Never Ending Story!!!

Wednesday, July 24, 2013



Betul tak? Memang takkan ada kesudahannya, Pagi basuh, petang lipat. Itu pon kalau rajin nak melipat baju bajan. Kalau rajin membasuh pagi petang siang malam, tapi tak rajin nak melipat, macam ni lah jadinya. Nak melipat baju bajan pon kena ada mood kekdahnya. Lain lah klo ada orang gaji yang tolong lipatkan.

Macam aku yang dah beranak 3 ni, memang agak payah skit. Kena tunggu anak² tidor baru boleh lipat *alasan yang munasabah...ahaks*. Kalau tak tido, memang ada lah tangan² comel yang nak tolong sekali. Bukan tolong lipat, tapi tolong memunggah. Kalau dapat kat Qhalif, baju yang dah lipat dicampaknya. Kalau tolong susun dalam almari tak per juga kan...hehehe...

Tapi kan. Selalunya kalau anak tido......si ibu pon tumpang tido sekali, acaner tu? HORMON OXYTOCIN dah keluar katakan. Yang ni ibu menyusu mesti mengalaminya kan. Meh nak jelaskan pada yang tak tau. 

HORMON OXYTOCIN adalah hormon yg dirembeskan oleh badan kita semasa menyusu yang membuatkan kita rasa relaxing. Dalam erti kata lain Oxytocin is the hormone of love, which also causes us to relax. At the same time, oxytocin is released to trigger let-down. When the baby suckles on the nipples, it induces prolactin, the hormone that is responsible to induce milk production in the breasts

Sudah jelas kan. Sebab tu lah ibu² yang menyusu akan rasa cepat mengantuk. Makanya...kita tido dulu...ahaks...Kesudahannya...maka terhasillah GUNUNG KINABALU yang diperbuat dari baju bajan yang tak berlipat...hahaha...Jangan marah yer abang kalau mata mu semak melihatnya. Minggu ni sayangmu ini akan buat operasi besar² ran ^_^.

Note: Radio dah start putar lagu raya lah. 



You Might Also Like

19 komen

  1. bab melipat baju nih memang akak malas sikit,sbb bila nak melipat hero2 pun nak join jugak...

    ReplyDelete
  2. sokong sangat2..kalo jemah punya laki buat tak nampak je la...baju bajan yang tinggi menggunung tu

    ReplyDelete
  3. Tak menyusukan anak pun mengantuk ni... ;-)

    ReplyDelete
  4. Setuju 200%, Che Mid cuba cuci kain 2 hari sekali. 1 hari cuci, 1 hari lipat, kadang2 2 kali cuci, 1 kali lipat...waktu paling afdal melipat kain ialah waktu malam sambil tengok cite korea.. tangan lipat kain mata tengok tv.. kalau tak, boring nak mampus!

    ReplyDelete
  5. haha..sama la kita..da basuh nak jemur plak..dah jemur nak lipat plak..aduhhh dok pusing tang tu jugak..
    selalo time anak tido la nak sapu sampah mengemas sumer..kalo tak jangan harap boleh buat dgn aman..

    ReplyDelete
  6. Kakaka samalah paling malas nak lipat kain

    ReplyDelete
  7. Never ending story kita bukan hanya stakat baju je. Pinggan. Masak. Sapu sampah. Huhu.. Kan? Dulu masa bujang kemain cemerlang lipat baju cantik2. Sekarang yang mampu hanya tinggal 'ABC special letak aiskrim' je dalam bakul.*patut le rasa relax je bila menyusu.

    ReplyDelete
  8. tu lah...keje membasuh, menyidai, melipat bagai ni mmg tak pernah habis...sabo je la...

    ReplyDelete
  9. salam Ramadhan Fiza…huhu..memang x kan abis…hehe..basuh dan terus basuhhh..hehe

    ReplyDelete
  10. perkara wajib tu fiza..taak boleh nak avoid dah..huhuhhu..memang tiap2 minggu kena hadap kain baju ni...nak menangis bila melipat dan menyusun pun ada

    ReplyDelete
  11. skang ni memang amie recycle je kain yg tgh jemur tu. hehe..takde masa nak melipat, maka amik jela yg dh kering bersidai tu. selamat sekt nak melipatnya. skrng ni pon sidai baju dlm rumah je sejak menjak jerebu aritu

    ReplyDelete
  12. adoi itulah kita... nak tunggu anak2 tidur sunyi lah pulak nak melipat sorang2... nak lipan time anak ada geram tak eh join depa dok main ka melawak ka.. huhu inilah kita... semoga diberi ruang kerja rumah.. heheh

    ReplyDelete
  13. Samalah kita....ni memang cerita yang tak berkesudahan....hari ni abis kemas, besok ada lagi dan lagi dan lagi.....

    ReplyDelete
  14. fizaaa... kita serupaaaa!

    izan yg 7 beranak ni, kalau tak lipat kain 3 hari je pun dah menggunung kain bajunya. nama je duk umah tapi malasnya mmg besar tiap kali bab lipat kain.

    ReplyDelete
  15. hahaha
    saya housewife ni pun plg mls lipat baju.tau tau gi basuh lagi bertambah tambah baju nk lipat.erghhhh.

    kalu ada maid mmg takan kulipat baju.haha

    ReplyDelete
  16. haha..macam tulah saya Fiza..masa susukan anak mesti tertidur punya..konon nak tidurkan anak baru senang buat keja..hehe

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page