17 Bulan | 1Tahun 5 bulan

Thursday, September 12, 2013


Pejam celik pejam celik. Anak soleh ibu ni dah makin bertambah bulannya. Kejap jer dah 17 bulan. Rasa macam baru jer lagi ibu lahirkan awak dik. Masih lagi berhutang dengan kawan² ibu pengalaman ibu melahirkan awak. Pengalaman melahirkan yang cukup² mudah dan senang. Alhamdulillah...



Syukur padaNYA sebab Qhalif yang soleh membesar sebagai anak yang sihat. Makin banyak akal, banyak ragam dan banyak mulut. Anak yang senang dijaga.



Dan akhirnya...saat yg ibu tunggu² muncul juga bila qhalif yg bijak dah boleh jalan. Di usia setahun 4 bulan baru dapat kaki. Excited bila dah bley berjalan yer dik. Memanjat jangan cakap lah. Expert dah.

Alhamdulillah...qhalif yang soleh lagi bijak masih fully breastfeed. Aduhaiiii...moment yg sangat indah bila kita dpt breastfeed anak. Bonding ibu dan anak. Tangan comel yg suka merayap2...kat badan, kat muka ibu ni, mulut, pipi dan sampai hidung ibu pon nak dikoreknya. Punyalah asyik nyonyot kan. Ada 7 bulan lagi dik utk ibu capai misi 2 tahun.

Note: Bersiap sedialah utk dicucuk yer qhalif :-)
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

17 comments

  1. jenuh nak mengejar pulak sekarang hehehee

    ReplyDelete
  2. nmpak macho ..qhaliq yg pakai suaq jeans tuh..hehe

    ReplyDelete
  3. mg terus sihat yer...nak menyusu sampai 2 tahun ke... mg terus berjaya yew

    ReplyDelete
  4. emm betul tu fiza... kejap jer.. rasanya... mpmment terindah bersama anak...

    ReplyDelete
  5. qhaliff sama izz mmg geng..tangan merayap....nikmat kan semua tu kan

    ReplyDelete
  6. qhalif da bijak. jaga ibu ye syg, jadi anak solehah

    salam ukhuwah dr nanie

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, Qhaliff membesar dengan sihat.. Semoga misi nak fully bf Qhaliff sampai 2 tahun tercapai ye Fiza.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  8. Tak sedar masa berlalu kan.....masa memula kunjung blog ni, qhalif masih baby lagi. Skg ni dah cergas berjalan berlari kan... :D

    ReplyDelete
  9. kejap jer masa berlalu.....dah besar pn dia...moga membesar menjadi anak soleh yer

    ReplyDelete
  10. sekejap je anak membesar.tp puas ati dapat membesar dpn mata kita sendiri kan fiza..semoga Qhalif jd anak yang soleh..amin

    ReplyDelete
  11. Seronok je kan kak tgk pembesaran ank ank

    ReplyDelete
  12. dah jalan dah? waaa dah dpt kaki ni jenuhla ibu nak ngejar ek...arissa ada lg 6 bln ni..hehehe..moga Allah murahkan lagi rezeki dak kecik ni ye

    ReplyDelete
  13. salam k.fiza..

    kecik2 comey..besauu2 ensem..!
    seronoknya blh fully breastfeed..
    cma dua2 dah stop mase umur 6 bulan.. mungkin sbb kenalkan dgn botol susu awal sgt..

    ReplyDelete
  14. breastfeeding mmg sangat indah...pelik bila ada ibu2 yang tak nak full bf kan.... ;-)

    ReplyDelete
  15. cutenya hehe..hati2 drive ye Qhalif..hehe..
    alhamdulillah Fiza..fully breastfeed..byk moment indah kn..:)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive