Cerita Open House Raya - Menternak Lemak @ Majlis Perbandaran Sepang, Cyberjaya

Monday, August 26, 2013


Open house lagi ko. Ni jumaat last week nyer citer. Memang menternak lemak sungguh wei. Sebelum tu, layan gambar puan tanah kedaung dulu...ahaks...


Bergambar itu harus...hehehe...Gi ngan member office. Dekat jer pon ngan office. Majlis start pukul 2.30 pm. Tapi nak mencari parking tu satu hal lah kan. Terpaksa lah jalan kaki sket. Dengan cuaca yang panas...perghhhhh...Antara makanan yang menggamit tetamu:


Percaya tak? Silalah percaya. Aku makan semua makanan di atas. Kecuali kambing panggang tu amik 2-3 ketul daging jer. Sebab tak berapa nak menepati piawaian tekak. Boleh gitu...hehehe...Tapi yang lain² memang sedap. 

Tapi kan. Sebelum tu aku dah makan. Ada date dengan my online buddy...Blog, FB and IG. Siapa lagi kalau bukan IZAN. Bertukar² barang katakan. Aku bagi Sampul Raya, dia bagi FM hasil kiriman aku. Meh terjah IG aku *motif?? promote jap...hehehe...

Bercakap pasal makan. Memang menernak lemak sungguh jumaat aritu. Masa dating tu dah makan Wantan Mee sup. Pastu makan kat Open House lagi. Kenyang sampai ke petang. Pastu malam membedal nasi pulok. 2 kali tambah ko. Makan bersuap ngan anak² dan suami. Aku lah tukang suapnya kan. Bila masing² dah kenyang, aku tak kenyang lagi. Tu yang tambah. Makan dah macam membela kekdahnya...muahahaha...Tapi aku memang kuat makan. Alhamdulillah...badan maintain comel gitew ☺☺

Note: Jumaat ni ada open house @ 3.00 pm dan pot luck raya @ 11.30 am. Makan...makan...dan makan...phewwww...fengsan...





You Might Also Like

21 comments

  1. selagi ada jemputan, makan sajo lah Fiza.. hehe lepas dah makan banyak2 jgn menyesal, sila lah exercise hehehe

    ReplyDelete
  2. hahaha...makan jer...nanti dah abis bulan raya kita diet ler...
    ^_^

    ReplyDelete
  3. untunglah makan byk badan tak naik2..hehehe..mcm dee ni makan lebih sket kembang terus..kahkah..

    ReplyDelete
  4. tu dia kak mkn seme tue ke hehehehehe

    ReplyDelete
  5. alah..asyik terlepas jer open house MPDS nih..taun lepas pon camtu jugak :(

    ReplyDelete
  6. selagi tak habis raya, selagi tu la openhouse ada...lepas raya baru ble diet kan?

    ReplyDelete
  7. fuhhh pengsan kekenyangan nehhh hehehhee

    ReplyDelete
  8. BANYAK MAKAN, BANYAK JUGAK KENA EXERCISE SUPAYA KALORI YANG DIMAKAN ITU DAPAT DIBAKAR SEMULA.. :)

    ReplyDelete
  9. TB smlm pon ade open house.6open house..perut kne btol2 pastikan kosong hehe

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum kak

    maaf noh lama xsinggah sini

    tgk menu2 open house dan2 jd teliuq dh la sy ngah puasa nih hihihi

    ReplyDelete
  11. adoi!!! makan sungguh...selamat men'rich' kan lemak ye!

    ReplyDelete
  12. Salam fiza..jenuh kan attend open house..huhu..meriah dengan makan…rezeki melimpah ruah

    ReplyDelete
  13. minggu raya minggu ternak lemak, takpe nnti gilir2 pose 6 pulak ;)

    ReplyDelete
  14. bestnya dpt makan byk2..hehe
    open house la pling best

    ReplyDelete
  15. OH masih disana sini nie .. dgn di jabatan kerajaan mahupun suasta ..
    dik rumah pun banyak buat OH ..

    akak sok dan sabtu nie ada 3 OH dik huhuh fenin .. minggu makannn aje huhu

    ReplyDelete
  16. yang pentingtu badan maintain comel gitu ... tu yang akak jeles tau...

    ReplyDelete
  17. alah... apa la sgt makan banyak tu. Fiza makan byk pon tgk body maintain je slim.

    ReplyDelete
  18. Soto tu.... pergh!!!! Tak tahan fiza oiii...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive