Silalah Beratur!!!

Monday, September 30, 2013

Beratur bukan setakat masa membeli makanan jer tau. Kat mana2 pon kena beratur. Nak fitting baju, nak masuk toilet even atas jalanraya pon kenalah beratur juga. Jangan ikut suka hati ko jer nak memotong kan.




Yang aku paling hangin, memotong masa kat traffic light. Perghhhh..menyirap jer rasa. Aku penat2 berbaris sket punya panjang, bley plak ko main cantas jer kan. Bukan itu jer, dah lah tak nak berbaris, menyusahkan keta lain yang nak masuk simpang tepi before traffic light.


Yang lagi selfish, siap parking tepi tunggu sampai lampu hijau. Pastu menyilok. Apa punya attitude lah. Aku klo dapat pemandu macam ni sorry lah, tak der aku nak bagi masuk. Klo dapat masuk pon memang aku hon panjang sket. Orang lan pon nak balik juga kan. Tapi tetap lah kena ikut barisan. Hormatlah kat pemandu lain juga.


Note: Memang menguji kesabaran bila ada kat atas jalanraya ni.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

14 comments

  1. Kaaaannnn..memang boleh naik hangin ngn org potong barisan...tak kisah ar kat mane2 pon...bertambah marah kalau siap buat muke tak bersalah..rase cam nak lempang lakju2 jer...

    ReplyDelete
  2. kalau kena time pagi2 lagi hangin dibuatnya

    ReplyDelete
  3. kekeke..sy pernah sound pempuan ni.. lorong nak msuk kiri jd stuck sbb dia.. apa lgi, sy duk menyondol dia je la.. ms sebelah dia, siap menstupidkan jap.. geram!!! dah la potong Q..

    ReplyDelete
  4. Owhh isu sepanjang zaman. I pun heran dengan orang yg suka mencilok ni, apa depa fikir masa depa jer ker yang penting? Pi jadi menteri la kalau nak berkuasa kat atas jalan kan, boleh ada orang iring sentiasa.

    Pstt hari tu I nampak kat sini koonvoi motor polis, depa stop kat traffic light ramai2 tunggu lampu ijau. Kalau kat malaysia tak pernah nampak polis berhenti kat traffic light merah hihihi.

    ReplyDelete
  5. Yang ni memang selalu kena noks....kita dah beratur panjang2, syok2 je orang belakang mencelah ke depan.....huhu

    ReplyDelete
  6. Tu jenis tak penyabar sampai potong queue. Fiza pun. If ada org potong. Memang hangin dibuatnya :)

    ReplyDelete
  7. kalu kasi hon pun.. kita lak rasa malu sendiri.. diorg buat bodoh jew.. dah dia bodoh.. mana dia kesah... kiki

    sabar berbanyak jew la.. hahaha

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum
    hai dah lunch ke?
    hari ini anum bz sangat2

    ReplyDelete
  9. klu hati saya mmg tgh panas. tak kan kasi can.. hentam pun hentam la kate.. janji hati puas..hihihihi
    tapi kebiasaannya kate mewah la... jd nak tak nak kate mewah ni mesti mengalah ngan kate saya.. tak kasi can punya la!!

    ReplyDelete
  10. stress jumpa driver camtu kan....mcm la dia sorang je bayar cukai jalan

    ReplyDelete
  11. sbnrnya perangai org bila kat jalanraya ni menggambarkan attitude dia kat luar. hmmm... yg potong barisan dah satu hal, yg bawak slow cam bersiar2 pun satu hal jugak.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive