Spaghetti Preego Zespri® - DAY 4

Sunday, September 08, 2013


Tak tau nak masak apa malam ni. Jadinya kita buat menu simple jer lah. Kita buat spaghetti. Anak2 pon suka. Especially si kimi. Memang favourite dia. Kalau makan memang bertambah 2-3 kali.

Tapi untuk bahan2 sos spaghetti, saya gantikan buah tomato dengan dengan zespri® green and sungold kiwifruit. Sebab kalau masak sos ni saya suka letak buah tomato. Jadi, untuk kali nih kita ubah style lain pulak :-)

Bahan² yang diperlukan:



Rasanya semua orang dah tau macam mana nak masak spaghetti kan. Jadi tak perlu lah saya nak ajar macam mana nak masak...aci tak...Saya letak cili api sebab nak bagi rasa pedas, masam dan manis. Tapi tak banyak pon sebab anak2 nak makan kan. Bahan2 tu semua ditumbuk. Sedap sket rasa :-)


Tadaaaaa...Siap ada smiley lagi tu. Nampak sedap kan. Tapi memang sedap pon. Cubalah sendiri kalau nak tahu macam mana rasanya.

Sememangnya buah kiwi mempunyai banyak khasiat dan baik untuk sistem dalaman tubuh. Harganya memang agak mahal tapi setanding dengan khasiatnya yang banyak kan. Memang tak rugi beli :-)

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

12 comments

  1. SAYA PERNAH NAK CUBA MAKAN SPAGETTI, TAPI TEKAK TAK BOLEH TERIMA.. :)

    ReplyDelete
  2. emhh sedap yum yum, nak lagi :)

    ReplyDelete
  3. boleh la try guna kiwi pulok lepas ni

    ReplyDelete
  4. gitu yerk baguihnyer boleh cari alternatifkan... janji masam...

    ReplyDelete
  5. anak2 yati pun suke spageti jugak...

    ReplyDelete
  6. wah bestnyer.. boleh dicuba juga nanti ni

    ReplyDelete
  7. Spagheti selalu buat, tp tak pernah pulak terpikir nak letak buah kiwi.. Apa rasa dia ekk? =)

    ReplyDelete
  8. alamak fiza... ini yg tiba2 mengidam nak makan spageti pulak. sedapnya dah terasa2 kat tekak bila ditambah dgn kiwi tu.

    ReplyDelete
  9. salam k.fiza..

    wah..lain dari yg lain ni..
    cik seri pun suka spageti.. nnti try buat jgk la.. :)

    kiwi tu potong dadu jer or ada yg kena blend?

    ReplyDelete
  10. wahhhhh... hebatlah lain dr yg lain.. nanti buat ala burger gantikan tomato.. leta kiwi kat burger mesti sedappkan...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive