4 Hari Berlalu | MH370...Dimanakah Kamu!!!

Tuesday, March 11, 2014

Doa...doa...dan terus berdoa. Bak kata Kapten Norudin *gigih aku mendengar sambil menaip:

'HILANG...FULLSTOP. KITA ORANG BERIMAN. ALLAH S.W.T MENENTUKAN SEGALA² NYA. DUNIA INI KEPUNYAAN PENCIPTA. ALLAH MEMBERI KITA SEGALA CARA DAN KUNCI UNTUK MENEMUI APA SAJA. KITA MESTI MENGGUNAKAN KEBOLEHAN, KEPAKARAN ORANG² TERTENTU UNTUK MENEMUI PESAWAT INI. KUNCINYA ADALAH DOA DARIPADA ORANG² YANG SOLEH YANG DEKATT DENGAN ALLAH. DAN JUGA DOA AHLI² KELUARGA SEBAB MEREKA SEDANG BEREMOSI. IN SHAA ALLAH...IN SHAA ALLAH...BOLEH DIJUMPAI'


Rintihan yang positive dari seorang anak kepada ayahnya :-(

MH370...
Andai gugur, dimanakah pusaranya
Andai rebah, dimanakah jasadnya
Andai hilang, dimanakah ghaibnya
Andai bernafas, apakah khabarnya
Andai pergi, apakah mungkin takkan kembali?

MH370... 
Ada jiwa menanti anaknya
Ada jiwa menanti suaminya
Ada jiwa menanti kakaknya..abangnya..adiknya
Ada jiwa menanti isterinya
Ada jiwa menanti ibunya
Ada jiwa menanti ayahnya

Kembalilah...kami tetap disini menantimu

Note: Tak der mood nak update entry lain selain dari MH370 nih. Esok jer lah aku update pasal SEPETANG BERSAMA BLOGGER yer.


You Might Also Like

30 komen

  1. rasa sedih bila ramai yang update pasal nie kan...harap Allah permudahkan urusan kita...insyallah

    ReplyDelete
  2. sedey sangat kan...moga smeua selamat la

    ReplyDelete
  3. amennn doakanyg terbaik buat mereka, ya allah

    ReplyDelete
  4. allah masih menyembunyikan nya dari kita supaya kita terus dan terus berusaha

    ReplyDelete
  5. Sedih sangat bila baca cerita2 ttg MH 370 ni... YA Allah, KAU permudahkan lah usaha mencari..temukan lah mrk...
    setuju dgn kata2 Kapten Norudin..berbalik lah kita kepada pencipta sains itu sndiri... tiada yg mustahil bagi-NYA...

    ReplyDelete
  6. in sya Allah, moga2 mh370 kembali ke pangkuan kite dlm keadaan selamat dan semua warga kapal sihat2...amin...

    ReplyDelete
  7. #PrayForMH370
    sedih kn babe.. =(

    ReplyDelete
  8. ada 1 status kt fb rasa terkesan gak
    dpt rasa kan suasana seharian pun mandom jek seolah2 turut merasa kehilangan tu...

    ReplyDelete
  9. setuju sangat dengan penjelasan kapten Nurodin Abd Majid di bultin utama tv3 malam tadi..sebagai kuncinya adalah doa2 orang yang dekat dengan allah dan ahli keluarga mangsa..

    sebagai hambaNYA juga kita wajib mendoakan sekali agar dipermudahkan segala urusan pencarian pesawat MH370 dengan jayanya amin

    ReplyDelete
  10. Sedih dan amat meruntun jiwa... harap sangat-sangat semuanya baik-baik saja.. #DoauntukMH370.. Kami bersamamu..

    ReplyDelete
  11. aku pon xde mood nak update entri selain dr tragedi kehilangan MH370 nie...

    beb, aku tgh tekun dgr MHI yg pg tadi nie...kata² capt. noruddin tu xkan Kerajaan xnak dgr...pelissss la, panggey alim ulama tu mai, ketepikan dulu pahaman politik...jauh dlm hati aku nie masih lagi percaya diorg masih hidup..cuma Allah belum izinkan mereka dijumpai...

    ReplyDelete
  12. Semoga Allah permudahkan pencarian pesawat MH370 ini.
    semua rakyat malaysia mendoakan semua penumpang dan krew selamat. Amin~

    ReplyDelete
  13. semoga semuanya selamattt...sedih fikir macamnala dengan baby2 dalam tu...

    ReplyDelete
  14. teruskan berdoa.. td anis pon dgr mse kat tv3 kapten tu ckp.. penuh dengan input dye ckp.. dan kite akan teruskan berdoa..itulah kekuatan kita selain teknologi terkini..

    ReplyDelete
  15. SEMOGA ALLAH PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN PENCARIAN INI..

    ReplyDelete
  16. Saya harap, penantian kita tak makin lama...

    ReplyDelete
  17. Samalah fiza
    Takde mod nak happy2
    Bila terkenangkan hati
    Orang lain sedang bersedih
    Moga Allah perkenankan doa kita
    Insha Allah

    ReplyDelete
  18. Apa yg kita mampu buat adalah terus berdoa agar dipermudahkan segala urusan pencarian & diberi ketabahan kpd keluarga mangsa dlm menghadapi situasi sukar ini... aamiin..

    ReplyDelete
  19. ya Allah , permudahkan lah usaha misi pencarian mereka serta Kau tabahkanlah hati ahli keluarga mereka ... aaamin .

    ReplyDelete
  20. Sedihnya... Ya Allah Kau permudahakan la semuanya.. #PrayForMH370. . :(

    ReplyDelete
  21. akak pergi jugak ye sbb.sy x dempat sbb dh penuh hari tu.huhu

    betul tu teruskan bdoa.in shaa Allah pasti Allah tunjukkan jalan nya nnti

    ReplyDelete
  22. betultu...marila kita sama-sama berdoa
    moga mudahkanlah pesawat MAS MH370 dapat dijumpai
    dan

    Semoga Allah permudahkan untuk ditemukan mereka semua dalam apa jua keadaan pun…
    Allahlah maha menentukan segalanya!!

    berikan ketabahan kepada keluarga penumpang MH370 yang dalam kesedihan…

    ReplyDelete
  23. moga Allah permudahkan jalan kita semua. dan makbulkan semua doa yang merintih amin

    ReplyDelete
  24. Sama2 kita doakan...semoga MH370 segera ditemui.

    ReplyDelete
  25. semoga semuanya dipermudahkn..dan semoga krew dan penumpang dlm MH370 selamat semuanya...

    ReplyDelete
  26. sedihnya bila tgk ahli keluarga saban hari menunggu kepulangan org yg tersayang

    ReplyDelete
  27. Salam K.FIza..
    kehilangannya amat dirasai.
    amin..
    #DoakanMH370

    ReplyDelete
  28. samalah.. saya pun xda mood nak update blog.. tu yg mggu ni xda entry.. just 2 entry, tu pun entry yg "wajib" publish.. saya dk ngadap tv tgk berita je kojenya..

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page