Lempeng Comel!!!

Monday, March 17, 2014


Bukan lempang yer...hahaha...Lempeng comel *macamtukangmasaknya cicah sambal tumis ikan bilis. Adalah gandingan yang sangat mantop. Makan plak time hujan...perghhhh...nikmat tak terkata. Ni menu petang smalam. Erkkk...dah 3 hari berturut² aku up entry masak kann. Hari sabtu [IKAN KERISI MASAK TAUCU]. Ahad plak [HOMEMADE NASI LEMAK]. dah macam blog masakan plak...ngeeeee...

Buat nasi lemak smalam pon motifnya sebab boleh makan sampai malam. Kalau nasi lemak habis boleh ganti ngan nasi putih. Jimat sket tenaga masak sekali jer kan. Lagi pon dah lama tak buat nasi lemak. Pastu smalam hujan seharian...Alhamdulillah...tu yang kelaparang jer seisi rumah. Tu yang terfikir nak buat lempeng. Licin ko. Tak cukup plak tu. Next time bley buat lagi. Anak² plak suka lempeng cicah gula. Ibu ngan abah jer lah makan lempeng cicah sambal tumis ikan bilis yang mantop nih.

Erkkk...terliur ker? Maaf lah buat ailio uols menjejes yer. Balik kerja nanti buat tau ☺

Note: Teruk betul jerebu pagi ni. Kat bangi tak der. Masuk highway nak ke cyberjaya, dah macam kabus...kabus dek jerebu. Sesak nafasku ngan bau asap.


You Might Also Like

27 comments

  1. Assalamualaikum kak, wahh sedapnya lempeng cicah sambal. nyummi! selamat pagi, sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

    ReplyDelete
  2. semalam pun teruk gak jerebu kat rumah masa nak kuar g mekap kat jalan ipoh. dgr berita ckp klau jerebu+kabus berbau asap tu namanya proses pemejalwapan. hehehe. nnt hilang la jerebu tu

    ReplyDelete
  3. huwaaaa terliur laaaaaa...huwaaaa..nak lempeng ni comel lagi kene share dgn diriku ni..huwaaa...hahaha...

    ReplyDelete
  4. comel gile lempeng.rase nak lempang je tengok..hahaha....

    ReplyDelete
  5. kiut je lempeng tu. tngk pn dah rase sayang je nk makan

    ReplyDelete
  6. sedap ni, antara feveret KA juga.. done nuffnang yer

    ReplyDelete
  7. Sedap sangat tu Fiza. Kena pulak hari hujan - sejuk itu yg lapar memanjang..

    ReplyDelete
  8. masih jerebu lg ek area sana..? moga cepat hilang jerebunya tu.. tgk sambal ikan bilis tu terasa mcm nk buat jugak je hihi

    ReplyDelete
  9. menu petang yerk..
    zee buat tuk bekpes pagi semalam..licin gak..letak jem jer pon..

    area umah terok jerebu pagi ni..tadi hampir nak langgar motor dah..

    ReplyDelete
  10. Kalau hari hujan noks.....perut asyik berkeroncong je nak minta diisi kan...hehe

    ReplyDelete
  11. keciknyee lahai lempeng dy..hehehe

    ReplyDelete
  12. TERASA NAK MAKAN LEMPENG.. ADUHHHH SEDAPNYE..

    ReplyDelete
  13. haiyooooo sedapnyaaaaa.. malam jugak kita nak buat!

    ReplyDelete
  14. lempeng kegemaran anak2 akakni.. memang kalau letakjer dah habis... sedap... ngam kalau makan ngan ikan bilis sambal...

    ReplyDelete
  15. sambal tumis mmg blh dipelbagaikan lawannya .

    ReplyDelete
  16. tengok dari atas gini nampak macam roti pulak..macam burger ..heheh

    ReplyDelete
  17. Wahh sedap ni.. makan bnyk pun tak rasa banyak.. :D

    ReplyDelete
  18. rajin masak you..lempeng montel kalau cicah sambal kena la sangat kan.

    ReplyDelete
  19. suka nya lempeng cicah sambal, mmg terliur

    ReplyDelete
  20. cra paling mudah kan.yg penting anak anak dpt makan masakan ibu.

    sini dh 3 hri hujan sijuk.je.. hihi
    alhandulillah

    ReplyDelete
  21. sedapnya lempeng ni.. nanak sikit. hehe

    ReplyDelete
  22. salam k.fiza..

    aa..simple2 tu la yg sedap2.. nyum^^

    ReplyDelete
  23. bestnye nampak...makan ngan kuah kari pon best jugak..hihi

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive