Lagi kisah NURSERY...Sedihnya!!!!

Wednesday, February 26, 2014

Tak serik² lagi ker dorang nih. Kalau tak ada sifat kasih sayang, tak payahlah jaga budak. Aku kalau bab² baby/budak ni memang hati tisu. Meh baca nih:


Terbaca kat IG @natashahudson. Apsal lah tergamak buat kat baby macam tu. Memang ada baby yang selesa di bedung ketika tido. Tapi kot iyer pon nak bedung, tak payahlah bedung ketat² sampai budak tak boleh bergerak. Pastu boleh plak bagi susu sendal ngan bantal jer. Tak ker mungundang bencana tu. Menurut pembacaan aku, gambar ni sebagai contoh macam mana anaknya diperlakukan (pengakuan dari si ibu). Kesan dahi lebam tu sebab anak dia jatuh.  Sedihnya lah haiiiiii...Teringat kat anak² kat nursery tu.

Untunglah kamu² semua yang boleh jaga anak 24/7. Untunglah kamu² semua yang anaknya di jaga oleh nenek mereka sendiri. Ya! Allah...peliharalah keselamatan anak² kami walau di mana mereka berada. 

Note: Today is gloomy day :-(


You Might Also Like

37 komen

  1. baru lepas baca jgak psl ni.. tak amik pengajaran dr cerita yang lepas2 kan owner ni. sedih tengok budak2 kena camni. sy pun kadang2 saja ambush taska anak sy. to see d true pics. alhamdulillah, so far ok je

    ReplyDelete
  2. Tu la Fiza risau dgr cerita begini. Alia 2 tahun dah Fiza jaga sendiri. Isnin ni Fiza start melapor diri. Nasib baik tak jauh dari kampung. Boleh adik yg sementara tunggu kerja tengok-tengokkan sekali dgn atuk dan nenek dia.

    Hubby pun ada jugak bersuara tgk isu pasal anak dibawah jagaan org memang merisaukan.

    ReplyDelete
  3. tu yang agak seriau + takut nak hantar anak-anak ke nursery...tawakal pada Allah je la...

    ReplyDelete
  4. tu lah masalah nya.. takut nak bg kat orang jaga. tp dah terpaksa redha jer.. pengasuh bby ni byk yg x terlatih. iya..gaji murah. x ikhlas kerja...

    ReplyDelete
  5. salam k.fiza..

    sentapppp.. :( sekarang ni manusia semakin gila.. :(
    sian kat bby2 kat asuhan tu..

    ReplyDelete
  6. baca jgk td kak...memg hati binatang btl..kemain pakai muslimah berbagai..

    ReplyDelete
  7. Sian kt budak2...me bb jer hntar kt bs..si kakak full day dkt sek so no worry sgt...

    ReplyDelete
  8. Penah jd kes camni kt taska seri kembangan klu xsilap..

    Fiza, kita sama2 berdoa moga ank2 kita dilindungi Allah sentiasa..

    ReplyDelete
  9. Salam Fiza, tetibe tringat twin kat taska, ape kabar la mereka di sana? dah la mak pak tak leh tgk anak2 kat atas.. tah ape dibuat kat anak2 tu..bukan kite tau...tapi takleh fikir bukan2... doa yg baik2 semoga Allah melindungi anak2 kita... tapi mmg byk kes sedih2 kat nurseri Putrajaya.. mmg top la...

    ReplyDelete
  10. tak sanggup nak baca kisah kisah macam ni :(

    ReplyDelete
  11. mmg tak tergamak nak baca story baby kena dera lagi..menyayat hati je,bersyukur saya jaga anak sendiri,semoga pada ibu2 yg bekerja n terpaksa letak anak dibawah jagaan orang lain tu agar dilindungi selalu,Inshaallah.

    ReplyDelete
  12. smlm...anak kawan 4 bln meninggal kat umah org jaga..org tu jiran dia..sedih nyer..

    ReplyDelete
  13. jangan tak percaya.. banyak taska guna kaedah bedung ketat2 ni.. even utk budak dah lebih setahun..

    so bagi ibu yg nak hantar anak ke nursery.. sila la rajin buat spot check during office hour tu.. insist nak masuk jugak..

    ReplyDelete
  14. mmm..rasa sedey dengan apa yang dorang lakukan ni kan

    ReplyDelete
  15. Kalau kakak cara bedung anak dulu memang macam kat gambar tu Fiza. Tapi tak tahulah macam mana pendpt org lain. Tapi bab bagi susu sendal bantal memang tak patut...

    ReplyDelete
  16. assalam kena cari pengasuh yg boleh dipercayai...bukan dihantar kat nursery yg ramai anak jagaannya.

    ReplyDelete
  17. sedihnya anak kecil diperlakukan sebegitu....mintak2 semuanya dipelihara oleh-Nya. parents yang bekerja memang taker pilihan, terpaksa hantar ke nursery.

    ReplyDelete
  18. *tears* sedihnya tgk anak-anak diperlakukan macam ni.

    ReplyDelete
  19. Huhuhu... sedihnya tgk budak2 ni. Tak dpt imagine kalo ank sndiri kena buat gitu.

    ReplyDelete
  20. uwaaa... sedih bila baca ni...tak sampai hati lah.. isk..isk.. betul tu Fiza, klu tak sanggup nak jaga anak/amanah org tak perlu lah jaga.. sebab menjaga dah tak ikhlas, mesti menjaga nya tu pun sewenang-wenangnya... bila bab yuran @ bayaran laju je mintak..sakit hati tau! moga anak2 kita di pelihara..

    ReplyDelete
  21. Alhamdullilah..saya rasa sgt bersyukur sebab isteri saya ambil keputusan utk menjaga sendiri anak anak kami..

    ReplyDelete
  22. Melampau kan dorang ni, kalau budak besar JJ tu balik dahi lebam tu semua faham la kita sebab mmg tak duk diam budak ni, tapi kalau baby kecik ko buat lagu ni dah apa hal.

    ReplyDelete
  23. geram plak baca org2 yg bukak nursery ni. kalau malas xpayah jga budak.

    ReplyDelete
  24. anak2 akk mak akk yg jaga... dia memang tak kasik hantar nursery

    ReplyDelete
  25. hati tisu dan air mata menangis... tergamak sungguh... ya tuhanku kesian bdk2 tak bersalah tuh... rasa cam nak tampar2 jew org gini... huhu

    ReplyDelete
  26. ntah la kak.saya pon xbrani nak ckp. tgk pon dh menyakitkan mata. cba kita diikat mcm tu apa rasanya?
    akai ada ka.. haishhh

    ReplyDelete
  27. Allahu Akbar ... sampainya hati.
    Nasib la anak2 Nieza dah besar ... dah lega kat situ, kalau tak mesti mandom jugak pk anak2 kat nursery.

    ReplyDelete
  28. risau je kan kak nak hantar ke nursery skang ni. kalau nak hantar, mmg kena semak dgn JKM la, bahaya sgt2. semoga anak2 kita dipelihara hendaknya..amin

    ReplyDelete
  29. ya Allah... kalo ada anak risaunya nk hntr anak di bawah jagaan org lain.. hmm.. tak sanggup deqla nk tgk gmbr tu...

    ReplyDelete
  30. x habis2 kisah macam ni .. budak2 ni anak2 kceil yg tak tau apa2, bayangkan mereka hya tau nangis aje bila diperlakukan sedemikain rupa...

    ReplyDelete
  31. kadag kadnag bukan pusat jagaan anak taska lagu tu kalau jaga di rumah pun ada.saya merasa pengalaman itu perit sukar nak gambarkan

    ReplyDelete
  32. YA ALLAH BAB MCM NI YG X SANGGUP NI NAK BACA .. KDG MCM TERPIKIR KENAPALAH NAK BUKAK NURSERY KALAU MCM NI NAK JAGA ANK ORG..

    ReplyDelete
  33. Allahuakbar... pelik2 betul la perangai org sekarang ni... sedih bila baca kes2 gini.... Alhamdulillah diberi peluang menjaga anak2 sendiri...

    ReplyDelete
  34. zaman sekarang banyak berlaku benda tak elok kat nursery...kadang2 pk gak..kalau tak nak jaga bby..tak pandai jaga..jangan bukak nursery..kan?
    kesian sangat tengok....


    http://www.chatchantek.blogspot.com/

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page