CANTIK vs TAK CANTIK!!!

Tuesday, July 02, 2013


Buat apa muka cantik kalau akhlaknya kurang
Buat apa muka cantik kalau mulut macam longkang
Buat apa muka cantik kalau tak ada adab

Lebih baik jadi tak berapa cantik tapi ada akhlak
Lebih baik jadi tak cantik tapi tinggi dengan adab
Automatik orang akan tengok kita cantik
Tapi...kalau tak cantik, hati busuk dan mulut jahat pulak tu
Maka...Kesian lah kat orang tu kan, kesian sangat²

Note: What comes around goes around tu tekde makna nak terpaling akidah pon. Cuma kita pegang bahawa setiap perkara tak elok, pasti akan dibalas ALLAH. Bak kata pepatah 'What you give, you get back'. Cuma bila? Hanya DIA yang maha mengetahui. Bahagialah kau dengan dunia kau. Aku pon bahagia sebab aku di kelilingi oleh orang yang sayang dan ambil berat pasal aku. 

You Might Also Like

20 komen

  1. allahuakbar biarlah x cantikkan .. janji beradab ..

    ReplyDelete
  2. nape nih.. sabar ok.. biasa la didunia ini jika takde dugaan bukan didunia namanya.. kannn

    ReplyDelete
  3. TRULY TRUE..
    biar muka tak cantik tp beradab :)

    ReplyDelete
  4. tiba2 nak ngaddap cermin jap...hmmm muhun muka dan akhlah cantik ;')

    ReplyDelete
  5. sgt2 la sokong..jemah selaloo ckp kat member2 opis yg laki ni..."selaloo sgt nak tgk yg cantik, yg cun...yg tak cantik, yg tak cun tak mo pulok tgk..."mmm

    ReplyDelete
  6. Aku tak berapa bahagia baca entri Fiza hari ni.. kejap cantik, kejap tak cantik.. uh.. fenin fenin..

    ReplyDelete
  7. Mg mls nak amek port dgn org mcm tu. Biaq pilah Fiza. Heheheh...yg penting, kite happy. Sepuluh bakul org ngata kita, buat dajal kat kite....berijuta hikmah kite dpt. Kan?

    ReplyDelete
  8. agree! tp
    kalo dah terpikat sgt
    dgn yg cantik
    mcm mana?

    ReplyDelete
  9. muka tak cantik takpe lagi, yang penting hati mesti cun...:)

    ReplyDelete
  10. kesimpulannya kurangkan bercakap hihi

    ReplyDelete
  11. Btol2.
    hehe.fiza jumpe sesapa yg gni?
    Sy dulu keje,jumpe gak org2 gni.da x keje..da x amik pusing

    Fiza
    Wasap kita.henpon rosak ritu..abes ilang semua no tel.x smpt bck up

    ReplyDelete
  12. betul tu fiza.. setiap balasan tu akan dibalas

    ReplyDelete
  13. betul tu fiza. dunia ni kan umpama roda. mudah2an kita jadi org yg paling sabar n Allah pelihara iman kita selalu.

    ReplyDelete
  14. betul tu Fiza..biar berakhlak..beradap walau tak cantik

    ReplyDelete
  15. Betul tu Fiza....memerhatikan seseorang ke? hehe

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page