihihi...

    anak 1 - 1 ipad
    anak 5 - 5 ipad? huhuhu

    ReplyDelete
  16. budak2 zaman sekarang kan. Anak saya sorang masih kecil, tatau la dah besar nanti macam mana. kalau nak saorang satu jugak pitamlah mama dia..huhuhuh

    ReplyDelete
  17. hehe..anak2 skrg krg bckp sbb kusyuk main gajet je..

    ReplyDelete
  18. samalah bdk bdua kt umah.bila tgk sama2 ok la.tp si adik suka mula dulu..da boring..amik ipad nk tgk sorg2.stat la gaduh.ergh.sbr je la

    hehe..sy pun tgelak kata ustazah tu.boleh jd sbaik unta.hehe.kan bgs gtew.ank bujang kita samalah perangai dgn ank dara fiza tu.hehehe.

    ReplyDelete
  19. biasalah sekarangni dia dah generasi Alfa... memang pintar IT.. perangai memang lain macam...

    ReplyDelete
  20. ahmad dulu ada la gak tab china kitorang belikan. dah ranap dah memang takdela kuasa nak beli2 yg lain ke.

    ReplyDelete
  21. betul tu nok...anak2 aku pun sama...berebut main ipad...sudahnya beli sorang satu...tapi ada limit time la...kena control budak2 ni...

    ReplyDelete
  22. nak kne suh mama beli lg ni.. hihii

    ReplyDelete
  23. nak kne suh mama beli lg ni.. hihii

    ReplyDelete
  24. memang mcm ni lah anak2 zaman sekarang ni kan

    ReplyDelete
  25. anak kedua mmg camtu kan....anak dara kedua kt rumah ni pun camtu jugak...hehhee

    ReplyDelete
  26. ahhaha kan
    samalah ngan zahrien , x mandi x pakai baju dah sebuk ngan tab akak huhuh

    ReplyDelete
  27. biasalah tu kan dik...anak2 zaman IT...hihihi..

    ReplyDelete
  28. tu la... sama la kat rumah akak ni pun... budak2 zaman IT... kadang tu kesian juga... sebab anak2 tak merasa zaman budak2 macam kita dulu... main teng teng, congkak, tali skipping, batu seremban... hm...

    ReplyDelete
  29. Betul...gadget ni mainan budak zaman sekarang
    Ingatkan hati unta tu tuk athma je..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive