Dugaan | Nombor HP Di jaja untuk Khidmat Seks!!!

Wednesday, January 22, 2014



Nampak tak...Nama dan nombor HP aku. Ini lah yang buat kepala aku serabut 2 hari ni. Senin haritu dapat call dari sorang lelaki yang aku tak kenal. Dia tanya aku ada letak no HP ker dalam Twittter. Pastu dia print screen untuk bagi pencerahan apa yang berlaku. Apa² pon terima kasih kat mamat ni sebab inform aku. 

Terkejut...hati dah berdebar²...darah dah naik kepala...rasa nak nangis dan macam² perasaan lagi. Siapa punya kerja ni? Aku tak pernah letak no HP kat laman sosial. Aku tak tau dari mana dia dapat no HP ni? Memang kurang ajar betul lah kan. Ko nak buat kerja haram, pastu letak no HP aku.

Aku tak tau apa motif dia. Setahu aku yang hidup 34 tahun ni...aku tak der musuh. Aku bukan kaki CLUBBING, kaki SMOKING dan LIGAT dari zaman remaja sampailah dah kahwin ni. Sepanjang aku hidup ni, aku tak der hubungan dengan LELAKI LAIN, BOYFRIEND ORANG atau pon SUAMI ORANG.

Di sebabkan orang yang tak bertanggungjawab ni lah aku dah terima 4 call dan 1 whatsApp sampai aku seriau nak angkat HP. Memang keji lah kau @CikaroBaek. Apsal ko private kan acc twittter ko tu? Takut?

Buat Gadis Sepi @CikaroBaek...Aku tak tau apa motif/tujuan kau. Bertaubatlah. Tak baik aniaya orang. Buat jahat dibalas jahat. Hanya allah yang dapat membalasnya. Semoga kau diberi hidayah.

Note: Try buat report kat SKMM, tapi nak kena bagi link twitter lah plak. Masalahnya dia dah private kan tweeter dia. 



You Might Also Like

61 comments

  1. tersalah type no kot.... bersabar ye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mungkin tersalah taip nombor. Tapi nama tu? Takkan salah taip juga kot.

      Delete
  2. Ya Allah, jahatnya org tu... huhuhuhu... akak cuba laa minta bantuan org lain yg ada add tweeter dia ke.. kot mamat tu boleh tolong ke kalo akak x leh nak buka... atau cuba minta bantuan sape2 yg pandai bab IT ni... cuba cari jalan siasat cam ne nak tau siapa pemilik account tweeter tu.. huhuhu...
    pelik gak..mana laa dia dapat no phone ye...sampai nak pedajal org lain...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah. Mamat tu dah unfollow dia, tu yg susah nak detect sbb dah blocked. Memang nnt nak tye member yg pakar IT. Klo tau siapa memang nahas lah dia.

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Dugaan betul ni fiza.. Sabar byk2.. Solusi, tuka no hp la kot..sabar ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah nad. Bertabah jer lah buat diri sendiri. Tunggu lah balasan dari allah nanti.

      Delete
  5. try print screen ataupun mntk tlg mamat yg inform akak tu dpt kan link nye. mesti die ade simpan kan? Insyallah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akk dah print screen. Cuma tak blh nak masuk dah sbb dia dah blocked acc tweeter.

      Delete
  6. Yer la akak.. kena buat report nie.. jgn dibiarkan.. nnti tak pasal2 nama akak yg buruk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang nak buat pon farah. Lpas akk tweet dia nak report kat SKMM, trus dia private acc tweet dia.

      Delete
  7. fiza, my advise is better u buat aduan secara bertulis kpd SKMM...saya pernah jadi camtu gak dulu...tp berbeza kes, diuplodnya gambar saya mjadi satu akaun di FB, pastu penoh dgn friends yg semuanya naik mengucap bila tgk gambar diorg...sy buat report melalui emel & diorg trus hubungi saya...dlm masa yg sama buat laporan polis..byk² bersabar yee...

    ReplyDelete
  8. ya Allah.. takutnya fiza. macam-macam skrg ni. cepat2 siasat yer kang ntah-ntah apa lagi yg dtg. mmg takut nak jawab kol kalu dah camni.

    ReplyDelete
  9. dunia2.....macam2...orang boleh buat kan.....

    ReplyDelete
  10. masya-Allah.. teruk betul la orang macam tu.. kalau IP adress dia tak boleh detect juga ke? harap brsabar dengan ujian ini..

    ReplyDelete
  11. Eloknya buat report, setuju dgn cadangan Mrs. Secretary tu.

    ReplyDelete
  12. Kdg manusia ni....penyakit hati sukar nk kikis...sakit hati ke..atau x puas hati ke....fikir la...maruah org yg nk kita aib...Allah byr cash je...xtakut ke hamba Allah tu..doa org yg dianiayai ni mudah dimakbul....harap bnyk bersabar dan dpt selesaikan..

    ReplyDelete
  13. Harap fiza bersabar....xtakut btul dgn balasan Allah..Doa org teraniayai ni jgn main2...Allah byr cash...

    ReplyDelete
  14. Kdg manusia ni....penyakit hati sukar nk kikis...sakit hati ke..atau x puas hati ke....fikir la...maruah org yg nk kita aib...Allah byr cash je...xtakut ke hamba Allah tu..doa org yg dianiayai ni mudah dimakbul....harap bnyk bersabar dan dpt selesaikan..

    ReplyDelete
  15. fiza mmg patut kene wat aduan, melampau sangat, eii geram je mmg tak bleh tgk hidup org lain aman ke dia tu?

    ReplyDelete
  16. Ya Allah Takutnyerrr Dengar ...
    Lya dengar Camni Ni Pon Seriau ..
    Apa Lg Akak Yang Kena ..
    Sabar Kak ..Dugaan ALLAH ..Minta doa byk2 agar saper2 yg buat tu lembut hati tak buat lagi benda2 bodoh camnie ...

    ReplyDelete
  17. bahaya ni kak...mcm mn dia boleh tau no akak..
    kena cari solution ni...sy baca ni jd takut pulak

    ReplyDelete
  18. hmm..kena minta tolong SKMM yang tembus akaun twitter dia. bagi link url twitter minah ni pastu tanya SKMM boleh tembus ke tak acct dia. tak pun, minta mamat yang call akak tu, tolong printscreen

    ReplyDelete
  19. Ya Allah. Dasatnya. Ada orang dengan akak kot. Hmm.

    hati2 kakk.

    ReplyDelete
  20. kes naya ni...siapalah pendajal tu yer...

    ReplyDelete
  21. Ya Allah teruknya.. kesian awak fiza.. Saya tak tau nak cakap apa pada org yg buat sume ni, memang xde keje sgt utk aniaya org. Sabar ye fiza dan terus berdoa. Inysa Allah, doa orang teraniaya akan dimakbulkan tuhan. AMIN.

    Eh, btw tak blh ke report polis, kan sekarang dh senang nk kesan sape punya akaun kan?

    ReplyDelete
  22. alamak siapakah punya angkara... tuler masalahnyekan tak tau nak selesaikan cara manakan.. pihak berwajibpun bukannyer nak tolong permudahkan cara... ker diapun tak tau camner... payahlerkan...

    ReplyDelete
  23. ish..takutnye dengar..macam2 la skrg ni..nk buat jahat smp babitkn org lain..kalau buat polis report xleh ke kak?
    take care!

    ReplyDelete
  24. takut pulak tgk kes cam ni Fiza... tu lah pasal KA mmg payah nk bg no hp or apa2 info pada org2 lain, bukan apa takut jd perkara2 sebegini. apapun KA doakan mg semuanya ok yer, berani kerana benar kan Fiza... doakn yg terbaik for u.. done nuffnang jua

    ReplyDelete
  25. takutnya..... sabarlah.... doakan dia taubat...

    ReplyDelete
  26. Ya Allah sampai mcm tuh skali org tuh buat...wat ke repot kak...nih memg menganiaya org tul..

    ReplyDelete
  27. Just ignore ajelah Fiza. Lama-lama bila dah tak dilayan dia akan boring juga..

    ReplyDelete
  28. ye pon nak buat jahat sekali pon..janganlah sampai menganiaya orang pulak..cukup2 lah dosa yg kau buat tu..ni nak babit kan nama orang pulak..uisss grrr akak di buatnya !
    akak simpati dengan fiza..hanya mampu doakan semoga dipermudahkan segala urusan dan tingkatkan kesabaran ye fiza..

    ReplyDelete
  29. Takutnya dengan bende2 macam ni.....
    Sabarlah kak, ni ujian....
    Semoga dipermudahkan....

    ReplyDelete
  30. salam k.fiza..

    aduhai..sapa punya kerja la ni.. dpt tangkap dia. cma penyek2..
    grrrr

    ReplyDelete
  31. Subhanallah..Dugaan kak, sabar... moga akak dilindungi Allah swt dari segala kejahatan di dunia ini.. mmg geram kan kak, tapi takpe kak, kuatkan iman ya... isk2..kalo saya kene gitu.. mmg ketaq kak... hope akak ok...

    ReplyDelete
  32. Astaghfirullah'alazim. Jahatnya orang tu kak. Sy pun pernah kena masa remaja dulu tp masa tu media sosial ni blm wujud lagi. No hp sy d tulis d belakang pintu tandas KFC. Habis berdering hp sy, dapat mesej pelik2 segala. Last2 tukar no hp. Huhu..

    ReplyDelete
  33. ramainya org saiko dlm dunia ni. Apa motif dia? Fiza, saya rasa dia mungkin pembaca blog awak jugak kot. So, bila awk dah kuarkan entry khas utk dia, mesti dia tgh tersenyum sekarang. Hati2 ye fiza.

    ReplyDelete
  34. Isk..memang melampau lah org yg buat ni Fiza... sakit hati dibuatnya.. nak kenakan org pun agak2 lah... apa motif dia... gila psiko kot.. take care fiza...

    ReplyDelete
  35. Ya Allah kesiannya fiza, ada buat report polis tak..
    moga takde lagi gangguan lepas ni,
    moga segalanya kembali tenang

    ReplyDelete
  36. salam. saya pula risau bagai uh...bab berniaga benda tak boleh larikan sb perniagaan perlukan details.kalau org suka amik kesempatan geram gak kita

    ReplyDelete
  37. Astagfirullah.. semoga Allah memberi jalan pertolongan dgn sebaik2nya.. aamiin

    ReplyDelete
  38. Ya Allah Ya Tuhanku... takut nya... macam2 peel org zaman sekarang..

    ReplyDelete
  39. bahayanya fiza. pelik juga sbb dari mana dpt no fon tu kan.apa2 pun harap2 benda ni boleh diselesaikan secepat mungkin.

    ReplyDelete
  40. sabarrrr jela.. takde keje lain ke orang2 camni?...aduyaii..go get a life lah..byk lagi benda lain boleh dibuat atas dunia ni..harap ko bersabar ye..insyaAllah nanti dapat balasan Allah nanti..nasib ko dah report ke SKMM..kalo ada gangguan lagi kena la wat folo up..

    ReplyDelete
  41. Hati hati. Mb musuh dlm selimut kut

    ReplyDelete
  42. Moga masalah ni cepat selesai hendakNYA dan bersabar banyak2 ye.

    ReplyDelete
  43. ya Allah..teruk punya kes nih..akak kena buat sesuatu,kak..tak boleh jadik nih..

    ReplyDelete
  44. Berat mata memandang,berat lg bahu memikul....harap yg lain fhm situasi yg terjadi pd kak fiza dan jgn salah anggapan.ada org yg x bertanggungjawab jawab menabur fitnah keatas kak fiza

    ReplyDelete
  45. Berani tul org tu buat fitnah...

    ReplyDelete
  46. Berani tul org tu buat fitnah pd kak fiza...

    ReplyDelete
  47. Berani tul org tu buat fitnah pd kak fiza...

    ReplyDelete
  48. Sanggup org tu buat fitnah pd kak fiza...ish2

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive