SAHABAT hingga HUJUNG NYAWA!!

Wednesday, October 09, 2013



Perkenalkan....ini Mak saya, Salbiah bt Abdul Rasid. Bersama sahabat baik, Umi Kalsom...sahabat setia, sahabat susah senang bersama, sahabat berjalan ke mana2, sahabat tempat luahan perasaan, sahabat disaat memerlukan pertolongan, sahabat yg berjiran dan juga sahabat untuk selamanya.


Mak...walaupon tangah sakit, tapi masih dapat disembunyikan rasa sakit itu. Wajah mak masih mampu tersenyum. Masih berseri. Badan mak pon dah susut. Dulu tak mcm ni. Mungkin berat badan susah nak naik sbb faktor umur. Owhhhh...rindunya kat mak. Raya haji ni org balik yer mak. Mak jangan banyak fikir sangat. Jaga kesihatan. Lawan perasaan jahat yg dtg tu. Org nak soh dok bangi tapi mak tak nak. Org nak jaga mak :-(






Ini pula sahabat mengecil dan membesar bersama. Suraya, anak kepada cik Umi dan juga Radziah. Kami hidup berjiran. Masih terbayang kenangan masa zaman kanak2. Kenangan yg indah dan tak pernah dilupakan.




KAMI...masih bersahabat walaupon jarang bersua muka. Biasalah, memasing dok jauh. Aku kat Bangi, Su kat Pandan & Radziah plak kat Dutamas.


'GOOD FRIENDS ARE LIKE STARS. YOU DON'T ALWAYS SEE THEM, BUT YOU KNOW THEY'RE ALWAYS THERE'


Note: Buat mak, my BFF dan juga kawan2 Alam Maya...Sayang kamu ketat2.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

20 comments

  1. ohh sayang kamoo jugak..eh nama sama la ngan jemah...

    ReplyDelete
  2. moga kekal persahabatan tu hingga ke anak cucu ye..sweetnya..

    ReplyDelete
  3. Dulu ms belaja, ade jugaklah kwn baik. Malah skg pun, msh baik cuma kami berjauhan. Bila dah lama berjauhan, sikit byk rs kekok gak bile berjumpe. Hehehehe....tp pyh nak jumpe kwn baik selamanya mcm bonda awak. Kagum!

    ReplyDelete
  4. kalau bersahabat ikhlas mesti best kan..

    ReplyDelete
  5. seronoknya jika ada BFF dari kecik smpi ke besar.. cuma rezeki takde buat me.. janji takde musuh sudah.. kannn

    ReplyDelete
  6. Sayang kamu ketat2 juga my dear Fiza.. Fiza tak try bagi mak cuba Vivix ke? Bagilah mak cuba.. =)
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  7. Semoga mak Fiza sihat sentiasa...:D

    ReplyDelete
  8. sahabat yg setia kan..tp kadng2 aku geram gak kawan2 yg tikam belakang nih..sabau ja la kan.pepun sahabat sejati sukar di cari

    ReplyDelete
  9. emm best ada sahabat masa kecil hingga dewasa..

    ReplyDelete
  10. yup betul sgt tu Fiza, setuju dgn kata2 tu !

    ReplyDelete
  11. memang bertuah bila mendapat sahabat yang boleh kongsi waktu susah dan senang bersama :)

    ReplyDelete
  12. sahabat sejati memang sukar dicari, comel2 semuanya ;)

    ReplyDelete
  13. semoga berkekalan kan...u pon sahabat i...sahabat alam maya :)

    ReplyDelete
  14. Tiba2 rasa sayu plak entry ni... bkn pe, secara tak sedar, ianya mnggambarkan betapa cepatnya masa berlalu.. betapa usia kita makin meningkat..

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive