Sepetang Bersama Bloggers & Yeos 2014 #SBBYEOS2014!!!

Wednesday, March 12, 2014



Yang berlangsug di Saloma Bistro sabtu 8 March 2014. Buat pertama kalinya aku join event blogger macam ni. Alhamdulillah...even pada aku ada sedikit kekurangan tapi majlis berjalan dengan lancar dan meriah.   Harap dapat di perbaiki untuk event yang akan datang. Berbelah bahagi juga nak pergi sebab tak der gang. Tapi bila AJU kata dia pergi, jadinya...aku pon gedik gak nak pergi. Sekali sekala bersosial kann. Berjanji ngan AJU untuk pergi secara berjemaah. Mak kan femalu lagi penyegan orangnya...ahaksss...


Kami sampai dalam pukul 10.30 am. Sampai² jer ramai blogger tengah bergambar, bergambar ngan mascot YEO'S dan juga berselfie. Berdebar² plak rasanya wei. 1st time katakan. Daftar dulu pastu terus masuk dewan. Semua bloggers dan diberikan nombor meja masing². Terpisah plak tu ngan AJU. Masuk dewan jer ternampak kelibat blogger KAKCIK SEROJA. Dapat juga bersua muka dan berlaga pipi yer mak. Cuma frust sebab tak sempat nak bergambar...huhuhu...

Source: Denaihati.com

Ahli panel *cewahhhh yang berkongsi ilmu dan tip² blogging pada hari tu terdiri dari BEN ASHAARI, SHAFIEE BUSTAN, RED MUMMY, ZARUL HUSIN dan juga HAZMAN FADZIL. Dapat juga bersua muka ngan blogger² hebat nih. Nanti aku kongsikan tips² untuk menjadi seorang blogger yang berjaya yer. Dan juga perkongsian cerita dari pengasas Ephyra, Pn. Amiza Amiruddin dan juga pengasas Sendayu Tinggi dan juga Jamu Ratu Malaya, Pn. Rozita Ibrahim. Salute dengan Pn. Rozita ni. Anak 8 dan cucu dah 5 tapi body maintain macam anak dara. Ok lah...Layan gambar² ni dulu ☺

Source: Ajumohit.com

Antara makanan yang disediakan

Goodies bag


Bersama kawan baru dan juga gang meja 16, DARLING PYA dan juga kak AZWA KAMAR Tapi terselit blogger meja 20, AJUMOHIT...hehehe...Nice meeting you girls ☺


Last but not least, dengan blogger yang selalu bersua di alam maya. Kini dah bersua di alam nyata...yeayyyyy...Dapat gak berlaga pipi ngan AJUMOHIT dan MRSFIZA

Dalam banyak² event, memang cabutan bertuah yang paling ditunggu² kan. Tapi tak der rezeki nak menang cabutan bertuah yang best² tu. Tahniah lah buat pemenang² yang bertuah. Thank you to my dear hubby sebab tolong jagakan anak² dan juga beri keizinan untuk isteri dia ni bersosial...ahaks...

Note: Masuk hari ke 5. Masih tiada khabar berita. Doa...doa...dan terus berdoa, especially doa dari orang² yang soleh. Smoga ada keajaiban dariNYA.



You Might Also Like

48 comments

  1. Bestnyer event cmni..sure meriah..;)

    ReplyDelete
  2. bestnya kalau dpt join event2 camni..bilaaa la gamaknya amie nak join. skrng ni pun rasa nak terbelah2 dah badan ni sebab tak cukup masa..huhu

    ReplyDelete
  3. meriah je nampaknya ..dulu selalu join event blogger ni
    2 thn kebelakangan ni ..kurang dah . :) memang seronok kalo dpt join

    ReplyDelete
  4. seronok dpt berjumpa, insha allah ada rezeki bleh jumpa lagi ;)

    ReplyDelete
  5. fiza.. kalo jue sure malu2 kucing.. heheheh

    ReplyDelete
  6. fiza pun ada jugak eh..? tak sempat nak jumpa dan berkenalan.... hehe....

    ReplyDelete
  7. BESTNYA FIZA DPT JOIN MCM NI.. KLU DEKAT TERINGN JGK NAK PG.. TP HUJUNG MINGGU BARU NI JADUAL PENUH DAH RANCANG MCM2 DR AWAL LG

    ReplyDelete
  8. bestnya join..teringin gak aritu....tp takut macam ramai yang tak kenai..tak jadi nak join

    ReplyDelete
  9. wah! meriah nampaknye...yang kenal hanya dialam maya selama ini...kini dah bersua muka... Tahniah... cute mommy... :)

    #Doa Buat MH370 :(

    ReplyDelete
  10. fulamak bestnyer dia dapat bersosial gitu... moga ikatan terjalin akan kekal selamanya.. kawan maya yang kini dah bertemu dialam realiti..
    tahniahler juga mendapat jemputan yerk...

    ReplyDelete
  11. bestnyee.. byk blogger lain pon cite event nie.. klau ade pluang nk g jugak..hee..

    ReplyDelete
  12. Alamak.. terlepas lagi saya nak kenal lagi sorang bloggerlah. Baru perasan yg Fiza hadir hehee.. Maaf ye sbb tak menyapa. Mmg meriah kan...
    Majlis yg sarat dgn ilmu, silaturrahim & kenangan manis.. in shaa Allah, dpt bersama2 semua berkumpul lagi tahun depan.. :) :)

    ReplyDelete
  13. bila bersua jumpa depan rasa teruja sungguhkan..

    asal saya tak perasan sis fiza. saya pula masa nak pi solat saya dulu tergur sis aju dia macam teragak2 jer haaa.last kamis emoat pok pek kejap ya masing2 terkejar hee..

    saya belum ada masa nak muat naik pic..ta[i utk hari ni cuma ada entri pemanas jer dulu hee...

    ReplyDelete
  14. Happening jugak event ni
    Sayang tak dapat joim sekali
    Btw kita teruskan berdoa dan solat hajat
    Insha Allah

    ReplyDelete
  15. haishhh kenapa la ena tak jumpa kak fiza nim.. haishhhh.. ramai blogger ena tak sempat jumpa, pdhal kenal kt fb

    ReplyDelete
  16. sonok sebenarnya bila dapat gath dgn blogger2 nie .ktorg dkt KBU nie sendiri dah jarang bergath huuuu

    ReplyDelete
  17. wah.. seronoknya kalian dapat berlaga pipi.. hihi

    ReplyDelete
  18. Waahh..seronok jugak dapat joint event camnih kan~
    boleh timba banyak ilmu.

    ReplyDelete
  19. Seronok dan bertuah dapat bertemu mesra dgn blogger2 populer... Kalau saya yg pemalu ni pergi, ntah le...sapa2 pun xkenal. Mau nyorok bawah meja kot...hehe

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum kak fiza, wahh bestnya berpeluang ke event ni. hehee dapat jumpa rakan2 blogger. sheila singgah dan klik tabung akak ye ~~~

    ReplyDelete
  21. WAH.. HEBAT LER.. KALAU SAYA MEMANG TAKLAH.. HEHEHE

    ReplyDelete
  22. siyes! jeles u tengok para blogger bersua di alam nyata..mesti banyak pengalaman dan jugak tips2 yang fiza dok cedok kat para blogger yang femes amos semua kan..ku tunggu segala tips2 muh dapat dari sepetang bersama Yeo's :)

    ReplyDelete
  23. seronoknya, tak ada rezeki nak jumpa kak fiza sekali...hehehe

    ReplyDelete
  24. terima kasih kerana hadir dan memeriahkan event dan SBB2014 ini...

    ReplyDelete
  25. tak sangka fiza pegi. takleh bawak family ye fiza? Nnt kita nak berlaga pipi, kita buat sendiri2 je la waktu lunch kat ofis. heheh.

    ReplyDelete
  26. teringin nak join
    -xde kawan (ehhh masa ni la nk jmpe kwn bru kn)
    -ai is takleh pisah lelama walau 4-5 jam...klu x dorg yg nanges, mak dorg yg nanges hahah...

    ReplyDelete
  27. rugi tak dpt pegi :( ade hal la time nie :(

    ReplyDelete
  28. bestnya Fiza dpt dtg event ni..lg best dpt info dn tips dr blogger2 hebat kn..

    ReplyDelete
  29. hi fiza...
    nasib ada gak gambar kita berdua.. walau pun dalam gambar tu berempat..hehehehe
    oh between, saya tukar url blog http://darlingpya.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. Bestnya dpt berjumpa sahabat alam maya...

    ReplyDelete
  31. Wah bestnya pergi event SBB. teringin nak join, kalau ada buat lagi lain kali?

    ReplyDelete
  32. Waa bestnyer dapat jumper kenkawan blogger n dapat ilmu berblog tu yang best...teringin juga jumpe jenkawan blogger gini...

    ReplyDelete
  33. assalamualaikum fiza...seronoknya dpt jumpa teman alam maya...:)

    ReplyDelete
  34. QV gak yg x dpt pergi . ada komitmen yg x blh ditinggalkan . cuma tgk jer kat fb kemeriahan dr masa pendaftaran online dibuka hinggalah majlisnya . mudah2an thn depan dapat sertai ...

    ReplyDelete
  35. Bestnya noks.....bilalah aku dpt join event camni....

    ReplyDelete
  36. bestnya dapat join.. ramai juga eh blogger2 otai yg join :) meriah sgt

    ReplyDelete
  37. salam k.fiza..

    sejibik-sejibik cma tgk pic akak kat IG.. bestnyer... meriah..ramai org..*jelesdisitu*
    hihi..alhamdulillah..sekali sekala join event mcm ni dpt mengeratkan silaturrahim..

    #prayforMH370

    ReplyDelete
  38. wow menariknya..rugi x joint event ni..
    sbab byak bloger post psal event ni :P

    ReplyDelete
  39. Seronoknya dapat join aktiviti blogger ni.. Mieza gakla yang tak dapat nak join.. Next time in shaa Allah nak join gak.. Kalau panjang umur.. In Shaa Allah..

    ReplyDelete
  40. pergi sana gak? laaa..x jumpe pun....tengok gambar ni pun tak de ternampak pun kat sana....

    ReplyDelete
  41. jeles aku tau..
    tgk ramai nau yang up entry SBB ni..
    nxt time kalau ada lg aku nak join jg.. hehehe

    ReplyDelete
  42. best nye dapat join...emm nt kita jumpa luar jela..hihi

    ReplyDelete
  43. salam k.fiza..
    jeles.. jeles... meriahnye... :)

    ReplyDelete
  44. bestnya... saya teringin nak g tapi jauh la plak.. lagi satu dgn ank2 ni xda org nak jaga

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive