Mari Memanjat bersama Iman Qhalif!!!

Tuesday, December 24, 2013

Kalau nak tau. Meja makan kat umah aku tu tinggal meja jer. Kerusi kena simpan/sorok. Bukan kedekut tak nak bagi orang duduk. Tapi sebab ada stuntbaby dalam umah ni. Meh tengok cara belajar memanjat bersama budak motak yang bijak lagi soleh nih:



Mula2 kita tarik kerusi.



Naik atas meja. Selongkar apa yang patut. Dapat biskut tiger pon best ni.



Bosan dah jadi superbaby atas meja. Kita tolak kerusi lagi.



Ok...dah jumpa apa yang nak di panjat.



Rasa macam nak duduk dalam baby chair ni plak. Usaha tangga kejayaan.



Yesssss...Mission accomplished.


Ko tengok kerja si qhalif ni klo dapat kerusi. Bley pitam ibu ko ni dik tgk ko asyik nak manjat jer. Aku nak masak pon tak aman klo dia dah jumpa kerusi. Memanjat...nak tolong ibu masak skali. Pastu sambil tgk ibu dia masak tangan tu menjalar pulas butang dapur gas. Mulalah nak memetir kan.


Sebab tu lah kerusi kena simpan. Better safe than never. Sebelum jatuh benjol sana sini kan. Kekadang makan kat bawah jer. Malas nak tarik kerusi. Tapi kalau tetamu datang umah, kerusi tu haruslah bawa kluar.


Note: Smalam shopping baju skolah kimi. Blh tahan juga harga baju skolah erk.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

26 comments

  1. kat rumah akak memang makan bersila je, kerusi meja semua dlm stor...

    amboi terer betul si iman qhalif ni ye, panjat kerusi meja..hehe comel je dok landing atas meja tu

    ReplyDelete
  2. ehe... gitulah kalau ada anak kan...akak pon br je makan atas meja...dl mia kecik...camnilah caranya..makan ddk bersila je...tu pon jenuh bertepis nak makan..hahahah

    ReplyDelete
  3. Hebat btul dia..!
    Ikut sapa ni ek?
    Bijak sungguh

    ReplyDelete
  4. Wah semakin rancak ank twruna ni.... caiyok caiyok...

    ReplyDelete
  5. Hehee.. mmg tengah ligat tu.. cute.. :D

    ReplyDelete
  6. Hahahah! Qhalif yg comel. Kena consider beli kandang ni Fiza. Tapi mhl kan?

    ReplyDelete
  7. hero kan..mesti la ada stunt2 ibu..huhuhu..bestnya panjat2 ni..

    ReplyDelete
  8. AIYOOO.. DAH PANJAT MEJA PULAK.. CARI MAKANAN KE APE TU? HEHEHE

    ReplyDelete
  9. Amboi hebattu.... budak lelakikan

    ReplyDelete
  10. Amboi qhalif sampai gitu sekali aksi memanjat dia. Kena jaga2 ibunya. Hehe... Budak tgh membesar semua benda dia nak panjat :)

    ReplyDelete
  11. dashat la iman... takut tengok dia memanjat...hhee

    ReplyDelete
  12. anak2..time ni yg tak tahan kan..lasak benor..kita ni risau..sabar jelah..

    ReplyDelete
  13. Hehehe.. begitu la ragam anak lelaki kan.. jenuh kita nie dok kena main aci ligan dlm rumah ngn depa kan..

    ReplyDelete
  14. Bahaya tu kalau kita terlepas pandang atau sibuk dengan benda2 lain...tengah melasak letih nak memerhati tapi seronok buat main2..

    ReplyDelete
  15. kena beli meja makan style jepun tu...hahaha
    tapi mmg elok la simpan kerusi tu...ngeri saya tgk dia confident panjat sendiri...siap masuk dlm kerusi baby ikea tu lagi!

    ReplyDelete
  16. wah mmg superb tu.
    risau nengoknya kak.

    ReplyDelete
  17. biar betul panjat xjatuh pulak tu,. heheh
    baju skolah skrg makin mahal.. ramai org merungut

    ReplyDelete
  18. amboi....dah pandai memanjat...bahaya nie...

    ReplyDelete
  19. haha..amboi Iman.. suka memanjat no...biasalah budak lelaki fiza..
    cuma kena extra berhati2, takut juga terjatuh...

    ReplyDelete
  20. wahhh aktifnya dia...

    salam kenal.. http://upsidesdown.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. ha ha ha menakutkan!!!
    sib baik la ruang makan aida bercerai dari ruang tamu :-)
    izzat manjat sofa pun aida da tak aman kat dapur ha ha ha...

    ReplyDelete
  22. sama macam aqilah.. saya pun dh simpan dlm bilik kerusi.. hihii

    ReplyDelete
  23. lasaknya dia...baik disrokkan kerusi tu kak...

    ReplyDelete
  24. salam k,fiza..

    bagusnya qalif ni.. sihat melasak..elok utk perkembangan otak bby..
    hii..hati2 tau mengexplore tu qaliff! :).

    ReplyDelete
  25. Wahhh boleh tahan gak la kuat dan kentalnya dia..hehe

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive