Bento ke #2 untuk Hari Ini...

Tuesday, March 18, 2014


Dan untuk seterusnya. Muntah hijo lah uols tengok aku hari² update pasal bento...hahaha...Kalau tak der update nya bermakna aku tak sempat nak buat Bento yerp. Bagitau awal² dulu...ngeeeeee...Ok..2nd beto for today adalah:


[MACARONI TUNA WITH CHEESE] dan juga Roti Calit Planta yang dibentuk menjadi kereta dan ikan. Tapi agak selekeh sket. Practice make perfect kann. Aku buat pakai Egg Mold tapi dah diderhakakan oleh aku menjadi Bread Mold. Ok saja. Asal boleh kan. Idea kretif dan inovatif kalau dah datang macam ni lah jadinya. Suma di ubahsuai...hehehe...



Macam ni lah rupa Egg Mold itu. Comel kan. Kalau anak tak suka makan telur, cer buat macam nih. Hari² minta telur kekdahnya...ekekeke...Macam mana aku buat roti jadi macam tu? Haaaaa...biarlah rahsia..haha...Senang jer. Nanti iols ajar yer uols.

Note: Nak masak apa lah plak esok untuk bento Iman Hakimi nih.







You Might Also Like

34 komen

  1. comelnyaaaa.. beli kat mana semua tu?

    ReplyDelete
  2. rajinnyee kak fiza.. comel2 mknannye..budak2 pon suke..

    ReplyDelete
  3. seronok la hakimi ibu makin rajin ni...jemah ni dah dua hari terlajak bangun,...adoiii terlambat buat bekal

    ReplyDelete
  4. ai like entry bento okeh..hari2 pun xpe..

    ReplyDelete
  5. gitula gupernyer jika sel sel dah berhubung ada jer idea nak di try..haa tu kalau dah hari2 dok melantak telur berbento.. gamak nyer kuar angin pus pus bole pitamm kekdahnya..hehe

    satu masalah jugak ni fiza hari2 dok pikiaq nak berbento apa esoknya..halang2 dok citer teloq jer ko buat la sandwic egg la pulak...

    ReplyDelete
  6. bestnya hakimi..hari2 ibu dia buatkan bekal...air tgn ibu mestilah best kan..sure sedappp je

    ReplyDelete
  7. Alahai. Bekas comelnya dan mudah

    Ikhlas,
    profhariz.com

    ReplyDelete
  8. bagus ni...tapi i kena cuba utk food yang anak2 tak suka makan...kalau food yg derang suka belum sempat hias dah licin...btw memang comel2 la hiasan tu u...geram tengok boleh bawa main letak playdoh ke u?

    ReplyDelete
  9. buat cucur pisang ok juga :) heee nama menarik dengar ahaks

    ReplyDelete
  10. time ni ibu akan seronok memasak..anak akan hpy masa nak makan.sis jgn merajuk ya nnti ada rezki jumpa kt sbb insyallah :)

    ReplyDelete
  11. Wah.. menarik juga mcm ni.. comel je.. :)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum kak, alahaii comelnya..

    ReplyDelete
  13. comelnyaaa.... derhaka guna acuan pun boleh, asalkan anak makan ye tak?

    ReplyDelete
  14. wahhh... menjadi juga walaupun xjd bentuk tu. rajinnya buat bento

    ReplyDelete
  15. wah kreatif juga ye... bagus ni tuk anak2...

    ReplyDelete
  16. cumel..xsbr nk sediakan bento utk qisya..upload more resepi pls hehehe

    ReplyDelete
  17. sure anak² cepat nak makan...

    ReplyDelete
  18. semoga terus bersemangat berbento ye..

    ReplyDelete
  19. cayalah mama fiza, simple but nice

    ReplyDelete
  20. Si Jelita pulak hari2 i bubuh cornflakes jer hahah sebab itu jer yang dia makan sampai habis, kadang2 I tukar ngan roti sapu jem, sikit jer dia jamah, tapi kalau waffle sapu jem suka jugak dia.

    ReplyDelete
  21. Oooo ada nampak egg mold tu jual kat groupon. Cumel2 sangat! yang kaler2 atas macaroni tu apa awak?

    ReplyDelete
  22. salam k.fiza..
    bersemangat ibu buat bento.. menjadilah kak..
    comel n cute jer.. hihi..
    rase mcm nk buat bento jgk ni..

    ReplyDelete
  23. Anak-anak memang suka berbento bagai ini Fiza..

    ReplyDelete
  24. tak sempat nak menghias2..
    main campak je..hi

    ReplyDelete
  25. eeee ni yg xsabar nk tunggu alisha sek, nanti blh buat jugak.. hihi

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page