CHICKENPOX???

Friday, June 14, 2013


Merajuk dgn ibu. Kuat merajuk juga macam abang kimi

Dah mula rasa tak sedap hati nak berjalan bila anak tak berapa nak sihat. Petang smalam pengasuh cakap qhalif ceri beri. Hari rabu lagi aku dah perasan sebab balik tu dah 3 kali dia membuang. Pastu kat dahi ru ada 2 butir bintik² yang berair tu. Nampak macam bengkak pon iyer juga. Aku sapu minyak gamat jer. Yang berbintik tu plak bila air tu pecah, dia berair balik. Tak boleh jadi ni.

Malam smalam gi klinik. Dr tanya bagi minum susu apa? Aku cakap lah fully breastfeed. Dr check bintik² tu...katanya takut chickenpox. Tapi kat badan tak der pon bintik². Cuma kat dahi tu jer. Daripada 2 dah naik jadi 3. Alahaiiiiii...risau plak ibu dik. Pasal ceri beri, tak der plak dr cakap apa². Cuma dia suruh continue BF. Memang lah doctor, takkan saya nak bagi susu tepung plak kan. Qhalif ceri beri sebab nak ringankan badan dalam persediaan untuk mula berjalan ker? Pernah dengar tak statement ni ☺☺☺

Pagi ni nampak macam dah ok. Bintik² tu pon dah kecut dan kering. Tapi qhaliff ok jer. Tak der plak nampak meragam. Ya! allah...janganlah kena chickenpox. Minggu ni ibu tak der dik. Risau nih. Tak pergi event tu tak boleh sebab compulsory. Alahaiiiii...berbelah bagi jadi nya ni.

Note: Smoga anak manja ibu ni cepat sembuh.


You Might Also Like

17 komen

  1. kak.. anak sedara saya 2 orang kene ciken pox.. musim ke??

    ReplyDelete
  2. moga qhaliff cepat sihat...risau klo anak x sihat berbelah bagi tu

    ReplyDelete
  3. Anak tak demam kan? Klu chicken pox, selalu demam dulu. Huhuhu...ruam biase je tu kot. Tak de pe. Psl yak tu, kot termakan pedas ke....salah mkn ke....Agpun arini ok je kan? Tak de pe la tu. Biaselah tu kot. Psiko mommy yg nak berjauhan dgn anak. Klus y pun cenggitu. Dan2 tu tgk anak ade mcm2 mslh. Heheheheh....

    ReplyDelete
  4. alahai..time ada kerja ni la mcm2 dugaan dtg ye kak. sabar ye kak. saya doakan qhalif cepat sembuh dan harap2 tu bukanlah chicken pox. huhuhu

    ReplyDelete
  5. tkde pape la...sure okey je qhaliff..cirit birit tu biasa la beb. arissa dulu siap muntah. paed rileks je kata nak tukar bulan. so, jgn risau2..budak nk membesar kan. nanti ayah dorang leh setelkan

    ReplyDelete
  6. Moga Qhaliff cepat sembuh..siannya kat dia

    ReplyDelete
  7. Ibu bekerja memang ni lah masalahnya kan....bila2 anak tak sihat, hati terbahagi dua dah...huhu moga qhalif cepat sembuh...

    ReplyDelete
  8. kdg2 kuor bintik cam chickenpox sbb suhu bdn tlalu pns..mcm tjd kt asya aritu.. igt chickenpox...

    tp ade gak jns chickenpox kuor siki2 kan..lya pon xreti.. tp ni la y lya tahu sikit2 dr y bpengalaman...

    ReplyDelete
  9. aloh siannyaaa..moga mama pon sabar & tabah layan karenah anak sakit ni ya:)

    ReplyDelete
  10. oo, harap2 bukan la chickenpox.. anak saya baru lepas je.. tapi nasib baik dia x meragam...tergauru2 pun xde...

    moga cepat sembuh Qhalif

    ReplyDelete
  11. Nayli pun selalu ruam kt dahi
    bintik2 byk
    Biasanya kalu panas n berpeluh jadik la gitu

    ReplyDelete
  12. siannyer.. moga qhalif cepat sembuh yer !

    ReplyDelete
  13. harap tak kena la chickepox..huhu

    ReplyDelete
  14. kesiannya..cepat sembuh ya Qhalif..

    ReplyDelete
  15. Statement tu mmg biasa dengar...org tua tua selalu cakap hehe

    ReplyDelete
  16. nasib bukan pox kan..
    ruam kot..panas sgt pun skang...

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page