Bento Lagi | Bento ke #4

Tuesday, April 01, 2014


Bento datang lagi. Harap² tak bosan yerp..hehe..Hari ni kita pakai bento box baru. Spongebob Squarepants. Cute tak? Ibu yang over bila tengok bonto box yang tersangatlah cute. Dalam gambar nampak macam besar jer. Tapi bila dah dapat. Alahaiiii...tomeinya. Bento Iman Hakimi pagi ni Spaghetti jer, Menu simple. Hiasan pon simple sajork. 


Ini plak bento untuk QahirahQhalif dan juga ibu dia. Spaghetti untuk mereka. Blueberry cheesecake untuk ibu mereka. Cute tak bento box mickey mouse tu...hehehe....Iols makan kek jer uols. Lebihan cheesecake ada lagi. Kepuasa bila buat kek sendiri kan. Rasa nak makan jer bley amik dalam freezer. Tak yah gi kedai kek. Nantikan bento yang seterusnya yerp. 

Note: Hari ni mak mertua kena operation. Ada fibroid. Smoga urusan dipermudahkan olehNYA dan pembedahan berjalan dengan lancar.





You Might Also Like

30 komen

  1. moga operation berjalan lancar
    cer fiza p tgk kt daiso
    ada yg bercerita kat sana byk gak bekas bento kiut miut :)

    ReplyDelete
  2. cantiknya bento² bebduak pun suka...

    ReplyDelete
  3. salam pagi...cantiknya bekas2 tu ya mmg berkenan utk pelbagai kegunaan....didoakan Allah permudahkan urusan mak mertua menjalani pembedahan..semoga cpt sembuh n pulih sediakala..

    ReplyDelete
  4. sedapnya chesse cake , mmg berbaloi kalau buat sendiri

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak fiza, alaa comelnya bento! nak juga. hehe singgah menabung ford sini~~~

    ReplyDelete
  6. sebelum makan...tgk bekas dah berselera...hhehheh
    btw semoga urusan mak mertua fiza dipermudahkan..insyaAllah..
    "Allahumma yassir wala tu' assir. Rabbi tammim bilkhoir. birohmatikaya Arhamarrohimin"

    ReplyDelete
  7. wah rajinnyer,.... done nuffnagx2 yer

    ReplyDelete
  8. Kena jadi ibu kreatif utk bagi anak-anak lebih selera makan apa lagi anak-anak masih kecik kan Fiza. Kalau kakak dah tak ada bento-bento lagi dah:)

    ReplyDelete
  9. Rajinnya ko noks.... :D

    Semoga pembedahan berjln dengan lancar ....

    ReplyDelete
  10. comel2 bento nie ek.. geram tgk..huhu.. btw semoga semuanya selamat dan berjalan lancar ye.. :)

    ReplyDelete
  11. hana doakan mak mertua akak selamat...amin...

    ReplyDelete
  12. wah! ibu dia pun teringi jugak ek...oowh, kecil jer ke? nampak macam besar jer...

    ReplyDelete
  13. cheese kek tu mmg tak menahan tgk .

    ReplyDelete
  14. Wahh.. syok tengok kek tu hehee.. Semoga dipermudahkan segalanya buat mak mertua Fiza ye... aamiin..

    ReplyDelete
  15. sonok bila anak2 makan hasil air tangan kita sendiri kan sis ;)

    ReplyDelete
  16. nyum2 seronok diorang dapat mama rajin masak ;)

    ReplyDelete
  17. selalu tengok bento akak buat kat ig..

    ReplyDelete
  18. comelnya bekas2 tu...tengok bekas tu baru semangat nk masak n bawa bekal kan...

    ReplyDelete
  19. Betullah...tengok bekas jer dah tertarik utk dibawa dan selera nak makan. :)

    ReplyDelete
  20. wah cute cutenya.ni yg buat tak sabar nak ada anak sendiri ni.

    smga dipermudahkan segala urusan. aamiin

    ReplyDelete
  21. Kann kalau bake sendiri senang nak makan time bila2 hehehe

    ReplyDelete
  22. Rajin rajin mak mak zaman sekarang ni hehe....Tambah lagi bekas pun cantik memang semangatlah kan Fiza

    ReplyDelete
  23. salam k.fiza..
    hehe.. rajin ibu memasak bento anak2..alhamdulillah..

    mudahan semua berjalan lancar..

    ReplyDelete
  24. ngelat bento ni takde bentuk2 pun. Hehehe... tapi yg penting rasanya sedap dan boleh mengenyangkan je betul tak?

    ReplyDelete
  25. nak bento satu heee..klik ubat gigi eh

    ReplyDelete
  26. saya tak bosan tapi rasa macam nak ngap sekali.. hahah

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page