Gambar Paling MAHAL dan BERHARGA!!!

Thursday, April 10, 2014

Pada pandangan mata dan hati aku ni lah. Gambar yang menceritakan segala² nya. Detik² kesakitan, cemas, suka dan juga sukar digambarkan. Meh tengok ni:

Fresh from oven

Dengan tali pusat pon tak potong lagi

Detik kelahiran Iman Qhalif. Saat² Iman Qhalif melihat dunia buat pertama kalinya. Aku masih berhutang kisah kelahiran Iman Qhalif yang pada aku cukup² mudah, cepat dan pantas. Alhamdulillah...ALLAH permudah kan urusan aku dari saat mengandung sampai lah melahirkannya. 

Pengalaman indah yang takkan pernah luput dari ingatan. Even masa melahirkan anak pertama, aku masih ingat lagi detik² itu. Lagi sehari setengah Iman Qhalif nak masuk 2 tahun dah. Cepat betul masa berlalu. Gambar ni sebagai kenangan bila dia dah besar nanti. 

Note: Nanti aku up entry pasal pengalaman bersalin anak ketiga yerp. Lama betul terperap citer tu. Draftnya dah ada ☺



You Might Also Like

60 comments

  1. ya allah ni gambar pengalaman awak sendiri ker??? tak sabar nak tunggu entry tu...

    ReplyDelete
  2. Subahanallah ... itulah kehebatan Allah yg tiada bandingan Fiza... memang amat mahal picture ni.. hubby fiza ke yg ambil tu..

    ReplyDelete
  3. Dah lupa saat2 melahirkan dulu... latest 10 tahun lepas... hmm... perasaan yang tak dapat digambarkan dengan kata2... Semoga Iman jadi anak yang soleh... amin.

    ReplyDelete
  4. subhanallah saat yang ternilai sekali nie sis. GH tak pasti boleh ke tak buat mcm tue. tp aritu x sempat terfikir pun nk tngkp gmbo hihihihi

    ReplyDelete
  5. pengalaman yang tak boleh dibeli kan fiza. gambar ni mmg ternilai dgn wang ringgit!

    ReplyDelete
  6. subhanallah..untungnya ada gak kenangan waktu melahirkan..
    zee ni apepon takde..setiap kali bersalin pon laki takde rezeki nak tengok 'live'..

    ReplyDelete
  7. moment yg syahdu kan masa nie...alahai kak rindunya nak bersalin

    ReplyDelete
  8. WEE...takut...hehe..ari tu tak sempat pun ambik gbr masa qaira keluar..hehe...dia dah bungkus dlm napkin baru amik gbr.husbnd takut tak blh ambik gbr.

    ReplyDelete
  9. wah...seronoknyer..mmg fresh lah...t dah besar qhalif mesti terharu tgok..

    ReplyDelete
  10. tgk pic ni...teringat mase bersalin dayyan jugak...kate laa kalo ade rase nak peknen balik mmg cari dr kham tuk sambut bb lagi hehheehe

    ReplyDelete
  11. fuyo. harus print gambar ni dan kasi anak tengok.

    ReplyDelete
  12. BILA IMAN QHALIF DAH BESAR BERI DIA TENGOK GAMBAR NI..

    ReplyDelete
  13. Anak-anak kakak 11-18 tahun dulu tak ada blog dan tak terfikir pun nak ambil gambar baby baru keluar. Yg ada bila baby sampai rumah Fiza.

    Kalau ada macam ini elok tunjuk kat anak.

    ReplyDelete
  14. aduh masih terasa kan seronoknya... kali pertama pegang baby... alhamdulillah asalkan gambar semua menutup aurat menceritakan suka duka... ini akak pernah tengok gambar tak menutup aurat masya Allah

    ReplyDelete
  15. wah best ni.. x sabar nk baca cerita nyer... done nuffnangx2 yer

    ReplyDelete
  16. kenangan terindah yg saya blm dpt rasa ...

    ReplyDelete
  17. speechless tengok gambar ni...ngeri pon ada gak..hahaha..memang memori sungguh.. dah besar anak tu boleh soh tengok balik..saya harap dapat peluang amik gambar macam ni..

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum kak, ni gambar kepunyaan akak ke? Allahuakbar. nak baca pengalaman bersalin tu. lamanya perap? hihi singgah menabung libresse sini~~~

    ReplyDelete
  19. wahh cam yg liya cakap kenangan terindah nie.. :)
    biar mereka satu hari nanti tau cam ne ssh senang pengorbanan seorang ibu tue.. :)


    uwaaaa rindu kat mak kt kg..

    ReplyDelete
  20. Tak sedar Iman Qhalif dan nak masuk 2 tahun. Makin bijak je tgk keletah dia..:)

    ReplyDelete
  21. indahnya pengalaman tu fiza
    akak tumpang syukur alhamdulillah,
    dah masuk 2 tahun yea, happy birthday untuk cute boy :)

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum fiza...mmg gambar terbaik ni...:)

    ReplyDelete
  23. Wahhh..... gambar yang sangat mahal ni. Aku takde gambar camni......huhu

    ReplyDelete
  24. memang mahallll gila tauu...

    ReplyDelete
  25. aku bersalinkan zara dolu asben ade kt KL..sedey wehhh...yg sambot pon nurse praktikal...apakah???...biasa laa..hospital gomen...xde kes, xdenye doc nak layan ko...terima jelah...

    ReplyDelete
  26. waaa...bestnyer ader gambo gini nanti bila beso bolehla iman Qalif nengok gabo dier..saya takdek gambo gini...

    ReplyDelete
  27. Aduhaiiii.. bila teringat saat2 melahirkan.. terus rasa takut nak beranak lagi.
    uwaaaa..

    ReplyDelete
  28. kat ppum tak merasaler nak ambik gambar fresh2 gitu... ku tunggu..

    ReplyDelete
  29. Ya Allah kak.. serius tak sabar rasanya nak rasa pengalaman ni..

    doakan saya semoga dipermudahkan segalanya aamiin

    cepat kak update nak baca pengalaman bersalin tu.. saya tunggu k

    ReplyDelete
  30. memang fresh from oven.. ;)
    kenangang yang bukan senang nak dapat kan..

    ReplyDelete
  31. gerun plk rasa tengok gmbr ni.

    tb2 teringat masa bersalin.
    sy cuma ingt saat bila nurse suruh cium Luth..alohai comel sgt, hilng sakit.

    ReplyDelete
  32. SubhanAllah..rasa nak beranak lagi je..heheheh..

    ReplyDelete
  33. wahh.. boleh ambil gambar fresh from oven.. bestnya..!

    ReplyDelete
  34. comelllnya!
    kami dua2 anak pun xde gmbo crnggini huhu
    terakam dalam ingatan jek :/

    ReplyDelete
  35. baru tahu sis ada cahaya mata ke 3 saya pikir ada 2 jer :)

    selamat hari lahir anaknya

    ReplyDelete
  36. selamat hari lahir untuk anak sis ke 3 panjang umur jadi anak soleh dan d senangi ibu bapa serta orang di sekelilingnya

    ReplyDelete
  37. tahniah atas kelahiran insan baru!

    Sehingga jumpa lagi dan salam ukhuwah dari admin Blog Mesra SEO

    ReplyDelete
  38. chrup2 ada tak saya tak klik.sb tak ada sumbangan rm uh..tpi kalu ada ikalan best mlm atau pgi esok sy klik.jgn risau ya :)

    ReplyDelete
  39. Salam..betui tu gambar kenangan trindah buat kita brgelar seorg IBU...

    ReplyDelete
  40. Wahhhhhh...mmg tak sabar nak baca

    ReplyDelete
  41. moment2 yang indah bagi seorang ibu...hilang rasa sakit pabila melihat wajah zuriat yang dikandung selama 9 bulan...
    Syukur..bahgia dan bangga yang tak dapat digambarkan...Alhamdulillah ..

    ReplyDelete
  42. Tak terucap dgn kata2...Allahuakbar. Teringin menikmati saat2 indah ini...

    ReplyDelete
  43. Happy becoming Birthday Qhalif, kejap jer kan pejam celik, dari duk berhubung tali pusat tu p tup dah besar.

    ReplyDelete
  44. Subhanallah.. 4x saya tengok situasi mcm tu... sblum isteri saya tengok anak kami, saya & doktor adalah yg pertama tengok hehee.. alhamdulillah....

    ReplyDelete
  45. salam k.fiza..

    alahai.... priceless ni..
    cma kalo tgk baby baru lahir mcm ni mesti emo :')

    ReplyDelete
  46. besnya Fiza...siap ada gambar lagi....noe dua2 anak ikut tingkap...mmg gambo x ada..hehehe

    ReplyDelete
  47. Salam fiza..sukenya intan tgk pic nih..seronok dan bahagianya menjadi seorang ibu..:)

    ReplyDelete
  48. Gambar yg sungguh berharga... Pasti malu Qhalif lihat gambar ni bila dia dah besar, hehe

    ReplyDelete
  49. haaaaa bestnyaaaa ada gambarrrrrr!

    ReplyDelete
  50. ngeee..takut tgok gmbr... trus scroll ke bawah..huhuhu....xlame lagi ni....debar2 lak rasa

    ReplyDelete
  51. ok ade gambar sensor hihi
    serious tgk baby kecik2 ni
    sbb badan lembut sgt hihi

    ReplyDelete
  52. beharga betul gambar ni... ni suami fiza tlg ambik ek.. bagusnya...

    ReplyDelete
  53. ayokkkk tersentuh perasaan aku tgk gmbr2 ni noqs..

    ReplyDelete
  54. sape yg snap gmbr ni? Huhu... Luth takde pun gmbr masa baru lahir.

    ReplyDelete
  55. Beruntungnye Qhalif ade gambar ni, nnt mst dia terharu sangat tgok pic. ni...bestnye kalo sy pun ade jugak...:)

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive