Sambal Sardin Kiwi: DAY 11

Friday, September 20, 2013

Sabar jer lah uols. Berderet2 entry pasal kiwi jer kan. Tak per, cabaran pon nak habis dah. Internet masih problem. Stress mak noks. Bloggeroid sgt membantu. Tapi entry tak centre. Tak reti plak tu nak buat link....haishhhhh...ok berbalik kepada cabaran kiwi. Kita masak sardin jer lah.



Apa??? Sambal sardin letak kiwi? Haipppp...belum cuba belum tahu. Sedap tau. Cuba lah. Haa!! Nak resipi? Tumis jer bawang besar, bawang putih. Letak cili boh. Bila cili dah masak, letak sardin. Kacau2 pastu letak cili merah dan juga zespri kiwi. Tutup api...siap. Cara makan...erk...mkn pon nak kena ajar ker...hehehe...Makan ngan nasi panas2. Perghhhhh...sedap :-)

Boleh ikuti cabaran kiwi dan resipi berasaskan kiwi saya di entry sebelum ni. Sorry sangat2. Tak tau nak buat link. Search jer dekat label Zespri's 14 day Scoop of Amazing Challenge tu yer.
posted from Bloggeroid

You Might Also Like

5 comments

  1. u, buat agar-agar kiwi. Malam tadi buatkan untuk Naurah, sedapnya rasa. Masam-masam manis.

    ReplyDelete
  2. mesti cedap n berkhasiat noks :)

    ReplyDelete
  3. wahh brilion idea..... x pyh letak asam keping... ala² mcm belimbing besi gitu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive