Kesesakan Melampau | Lori Kontena Terbalik!!!

Thursday, October 31, 2013



Gambar screen capture. Video bley tgk kat FB/YouTube

Dah tengok ker video ni? Kalau belum, silalah tengok macam mana pemandu lori ni memandu. Laju wei. Scary tengok masa terbalik tu. Berlaku petang smalam kat lebuhraya SKVE menghala ke Hospital Serdang. Disebabkan lori ni lah aku sangkut dalam kesesakan lalulintas yang sangat dasyat. Keluar jer susur highway SKVE ni dah sesak. Tak pernah² sesak teruk macam ni sepanjang aku kerja kar Cyberjaya. Kalau sesak pon slalunya start lepas Shell. 

Betapa hazabnya aku smalam. 2 jam 20 minit terperangkap dalam keta. Clutch, break, gear and handbreak jadi mainan smalam. Naik fening kepala aku dok dalam keta. Dengan perut yang lapar lagi. Nak ikut jalan lain aku tak reti. Aku kan buta jalan. Jalan tu jer lah yang aku tau. Nak tak nak terpaksa lah redah. Bertabah jer lah.

Bukan jalan jer sesak. Station minyak shell tu pon sesak. Berderet² keta nak isi minyak. Takut minyak habis tengah jalan disebabkan jalan sesak nak mamps kan. Habis minyak keta haku smalam. 

Note: Salute ah dengan orang yang balik pantai timur. Redah jalan sesak bila nak balik raya.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

41 comments

  1. mujur dee naik public transport..huhu..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Ha'ah izwa. Sangat menyusahkan orang lain.

      Delete
  3. Replies
    1. Anum. ITu gambar, bukan video. Kat FB ada videonya ☺

      Delete
  4. semalam ada nonton video ni,mmg ngeri ya hampun..betul2 kasi susah kat pemandu lain

    ReplyDelete
  5. adoi sesak betoi semalam..niat di hati nak kuar semalam terus tak jadi tgk FB mung...mmmm...kete manual erk..geng la ngan akob yee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib ada laporan kesesakan kan sue...hehehe..

      Ha'ah...manual jer sue.

      Delete
  6. Yeke Fiza? Aduhai...sy ni tak thn baran klu jammed melampau mcm tu. Mau nanges dlm kete, bg ilang rs mrh. Sampai 2 jam lbh. Gile!

    Takpe, janji pas jammed tu...dpt mkn fish n chip (eh, betul tak?)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah fara. Nak nangis pon ada. Lama sgt atas jalan tu.

      Kelaparan. Tu yg balik trus cari mkn ☺

      Delete
  7. tulah yang malasnya drive nie...time kesesakkan dan jamed sepanjang jalan..2 jam tu dah lama sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama sgt kak. Jammed paling lama pernah saya tempuh. Klo ada public transport kat tempat saya ni kan best.

      Delete
  8. dah tengok jugak video ni..mmg ngeri la..camne la ngan pemandu lain kat lane sblh tu ek..yg tukang rakam plak cam tau2 je lori tu akan terbalik..semua pemandu lori mmg kne ubah sikap n kne lebih prihatin

    ReplyDelete
  9. erghh...ada ke nyawa yang terlibat..harap2 tiadalah ye. Seriau dengar cerita-cerita dan lihat accident begini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah tak der kak. Cuma cedera.

      Delete
  10. saya pun kerja kat Cyberjaya..dr office member dah ckaap ada eksident treller kat hosp serdang..tp degil..ikut gak jalan tu..lastyer .. keluar ajer nak masuk skve tu...tengok kete stack dah..nasib baik ada susur ke cyberjaya balik..so ikut situ...then masuk jln bangi..Keluar ikut kajang utk ke Cheras...lancar ajer...6lebih dah ada kat cheras..sama mcm kalau ikut hightway

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best lah tau jalan lain. Saya ni jalan tu jer lah yg tahu.

      Delete
  11. tak dpt tgk video ni..tapi kalau jem teruk mmg terasa seksanya nak sampai rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis, tu gambar. Bukan video ☺

      Memang seksa harung jalan sesak nih.

      Delete
  12. tgk jgk rakaman nie...memg laju, mana boleh dia amek lane hujung mcm tue..bahaya sbb kenderaan berat..xpsl2 je org yg di sbrg jalan jd mangsa..katanya kena kete JPM kan? Mcm mn org dlm kete tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah azie, memang laju dia bawak. Akk yg hari2 lalu highway tu memang takut tgk lori2 beso mcm ni yg drive ikut lane 3. Org JPM tu cedere.

      Delete
  13. Itulah yg sedihnya tempat kita ni Fiza, kalau ada accident aje memang jem memanjanglah jawabnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kak. Jammed sebab org slowkan kenderaan nak tgk accident. Pada hal lori tu dah pon di alihkan. Masih jammed teruk.

      Delete
  14. pasal lori tu aida baca kat paper pagi tadi. kurang asam boi betul !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh...ada kluar paper erk. Cari juga tapi tak jumpa.

      Delete
  15. HADOII, MALANG TIDAK BERBAU..MMG NASIB DGN JEM LAH KALAU ADA ACCIDENT NI..

    ReplyDelete
  16. sakit hati jer tengok cara dier pandu..tak pepasal orang lain terlibat sama..

    ReplyDelete
  17. Weekend nnt kene try jalan2 tgk jln lain plak la kot fiza
    Heheh.. Mana tau leh guna time sesak camni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah nad. Ada terfikir gak nak soh hubby tunjukkan jalan lain.

      Delete
  18. bru tgk pg tadi mmg melampau pemandu kontena tu tapi yg pelik ada lak komen kat fb yg marah tokang rakam gambar lori ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha'ah kak. Tak faham dgn org yg marah tu. Rakam salah, tak rakam pon salah. At least kita tahu punca sebenar kontena tu terbalik kan.

      Delete
  19. ada baca tentang ni smlm... done nuffnang yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Femes kat FB pasal video kontena ni.

      Thanks kak KA ☺

      Delete
  20. uiii..kalau la nak terkucillll...camneee...aduiii

    ReplyDelete
  21. kalau ada ecident ni mmg haru sikitlah huhuhuhu

    ReplyDelete
  22. Bila pemandu penting diri akhirnya menyusahkan org lain.. mmgg siksa klu terperangkap jem lama2 mcm tu...

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive