Luahan Perasaan!!!!

Wednesday, April 02, 2014



Dengan rajinnya aku taip balik pada yang tak boleh nak baca atau malas nak klik gambar tu.

Terima kasih bebanyak pada orang yang menyebarkan no HP aku tu yer. Smoga mendapat balasan yang setimpal di atas perbuatan ko yang menganiaya orang. Ko sebarkan no HP aku utk SERVICE SEKS. Sampai lelaki2 gersang call/sms/wassup tgh2 malam minta service. Pastu ko sebarkan plak no HP aku kat website untuk FREELANCE ESCORT ASSISTANT. Bertalu2 lagi HP aku ni sampai fobia nak pick up phone. Tak per lah. Kat dunia ni ko lepas. Ko tunggulah kat akhirat nanti ye. 

FYI...aku bukan kaki clubbing...bukan kaki sosial..tak kacau suami/boyfriend orang. Apatah lagi nak bermusuh dgn orang. No HP aku ni aku gunakan utk buat SHAKLEE. Full stop!!!

Luahan perasaan aku tempoh hari. Ingat tak pasal kes [Dugaan | Nombor HP Di jaja untuk Khidmat Seks!!!]. Nombor HP tu bukan saja di jaja kat TWITTER jer, tapi dekat laman sosial CHEONG dot net ker dot com...tak sure plak. Gi lah search kalau nak tau. Kali ni untuk kerja FREELANCE ESCORT ASSISTANT. Curlasss ko jah. Nanti bley tambah dalam resume untuk job ni. Assistant untuk project, memang kerja aku, tapi untuk escort assistant ni bukan bidang kerja aku yerp.

Aku try buat aduan kat SKMM, tapi tak boleh sebab link twitter dia dah deactivate. Aduan untuk twitter ada form disediakan. Tapi nak submit macam mana sebab link tak der. Aku call plak SKMM tanya macam mana. Bley plak operator tu cakap tak boleh nak buat apa² sebab twitter tu internationl dan ada form untuk di isi. Dia hanya boleh selesaikan kalau membabitka dalam malaysia. WTFish lah kan. APa guna SKMM?

Mekasih banyak² pada kawan² yang bagi nasihat dan kata² semangat kat aku. Report polis pon tak buat lagi ni. Ntah bila nak gi nya. HP masih lagi hot line. Tak tau lah kerja orang gila mana nih. Ko rasa apa yang ko buat ni sebagai gurauan ker...phuiiiii....Menyusahkan hidup aku. Pesanan aku untuk orang ni:


Siapa pon kau dan apa motif kau, hanya ALLAH SWT yang dapat membalasnya. Biasalah....hidup kita ni sentiasa dalam perhatian dan juga sentiasa diperhatikan. Diperhatikan oleh ALLAH yang sentiasa memerhatikan kita setiap masa walau di mana saja kita berada. Tak boleh nak lari dah sebab DIA sentiasa ada dengan kita. Diperhatikan oleh malaikat Munkar dan Nankir. Yang mencatat segala amalan dan perbuatan kita. 

Dan yang paling bahaya, sentiasa diperhatikan oleh orang disekeliling kita....STALKER. Ni yang bahaya. Setiap gerak geri kita sentiasa dalam perhatian. Nak update status lelebih pon tak boleh. Nak berblog lebih² pon kena tengok ayat gak. Bak kata Kak KIAH propa...JAGA², ADA YANG MEMERHATI. Banyak orang macam ni kat sekeliling kita kan. Berhati² lah yerp.

Note: Kalau aku dapat orang yang sebarkan ni HP aku ni, memang siaplah ko.




You Might Also Like

38 comments

  1. teruk juga diduga begini ye.. moga2 penganiaya itu diberikan hidayah n bertaubat

    ReplyDelete
  2. giler la org tuh.. tak takut TUHAN ke arrrr... huhu..

    sabar yer fiza.. minta dijauhkan dugaan gini.. boleh meroyan tau.. huhu

    ReplyDelete
  3. Ya Allah.. kesiannye.. sampai cam tuh skali orang tuh salah gunakan no hp Fiza!
    sabar yer.. doa banyak2 mintak Allah buka pintu hati orang tuh untuk bertaubat.
    macam2 ragam org skrg yer.

    ReplyDelete
  4. semoga dipermudahkan semua urusan..dan kes ni selesai cepat..

    ReplyDelete
  5. ya allah.. sy kalau org insurans call pun dah seriau.. lgkan org bukan² tanya perkhidmatan seks.. lg takut...

    sabar yer fiza.. doa moga org tu dpt balasan yg setimpal huhuhu

    ReplyDelete
  6. susah lah kak..
    kalau nak tukar no kalau ada kaitan dgn banking ke..susah jgk..
    ada manusia hati busuk..entah apalah kepuasan dia dapt.
    doa bnyk2, sabar.

    ReplyDelete
  7. mesti jenuh bertalu2 org sms/call kan..

    kalau tukar no hp?

    tapi kalau orang dah dengki, nanti dia pedajal jugak..

    cuba baca zikir nama Allah " Ya Latif" selalu...niatkan moga org yang dengki, lembut hatinya..tak lagi mendengki

    ReplyDelete
  8. Lya baca pon NAIK GERAM ..
    Apalg yg kena ..
    Tapi takper Fiza sabar sabar sabar ..
    Pasti ada HIKMAH di sebalik kejadian nie...
    Moga Fiza terus dberi kekuatan hati dalam mengharungi liku2 hidup ..

    ReplyDelete
  9. ya allah kak.. ada jugak org xberhati perut nie..sabar ye kak..xdapat kat dunia nie..dia tunggu la balasan kat akhirat nanti..

    ReplyDelete
  10. sesungguhnya dia sangat cemburu dengan fiza, kesian dgn org mcm ni, hidupnya x happy derita

    ReplyDelete
  11. Astagfirullah... sanggup org tu buat mcm tu... kejam betullah. Buatlah solat hajat & terus berdoa selepas solat... klu saya pun jadi geram... merosakkan betul lah!...

    ReplyDelete
  12. betul2 dugaan ni Fiza...harap fiza terus bersabar....klu fiza nk tukar nombor pun susah gak kut...sbb nanti customer nak call...dah x boleh contact...mmm apa2 pun buat report polis dulu

    ReplyDelete
  13. Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul..sesungguhnya doa orang yang dianiayai dimakbulkan Allah..InsyaAllah....semoga dengan apa yang dilakukan oleh pelakunya..dibalikkan dengan kemurahan rezeki buat fiza dalam bisnes shaklee....

    ReplyDelete
  14. Kena banyak bersabar ye... Allah maha mengetahui. Berfikir dulu sebelum bertindak ye...kerana kita bukan manusia yg setaraf dengan mereka. :)

    ReplyDelete
  15. ya Allah ...sape yg busuk hati jahat sgt sanggup buat mcm tu....ape laa takde otak...tak memasal nombor tu jadi hot...mesti pening kan sms ngan call yg masuk....aduh..dpt lieya bayangkan.....harap org yg sebarkan tu kene laa 'dolat' fiza...ye laa doa org teraniaya kan senang dimakbulkan Allah....byk2 kan doa dan tawakal ye awak...

    ReplyDelete
  16. Ya Allah beratnya dugaan sis. sabar banyak2 moga cepat masalah nie selesai amin

    ReplyDelete
  17. morning.akak.tahniah.akak menang mini ga intan berlian.cepat send details ye.hihi

    ReplyDelete
  18. mmm.apa la punya olang.
    bawa bawa tobat la kan.hidup nak menganiaya org je khojenya.. haishhh
    sabaq ye kak.walaupon amat perit utk laluinya.

    ReplyDelete
  19. Siapalah yang punya kerja tu ye... tak pe... doa banyak2... doa org teraniaya ni makbul.

    ReplyDelete
  20. ya allah..teruknyeee yang sebarkan tu...

    asal lak dia buat camtu..

    psiko ke ape.

    ReplyDelete
  21. Sabar lah noks.....nanti dia ada bahagiannya sendiri tu.

    ReplyDelete
  22. balasan akhirat menantinye di sana. bertabahlah dengan ujian ini. teruskan berdoa moga Allah bukakan pintu hati si penJAHAT utk jumpa dan minta maaf dengan kau. jgn berdendam, percaturan Allah itu hebat, mungkin hari ini dia gelak besar tapi kendian hari, merana seumur idop... mana kita tahu kan.

    ReplyDelete
  23. sape punya kerja la yg sebar no hp org..memang xde kerja betul.

    ReplyDelete
  24. tak settle lagiler yerk... alahai susahnyer kan.. tukar no lainler kot... tapio tuler kitani ada undang2 tapi tak boleh nak pakai gak... kena jumpa lawyer kita bukannyer ada duit...harap orang yang jahattu terimalah balasannyer...

    ReplyDelete
  25. Sampai hati mereka buat onar ye Fiza....tak pe, selamat didunia tak semestinya mereka selamat diakhirat

    ReplyDelete
  26. salam k.fiza..
    gerammnye..
    kalo akak jumpa..panggil cma sekali tau..lepas akak siapkan dia..cma pulak nk sipakan dia... grrrr...

    ReplyDelete
  27. yaAllah..sampai mcm tu skali ya Fiza...manusia apakah??
    sabar byk2 ya Fiza...kuatkan hati tu...moga satu hr tersedar orh yg buat mcm ni dgn Fiza...

    ReplyDelete
  28. doa byk2 je Fiza, Allah maha mendengar lagi2 doa org yg teraniaya

    ReplyDelete
  29. semoga satu hari nnt fiza dpt tau siapa yg aniaya tu. Mmg saiko giler dia tuh.

    ReplyDelete
  30. Mcm mcm la prgai org nih.. xphm la...bnd bnd nih yg boleh myebabkan bnd bnd yg tak diingini blaku..

    ReplyDelete
  31. Mcm mcm la prgai org nih.. xphm la...bnd bnd nih yg boleh myebabkan bnd bnd yg tak diingini blaku..

    ReplyDelete
  32. Mcm mcm la prgai org nih.. xphm la...bnd bnd nih yg boleh myebabkan bnd bnd yg tak diingini blaku..

    ReplyDelete
  33. Ya Allah... bahayanya lah kan.. ada jugak orang peel camtu.. ntah apa niat dia pun xtau la... fiza jaga diri tau

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive