Lelaki..Suami dan SMS!!!

Monday, February 24, 2014


Tu dia. Dah boleh buat tajuk drama nih...hehehe...Ok, straight to the point. Nak citer pasal lelaki dan khidmat pesanan ringkas @ short message service atau singkatannya SMS.


Kita ni orang pompuan kalau menaip bukan main berpatah2 perkataan. Tapi bila dapat replynya, hanya satu perkataan jer. Kalau bernasib baik, di balas nya juga berpatah2 macam:


'Sorry, abg lambat, hujan'

'TQ, luv u. Sorry'

'Nanti abg check'


Contoh ayat panjang macam ni lah. Tapi kalau dapat SMS yg pendek:


'Napa'

'ok'

'kt ner?'

'g mne'


Haaa...short form dan pendek. Ok lagi ni. Ada lagi pendek dari ni. Satu huruf jer yg di replynya ko:


'k'


Sentap tak...sadis tak...Pantas, ringkas dan mudah...ekekeke...redho jer lah. Screen kecik jari beso. Tu yang malas nak taip panjang2 kot. Jangan marah yer darling :-)


Note: Kejap jer dah nak masuk bulan march.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

33 komen

  1. haa...btl bab ok tu yg geram..berjela kita karang ayat..sekali dia reply.. 'k'
    aduii..angin jer huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. tu mmg geng la ngan akob tu..zaman bercinto alahai mmg K tu je la yang banyak kat inbox sms ni..sekarangni dah malas nak sms...kalo G kursus, atau jemah ken warded dolu, mmg panjang lebar la dier sms, sebab jauh..kikikikikki

    ReplyDelete
  3. mmg pun, kalau ayat 'k' jer...putus terus mood nak sembang hihi :)
    singgah sini.....

    ReplyDelete
  4. Haha.... Setuju sangat. Pernah tanya kat hubby kenapa sms pendek mcm tak sudi nak reply. Dia kata mls nak sms... Screen hp kecik, jari besar. Leceh katanya.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak, hahaha lawak okey. lelaki memang simple dan sempoi... bab sms mesti sehabis short cut taip. hiewhiew. wahh masuk bulan 3 dah... bulan 5 nak beranak ~~~ nervous

    ReplyDelete
  6. huhu redo je fiza...agaknya macam tu kot symtom2 pas kawen..masa cintan dulu ke panjnag tulis..huhuhu

    ReplyDelete
  7. hahahaa..kannn..kiter ni dah mcm karangan dia jawab..so?

    adeh laaa..

    ReplyDelete
  8. haha. betul tu x dinafikan..
    saya dgn cik abe pon sama

    ReplyDelete
  9. haha... biase ler... lelaki mane nk taip pjg2...

    ReplyDelete
  10. yg penting dier replay hehehe

    ReplyDelete
  11. hehehe aku kalau laki aku buat mcm tu aku hamok noqs... hamok2 manjer ar hehehe
    skrg dah jarang org bersms.. sbb dah ada apps lain yg free.. takkan taip pendek2 nak jimat kredit kot?? pfftttt

    ReplyDelete
  12. hahaha..husband saya tak gitu..tapi adik lelaki saya gitu..rasa cam nak gigit tangan dia taip satu huruf je jawab tu..kadang nak cakap ngan dia malas nak sms.. call je terus..

    ReplyDelete
  13. hihillkai mmg camtu kot.. dia org mmg straight to the point.. xnak pikir lebih2 nk karang2 puitis..tp sesekali ngetik jugakkan..kita taip berjelapanjang. skali dibalas seketul je.. huhu

    ReplyDelete
  14. hehehe...lelaki ni ada masa2 je taip pjng2 kan..

    ReplyDelete
  15. Hahaha..!
    Ye la tu.. Papazakwan pun sama gak gitu :)

    ReplyDelete
  16. Lelaki kan simple, mudah. Jawapannya pon pendek dan padat.

    ReplyDelete
  17. leth gak buka2 msg dia reply 'k' je.
    charge nya sama.
    patut tulis pjg sikit..
    baiklah sicantik manis..intan payung kekanda pujaan hati adinda..kan?

    ReplyDelete
  18. a'ah kann..dulu time becintan kemain lagii mak aii dier punya ayat panjang bejela dah guper surat berantai gamoknyer hehe..tang sekarang ni sepatah dua kata jer..sadis beno ghasenyer..laki aq leer tu..:) hehe

    ReplyDelete
  19. Wlaupun hanya satu huruf...harga sms nya tetap sama kan...

    ReplyDelete
  20. mmg pesen laki gitu kot kan,
    kadang dia bg simbol2 je, mih3 :)

    ReplyDelete
  21. ringkas dan padat..jnji si penerima paham..org lelaki mmg kan xsuka la nk taip pjg lebar..

    ReplyDelete
  22. Tolak, campur, bahagi, dharab lebih kurang abanglah Fiza.
    Abang lagilah dia memang tak rajin sms macam kakak juga so kami lebih senang terus call:)

    ReplyDelete
  23. Buat masa ni husband saya masih lagi taip panjang2 kalo berWhatsApp. Rasanya dia taip lagi panjang dari saya. Eh, rasanya saya lagi pnjang. Heheh.. Lelaki biasa le Fiza, suka berfikiran dan act simple. Asalkan maksudnya sampai dah cukup bagi mereka.

    ReplyDelete
  24. Kannn....samalah noks...kita bukan main gigih lg menaip panjang2...sekali dapat reply ----> ok. hehe sabar je lah

    ReplyDelete
  25. hehehe...kekadang mnyirap gak.... puas arr taip mesej berjela2..dibalasnya K...

    huhu...

    ReplyDelete
  26. ha ha tu dia kan orang pompuan dah melenting!..tapi panjang ke 'k' je ke, bayaran sms tetap sama ja..

    ReplyDelete
  27. saya pun selalu buat… sampai kena sound dgn kawan, "Kalau setakat nak taip "k", baik tak payah balas." huhuhu

    ReplyDelete
  28. sentaplah jugak kadang²kan.. kita ni kemainlah menulis panjang.. pendek je dia jwbnya.. dah mcm tergantung jer pertanyaan tu kan..

    ReplyDelete
  29. salam k.fiza..

    eheh..kalo dgn hubby cma terbalik, cma yg ringkas, die yg rajin menaip pepanjang.. :p

    ReplyDelete
  30. hahahha betul la... encik hubby ai pun sokmo gitu "k", "x"... haish sabar je la...!!

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page