Kiwi Fruit Juice & Zespri® Kiwi Jam: DAY 12 & DAY 13

Friday, September 20, 2013


Ok...kali ni kita combine entry jer lah. Memandangkan blogspot kat office ni memang dah sah² kena blocked...cissss...makanya kita jimat masa. Untuk Cabaran kali ni, saya buat Kiwi Fruit Juice dan juga Zespri® Kiwi Jam.


Untuk Kiwi fruit Juice ni saya cuma blender buah kiwi dengan Fresh Milk. Kalau nak manis boleh tambah gula. Minum sejuk² memang sedap. Khasiat nya pon banyak kan. 

Untuk Zespri® Kiwi Jam plak, ini saya bagi idea. Kalau uols jumpa buah kiwi yang dah lembik atau pon lebam, Jangan di buang. Boleh jer kita buat jam kiwi. Sedap tau. Kalau ikut cara saya yang simple ni, saya cuma blend buah kiwi dan campur dengan sedikit gula sebab nak kurangkan kemasamannya tu. Senang kan. Tak membazir buah kiwi yang dah lembik tu. 

Uols dah cuba ker resipi² yang berasaskan kiwi? Kalau nak lebih banyak resipi, boleh layari www.zespri.com.my Macam² resipi.

Untuk cabaran dan resipi yang sebelumnya, boleh refer dibawah ni:

You Might Also Like

6 comments

  1. waaah... banyak gak cabaran2 tu.. tapi tu lah hana ni xminat masak.. hehe

    ReplyDelete
  2. yay..berjaya memenuhi cabaran sudah..
    =) terer la ibu qalif ni

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive