I Suffer from ADCD | Attention Deficit Cleaning Disorder

Wednesday, April 16, 2014


Aku mengaku memang aku ada penyakit ni. Dan aku tau, uols pon alami penyakit yang sama macam aku ni khenn??? Mengaku jer lah. Meh nak high 5 sket...muahahahaha...Majoriti kita orang pompuan ni memang suffer dengan penyakit ni. Agak susah untuk di ubati sebab ianya semacam habit.

Macam aku nih, tengah memasak. Pastu tengok ruang tamu bersepah, terus cari vacuum...vacuum dulu sebab mata dah sakit. Masak tinggal kejap. Pastu kang bila tengah vacuum nampak baju bersepah. Stop jap gi basuh baju plak. Tengah lipat baju, tengok almari serabai. Erkkk...kita kemas almari dulu lah. Dan macam tu jugaklah untuk kerja² rumah yang lain. 

Sebab tu lah kita ni SUPERMOM. Boleh buat semua kerja dalam satu masa. Silalah vangga dengan diri sendiri yerp.

Note: Ada budak tu kan, sejak naik 2 tahun ni, macam² pe'el. Stress mak noks :-(



You Might Also Like

37 komen

  1. Fiza... ini poblem jue skrg tak nyempat nak cleaning kalo ada anak2 tgh lasak ni..

    ReplyDelete
  2. Akak 'sep' sama la kita.. kalau boleh semua kerja nk buat dalam satu masa kan.. hehehe

    ReplyDelete
  3. Salam, betul sangat, bila nak turun ke mesti isi tangan baju ka, kutip mainan ke, macam nak laluan tu kemas je. Anak saya 2 tahun tepat dia tak mau tu nak tu, sangat ketara dan tahu kemahuan dia sendir sebelum tu dia ikut ja, sekarang kita ikut dia pulak. Sorry panjang pulak luahan kat sini :)

    ReplyDelete
  4. Sebab itulah nak jadi ibu kena sihat dan cergas Fiza..
    Kalau tak macam iklan panadol tu anak nak tunjuk lukisan pun tak larat angkat kepala last anak stress sama diconteng lukisan dia... tak mahulah jadi macam itu kan..

    ReplyDelete
  5. mmg kena redha je la.....budak² membesar...mcm² ragam..hehhee

    ReplyDelete
  6. HAHAHAHHA..samalah kita. Saya sejak ada anak dua ni pening kepala tengok rumah bersepah mesti nak kena settle kan cepat2 macam awaklah kot..hehehe

    ReplyDelete
  7. ok jemah nganku N angkat tangan ni..nampak tak..hahahha..mmg kiter supermak kan

    ReplyDelete
  8. hahaha...sambil masak boleh pegi depan sapu ruang tamu..sambil tu susun buku bawah meja..lalu nak ke dapur boleh plak lipat lapik dak syakirah..sampai je dapur kemas dulu meja mkn..ke sinki nak basuh tgn kemas dulu rak pinggan dah basuh tgn sambung lagi kacau lauk kat atas dapur...peffttt...

    ReplyDelete
  9. Semoga dipermudahkan segala usaha & pekerjaan ye... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  10. Semoga dipermudahkan segala usaha & pekerjaan... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  11. haaaa.sama2 :)
    sini x sudah pi sana. lepas sana pi sinun.. pastu sendiri puashati. kikiki

    ReplyDelete
  12. Vangga lahhh~ hahahaha.
    kita memang kuat!
    tapi kalo kena hari malas! lantak lah nak bersepah pon. hahahaha

    ReplyDelete
  13. betol!..

    nampak baju kotor..nak basoh..baru nak masokkan baju..nampak rumah bersepah..amek penyapu.. :p

    ReplyDelete
  14. tu namanya multitasking tak menjadi...ekekekekeke

    ReplyDelete
  15. kita jalan malam hee sah saya lagu tu heee...

    ford dan digi heeee...

    ReplyDelete
  16. NAMPAKNYA, SAYA PON ADA SAKIT MACAM TU..

    ReplyDelete
  17. Yeah, Hi 5!
    Mmg kita org pompuan ni boleh keje multi tasking… itu mmg kelebihan kita, sbb tu kalau suruh org lelaki take over keje kita, haru biru jadinya… hihihi

    ReplyDelete
  18. hehehe samalah kita... done nuffnag x2 yer

    ReplyDelete
  19. salam hari khamis....


    sambil jalan cuci mata ehh..jom teman saya kemas rumah boleh..jangan marah itu tugas hakiki hee

    ketuk ketuk nuf kat sini.saya selalu ketuk pagi.kalau malam tak selalu on blog eh..boleh ker? kita nak ketuk foar dan colgate..

    muah!

    ReplyDelete
  20. memang betui2 supermak ni fiza :)

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum kak fiza, sheila pun sama! cuma lately ni dah kurang sikit kerajinan, dah tak larat nak usung badan dengan perut ni. hehehehe ;p

    ReplyDelete
  22. Wanita...amat mengagumkan! Dalam kesibukan bekerja, urus rumah tangga, anak2 dan suami, tapi masih ada masa utk berblogging! Salute!!!

    ReplyDelete
  23. Test rumh kita..
    Tolong kemas..hi

    ReplyDelete
  24. Test rumh kita..
    Tolong kemas..hi

    ReplyDelete
  25. haha supermom to be superwoman.. tau2 je tgh buat kerja rumah skali anak2 ko tengok ko terbang.. caner tu? hahahahaha

    ReplyDelete
  26. Terlalu banyak kerja tu noks....tak tahu mana satu nak siapkan dulu.....huhu

    ReplyDelete
  27. salam k.fiza..

    ehehe...itulah kite..sick of apepun, ttp akan buat.. supermom

    ReplyDelete
  28. hahaha... ini mmg tidak boleh dinafikan... hahah

    ReplyDelete
  29. saya hanya ada sikap mcm ni dlm menjahit je. Waktu tgh jahit barut, tetiba rasa nak buat monkey sock, pastu nak buat bantal le, time tu gak rasa nak alter baju. Tapi kalo dlm kerja rumah, saya takde la supermom sgt sbb mat azghul yg superdad. hehe.

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page