Let's Wrap Babeh!!!

Monday, February 17, 2014

1st time ber 'wrap' katakan. Bukan boleh buat wrap jer, buat pizza thin crust dengan wrap pon boleh. Feeling ala2 dominos gitew. Sedap dan rangup wei.




Ni lah project weekend aku. Buat wrap dan pizza. Biasalah dunia internet ni khen, asal tertengok gambar makanan jer merembes ailio. Memang beri impak yang besar lah pada aku yang melihatnya *ayatdahmacamkaranganplak*. Terus rasa nak buat. Klo senang tu oklah. Klo yg susah nak buat, diam2 sudahlah.




Budak tak sabar nak makan thin crust pizza. #makbanyakanak ni bila dtg mood malas nak masak, kita buat menu simple jerlah...boleh gitew khenn. Janji anak2 kenyang dan ibu puas hati. Dari jumaat haritu sampailah pagi ni, kemaruk nak ber 'wrap' ko.


Sebelum uols tanya resipi, tu...aku dah tepek bahan2 nya kat atas tu. Untuk wrap tu aku pakai chicken meatloaf. Bakar skejap. Tak kisah lah uols nak pakai inti apa. Aku kan suka buat benda yg simple dan cepat. Salad plak beli dah siap dalam kotak. Ada beberapa jenis salad dalam tu.


Untuk thin crust pizza tu aku sapu dengan sos preego. Letak meatloaf/hotdong dan cheese. Ni jer bahan yang ada. Nak beli mozarella cheese, budget tak der. Makanya kita pakai kraft single jer lah. Bakar dalam pemanggang ajaib yg memang ajaib tu dalam 5 minit. Dah siap untuk di makan. Memang rangup. Cer buat :-)


Note: Malam tadi dinner wrap. Silap2 malam ni pon wrap jugak. Healthy dinner katakan.

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

38 komen

  1. simple je tapi nampak sedap, letak cheese byk2 heaven tu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak fiza... wahh terliur tengok... teringin nak buat sendiri wrap tu.. hehee ~~~

    ReplyDelete
  3. rajinnyenye cik akak kite ni skg..macam2 menu bt.. ;)

    ReplyDelete
  4. rajin wrap wrap ek.. hihi.. Macam nak try je ni...

    ReplyDelete
  5. sedap ni..lagi garing lagi best..letak plak cheese bebanyak..hehehee

    ReplyDelete
  6. healthy sangat... mesti sedapkan.. buat dengan penuh kasih sayang....

    ReplyDelete
  7. hihi,...best kan wrap...suka benor dengan mission wrap ni..memang sentiasa ada...best best...selalu amik yg potato punya

    ReplyDelete
  8. Bolehlah buat wrap selalu tapi kena tukar topingnya kalau tak jemu juga Fiza.

    ReplyDelete
  9. sedap tu, tp KA skang bab western2 suh Angah aje yg buat hehehe

    ReplyDelete
  10. bolehlah try nanti...kalau makanan yg sihat..tiap-tiap malam pun boleh buat

    ReplyDelete
  11. Haha... Fiza pun gitu. Bila tgk resepi di internet. Terliur. Confirm! Akan try punya. Hehe...

    ReplyDelete
  12. betul tu fiza..takder idea nak masak just klik google..berderet resepi kuar hehe..tinggal pilih nak simple dish or dish difficult kan !

    ReplyDelete
  13. buat sendiri lagi puas nak makan kan sis. hihihi

    ReplyDelete
  14. kak..wat org terliur je ni, beum wat lagi pun..

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum fiza...wah sedap juga ni...:P)

    ReplyDelete
  16. Salam Fiza.. selera nengoknye... simple pizza, best2... cam nak buat je balik umah kang, hehehe...

    ReplyDelete
  17. tekak sy je leh terima..husband xleh terima makanan gini kak.. sedeyyy..

    ReplyDelete
  18. pemanggang ajaib tu memang best sangat kan
    nice recipes fiza :)

    ReplyDelete
  19. wah... sedap le.. meriah juga intinya... buat sendiri mmg best

    ReplyDelete
  20. sedapnya.... akak pun dah lama tak ber'wrap' sebab mak budak je yang gemor.... anak2 n bapak budak tak gemor la pulak... huhuhu

    ReplyDelete
  21. betul betul betul, guna ini untuk pizza mmg sedap dan mudah kan. Makan wrap adalah sangat mengenyangkan, I suka jugak, macam2 boleh taruk.

    ReplyDelete
  22. Nyum2 sedapnyer..pizzatu b oleh try utk uwais ngan sara nih...

    ReplyDelete
  23. sedapnya fiza, simple tp
    mengenyangkan, rajin mama fiza ni

    ReplyDelete
  24. ooo, boleh guna pemanggang ajaib ye. Yess.... boleh buat. Wrap tu ada beli tapi tak berapa guna lagi sebab tak tau nak buat apa. Boleh.

    ReplyDelete
  25. sama la kak sy pon suka simple simple je skrg ni.jnji sndiri bikin. syok kan buat bila anak anak makan.. mmmmm

    ReplyDelete
  26. Fuyohh..lapar lah pulak tengok pepagi nih.. best.. mmg best.. :)

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page