Macaroni Tuna with Cheese

Monday, March 03, 2014


Dinner malam tadi. Kepenatan melampau sebab berjalan. Bila balik dah malas nak menyinggah kedai makan. Lagi pon superabah dah mula rasa tak sihat. Jadinya....kita pulang kesarang terus lah. Iman Hakimi macam biasa, kelaparan memanjang. Macam ibu dia...haha..Budak tengah nak naik kann.  Nasib lah anak² jenis makan tak memilih. Makan jer lah apa ibu dia masak. 

Jadi lah menu simple lagi senang. Lagi pon aku malas nak masak heavy² bila badan dah penat. Boleh gitew khenn. Healthy dinner kononnya malam tadi. Resipi pon senang jer. Atas permintaan kak jah lagi hot dan gojes ZAZA NIZAM, meh aku tunjukkan. REBUS MACARONI. DAH EMPUK, TOSKAN DAN CAMPUR DENGAN TUNA MAYONNAISE (KLO NAK PEDAS AMIK TUNA PEDAS TU). GAUL RATA PASTU LETAK JER CHEESE ATAS TU DAN LETAK DALAM PEMANGGANG AJAIB/OVEN. BAKAR SAMPAI CHEESE TU CAIR DAN TABURLAH LAH BLACK PEPPER.

Memandangkan anak² tak berapa suka sayur, nampak togel sket macaroni aku tu. Uols boleh tambah sayur. Letak broccoli, capsicum dan juga tomato. Perghhhhh...memang sedap. Boleh juga buat bekal anak² nak gi skolah/nursery.

Note:  Alhamdulillah...hujan lebat semalam. Siap petir lagi. Dah lama tak dengar bunyi petir. Smoga bertambahlah air kat empangan yang semakin menyusut tu.

You Might Also Like

36 comments

  1. hebakkkk nok ko masak2. aii la skrng ami dh kurang idea nak masak apa. tmbah lagi si adik kurang nk makan. masak tk brsemangt dh kalo anak tak makn..huhu

    ReplyDelete
  2. menu sempoi jee tp yg sempoi tu laa yg sedap...kenn.

    ReplyDelete
  3. Fav nie akak.. nnti nak try buat jugak.. thanks 4 sharing..

    ReplyDelete
  4. ok dah ada idea...boleh bawak bekal break1st pagi esok..kikikiki

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak fiza. wahh makaroni tuna cheese. sodapnya. sheila suka makan makaroni. heeee ~~~

    ReplyDelete
  6. nyum2.. sdp tuh.. alhamdulillah dah hujan eh kat tmpt awk.. semlm kat gombak mcm nk hujan tp x jadi plak hujan..huhu..

    ReplyDelete
  7. bijak² pakai tuna dlm tin tu je yer.. mmg mudah.. lain kali nak cuba jgklah..

    ReplyDelete
  8. sedap.. macaroni tuna.. lagi2 letak banyak cheese.. :) saya pun semalam dah beli bahan2.. lom tau lagi bila nak jadinya.. :) hopefully secepat mungkin kot.. hehehe

    ReplyDelete
  9. blh try ni..macaroni ada ..tp x tau nak masak apa :D

    ReplyDelete
  10. erm..simple dan sedap resepi ni... bolehlah nak cuba nanti...
    Alhamdulillah, hujan turun dah kan...

    ReplyDelete
  11. senang kan ada periuk ajaib,
    save minyak masak sekali..

    ReplyDelete
  12. klik INTI

    **harga Miracle Refreshing tu
    RM9.90 sebotol (10ml) :)

    ReplyDelete
  13. selamat pagi isnin...terjah sini setelah sekian lama tak jenguk :)

    ReplyDelete
  14. boleh la try resepi yg simple dimple ni. hehehe
    kt area rumah kami hanya kedengaran guruh je, panas deting semalam mmg mencabar.
    tambahan ada baby tecik ni kan. huhuhu
    semoga Allah izinkan hujan turun setiap hari hendaknya. amin

    ReplyDelete
  15. salam k.fiza..
    sedapnyaaaa.. suka mkn macaroni..tp tak pernah gandingkan dgn tuna.. :)

    ReplyDelete
  16. sedap gak tu

    musim air tak de ni mals yg amat nak masak..hu

    ReplyDelete
  17. sedpa tu... part2 menu cenggini ANgah mmg suka lah !

    ReplyDelete
  18. perghhhh senang dan pantas je buatnya.

    alhamdulilah mula dah hujan. moga turunlah hujan yang bermanfaat amin

    ReplyDelete
  19. emphhh sedapnya, pantang dengar mkanan berkeju ni laju aje tengoknya hehe

    ReplyDelete
  20. Auuwww terharu Kak Jah nama Kak Jah disitu hehe
    siap screen shot lagi dari IG hehe. I love you Bedah..
    terima kasih utk recipe senang nak mati ni.. aku yg pemalas ni nnt boleh lah mencuba ehehhee =)

    ReplyDelete
  21. Budak tak suka sayur hii anak suri suka karot jer,satu hri nanti sy nsk cuba blh yer

    ReplyDelete
  22. sedapnya.
    ada masa blh try.
    tmpat saya aera keramat baru hujan lebat petang tadi.dgn anginnya. nikmat dpt tgk hujan hihi

    ReplyDelete
  23. sedap nih...boleh cuba...time cooti hujung minggu...anak2 mesti suka nih..

    ReplyDelete
  24. sedap jer nampak kan...tapi Alynn tak makan..kikikiki
    http://www.chatchantek.blogspot.com/

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive