HOTDOG + EGG = LOVE

Thursday, November 21, 2013

Apakah itu? Macam pelik jer...macam tak senunuh jer...hahaha...haiipppp...Jangan fikir yang bukan2. Meh tengok apa yang aku buat malam tadi. Haaaaaa...jangan nak otak kuning yer. Tengok ni:

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



Ni lah Hotdog + Egg = Love. Abaikanlah food presentation dan ke messy an Love aku tu yer. 1st time trial katakan. Practise make perfect. Nanti buat lagi kasi cantik. Semalam buat 2 ketul jer.


Keterujaan nak buat tetiba datang malam tadi. Anak2 pon teruja tengok. Siap suruh buat lagi. Nanti ibu belajar buat bentuk lain yer anak2. Ni pon lepas tengok Mama Asya @ Lyafrina buat. Tak susah pon.


Cuma rebus hotdog dulu. Pastu belah 2. Tapi jangan sampai putus. Jadikan bentuk LOVE and cucuk pakai lidi kat hujung love tu. Dah siap, goreng lah. Dah masak, tabur black pepper sket atas tu. Tambah sos cili/tomato dan mayonise. Siap untuk dimakan :-)


Note: Seronok bila anak2 puji masakan ibu sedap kan. Pandai anak2 amik hati ibu :-)

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

36 comments

  1. Mesti sedap tu
    sbb tu anak2 puji
    kty yg nengok ni pun terliur ..
    lapar..

    ReplyDelete
  2. hehe comel tu berebut bebudak tu nak makan

    ReplyDelete
  3. rajin sungguh mama banyak anak ni buat love2 :)

    ReplyDelete
  4. Ha ah, sama la, tgk Lya Afrina buat ni. Nak jugak buat tapi ntah bila.

    ReplyDelete
  5. idea simple tapi menarik..baru anak minat nak makan kan.. :)

    ReplyDelete
  6. sy pikir hotdog je, tak peker yg lain...hheee..

    ReplyDelete
  7. buat bayak kali..confirm jadi....masuk mulut sedap dah tu..hehehe

    ReplyDelete
  8. wahh...rajinnya..practice make perfect sis

    ReplyDelete
  9. boleh la aku try kat umah hujung minggu...takut yg makan..izz je..syawal takmo...

    ReplyDelete
  10. tu dia... kreatif buat food presentation.. nak cuba gak lah.... hehe....

    ReplyDelete
  11. rajin ko cuba ye. ni dari aritu tak try2 pun lagi..aduii

    ReplyDelete
  12. keras tangan mcm saya sure tak jadi nak bentuk love tu

    ReplyDelete
  13. rajin sgt aihhh akak buat cenggitu..

    ReplyDelete
  14. hari pun mkn sausage gak tp tak teringat nak buat gitu.. hari tu hana dh tgk kt blog nana.

    ReplyDelete
  15. Bagus jugak idea ni. Ingat nak try la time cuti hujung minggu. Presentation messy tak kisah, janji rasanya tu sedap. Hehe

    ReplyDelete
  16. ohh ini lah yang ditunjukkan dlm IG smlm yer.. ok gud try..

    ReplyDelete
  17. nampak sedap tu.. anak-anak pasti sukakannya.. :D

    ReplyDelete
  18. Wahh...berbentuk2 sosejnya ye...mesti anak2 teruja nak makan....:D

    ReplyDelete
  19. Nak buat sikit leceh kena gigih Fiza, tapi anak makan mestilah suka sebab cantik:)

    ReplyDelete
  20. wahh.. kreatifnya.. lama lama buat nanti cantik lah.. sure bebudak seronok dapat makan gni kan..

    ReplyDelete
  21. Oh, yang ini pernah tengok di satu blog. Memang cantik dan kreatif sungguh. Malangnya anak-anak tak suka pulak telur. Anak-anak memang pandai ambil hati emak, apa pun kita masak semuanya sedap aje pada mereka walaupun kita sendiri kadang-kadang rasa macam erghhh...

    ReplyDelete
  22. Wah kreatif yeh....boleh gak cuba ni Fiza

    ReplyDelete
  23. Ada bentuk love tu..mest sedap ni :)

    ReplyDelete
  24. salam k.fiza..

    hehe..dah dua org yg buat..hari tu kak lizz, pastu lya.. akak pulak buat..
    nnti nk try buat jgk.. dap dap dap dap :)

    ReplyDelete
  25. Rajinnya ibu buatkan ya,janji anak2 suka mkn...

    ReplyDelete
  26. Ha..comel..patutla anak2 berminat nak makan.. anak saya mmg suka makan telur n sosej.. tak buat macam ni pun naim boleh makan banyak...smapai ada masanya tak bagi dia makan...

    ReplyDelete
  27. Laaa....hotdog rupa2nya yg berbentuk love tu...kalau makanan berbagai bentuk...anakpun suka nak makan apalagi ibu masak semestinya sedap...goreng telorpun sodap...janji masakan ibu....hehe

    ReplyDelete
  28. Rebus hot dong pstu gaul tekap Dan beaks love gitu?

    ReplyDelete
  29. sy de gak tgk sosej egg love nih kat blog mana ntah..lupe..tp memg seng je nk buatkan kak

    ReplyDelete
  30. bentuk2 kreatif mcm nie yg buat diorg tertarik nak makan kan hihihi

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive