Untungnya bila basuh Baju Kerja SUAMI!!!

Thursday, April 24, 2014



Nampak tak apa yang aku cuba nak sampaikan...hehehe...Sebelum tu nak tanya soalan cepu mas. Uols kalau basuh baju kerja suami, duit dalam poket seluar/baju tu uols simpan ker atau bagi balik kat suami? Haaaa...sila mengaku cepat...Uols amik khennn...Ker kalau duit beso² simpan. Duit kecik² bagi balik...ekekeke...

Biasalah...klo nak basuh baju kerja suami, even baju kita sekali pon, mesti nak check dulu harta karun dalam poket tu kan, Macam aku ni suka letak tisu dalam poket. Macam si suami plak suka letak cotton bud dalam poket *bocor rahsia. Kalau terlepas pandang, memang ngan tisu² skali lah aku mesin. Pastu putih² baju seluar dalam mesin tu dek kerana melekat tisu² yang di basuh skali...ppfftttt...

Bukan tisu ngan cotton bud jer, dengan duit² skali kena mesin. Pada hal dah double check. Pasal duit dalam poket seluar/baju. Aku cakap terus terang...memang aku amik...hahaha...Tapi aku letak dalam tabung khas. Haaaa...curlass ko jot. Siap ada tabung khas tu. Kiranya tabung basuh baju lah. Kalau jumpa duit jer, terus letak dalam tabung. Kekadang duit biru, kekadang duit hijau dan kekadang duit merah. Tapi tak pernah lagi lah jumpa duit ungu. Kalau duit ungu memang selamat masuk poket aku lah...hahaha...tipu jer. Kena lah tanya si suami dulu. Sebab duit beso khenn.

Duit tabung basuh baju ni kalau sesak² boleh lah aku pakai. Buat belanja anak skolah kalau tak der duit kecik ker kan. Buat top up duit minyak kalau duit dalam bank tak cucuk lagi. Sorry yer abam sayam. Halalkan lah duit tabung basuh baju tu untuk kegunaan sayangmu ini yerp. Abam sayam pon tak pernah tanya mana duit dalam poket seluar.baju dia...ekekeke...

Note: Dalam kerisauan dan kesedihan. Pagi tadi hantar kimi, Tinggalkan anak dara tu sebab dia tido lagi. Sampai jer rumah tgk qahirah tgh nangis. Sakit kepala katanya. AKu tanya kenapa? Jatuh dalam bilik air...uuwwaaaaaa....jatuh masa nak buang air lah tu. Ibu minta maaf kakak. Kakak tido. Ibu kejut susah sgt nak bangun. Check kepala tak der benjol. Tapi kerisauan tu tetap ada. Takut dia ada muntah² ker. Harap tak apa² anak dara aku nan sorang tu. Wassup kat penhasuh nursery tak reply plak...huhuhu...Bz agaknya.


You Might Also Like

33 komen

  1. mesti cek sebelum basuh, tapi jarang jumpa harta ...hheee...

    ReplyDelete
  2. selalu jumpa duit hubby.. sy akan letak kat atas peti ais.. tgk2 dah takde dah kat situ.. hahaha.. mesti hubby ambik la tuh.. kiki

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak fiza, hahaha tahu takpe. mak sheila selalu dapat duit besar dalam poket seluar along sheila. wakakakaaaa kadang tu saja je kami tak bagitau along duit besar dia dalam seluar. nanti dia tercari2 mana duit dia hilang. ahhaha lawak sungguh. singgah menabung digi sini~~~

    ReplyDelete
  4. Untungnya kak..kelassss ada tabung khas lagi yer.. bijak2.. =D

    ReplyDelete
  5. aah, kami pun ada tabung gak hehe...

    ksiannya qahirah huhu..harap x apa2..

    ReplyDelete
  6. saya pulak tak pernah cek baju suami atau baju saya setiap kali nak masuk kat mesin basuh. sebabnya dah cek siap2 sebelum letak baju dalam bakul baju kotor. means, sebelum letak kat bakul tu, segala harta karun dalam kocek mesti dah dikeluarkan. :)

    ReplyDelete
  7. hehehe siap ada tabung duit jumpa basuh baju ek ekekek

    ReplyDelete
  8. semua tgn isteri...bila balik kmpung dan sebagainya en somilah...

    bab lipat kita juga..bertimbun..tak pe janji basuh...kan

    ReplyDelete
  9. selalu hubby zura yang cuci(mesin) baju.
    tapi kadang2 bila zura tolong dia jemur.. ada gak jumpa duit dlm mesin basuh.
    selalunye kalo duit syiling zura akan masuk lam tabung.. duit kertas letak atas rak.
    nanti hubby tanya duit siapa..zura cakap lah jumpa lam mesin basuh. selalunye hubby amik. hehehehe.

    ReplyDelete
  10. Lain pula dgn saya...tugas saya adalah basuh baju, maka isteri xkan jumpalah apa2 pun...hehe. (senang jer basuh baju, campak dalam mesin jer...)

    ReplyDelete
  11. Rezeki tu, jarang terjumpa sebab en somi ni akan keluarkan semua dulu baru letak tempat basuh. so tak de rezeki macam tu heee :) sian kakak jatuh, harap jatuh biasa ja.

    ReplyDelete
  12. saya pun buat tabung hasil mesin basuh. buat tambah2 belanja dapur

    ReplyDelete
  13. kty kalo sikit mcm rm5 atau 10 kty amik je .. tp kasi tau lah .
    kalo byk pulangkan balik.

    alor sian kakak.. inshallah takde apa kot kakak .

    ReplyDelete
  14. abg2 iman pun mcm 2.rasa nya dyorg ni dah byk sgt duit kot smpai lupa nk amik duit 2

    ReplyDelete
  15. salam.. sori lama x sBW.. baru ada mood..hehe...

    mmg untung kalo basuh baju ni.. ada je jumpa duit.. ngeee~ paling best, pernah basuh baju..jumpa RM50.. keh keh...

    ReplyDelete
  16. salam k.fiza..
    hahahaaaaa..... cma pun sama.. tapi selalunye bagi asben,kalo die amek balik senyap je la.. kalod ie bagi..senyum habaq hang!

    ReplyDelete
  17. Saya dah lama tak basuh baju sendiri huhu.. :D

    ReplyDelete
  18. Memang selalu check noks...tapi kalau ada yang terselit kat poket hubby tu, jujur ni, tak pernah ambik, bagi balik kat dia juga..hehe

    Nokss...masa ko hantar kimi tak ada orang jaga ke adiknya...risau pula aku baca bila ko tinggalkan dia sebab nak hantar abangnya...huhu

    ReplyDelete
  19. noe biasa gak...mesin sekali ngan duit2...tapi klu noe jumpa...sah masuk dalam dompet noe terus...hehehehe...
    moga kakak x apa2...

    ReplyDelete
  20. tak de tanya2 dah..memang masuk beg saya dengan lafaz Alhamdulliah...

    ReplyDelete
  21. Kakak rasa samalah kita tapi kalau anak kakak yg cuci dia tak ambik tau Fiza walau seringgit mesti tanya kakak/abang.

    ReplyDelete
  22. saperlar x sayang bini, tapi ade mak kann., kanns., ehhHee

    ReplyDelete
  23. cotton bud & tissue ko x masukkan skali dlm tabung khas tu ke nyah? hahahaha

    ReplyDelete
  24. Kalo sy bsuh suar atau baju suami duit syiling byk...hahaha

    ReplyDelete
  25. Memang selalu berlaku Fiza...kadang tu dah check dah betul betul rasanya tapi masih ada yg tercicir .....duitlah yg selalunya...tu yg mesin basuh pun selalu meragam tu haha

    ReplyDelete
  26. emmmm tak pernah jumpa plak. sebab selalunya hubby letak sendiri seluar n baju dia dalam bakul, dia yang masuk dlm mesin, n dia yang keluarkan n dia jugak yg sidai.. opsss... memang selalunya bab membasuh hubby lebih cepat, tapi bab lipat kut setinggi gunung pun.. kat situ ler jugak hihihi

    ReplyDelete
  27. ermm kalau ada... simpan ajelah, dier bukan tau pun hehehe.. la siannyer kat anak tu , seb baik xde apa2. Moga semuanyer ok yer

    ReplyDelete
  28. tak penah amik pun... ntah... selalu pulang balik kat bakul barang2 hubby...

    ReplyDelete
  29. alahai sian qahirah.hpe x da pa pe la kan.

    akak, sama la dgn cikabe saya.suka letak cutton bud dlm poket seluar.. hihi

    pasal duit tu sy masukkan dlm bkas khs juga. buat modal utk isi air mesin.hihi

    duit kertas jrg jumpa dlm poket sluar sbb cik abe mmg jns terus masukkan dlm wallet. selalunya duit syiling la byk

    ReplyDelete
  30. kalau kira ambik, tapi bagitau dulu. tak pulangkan dah la. bagitau bukan mintak izin kahkahkah :p, selalu check sbb suami suka simpan sapu tangan tak bawak keluar. sekali rezeki kan.

    Ya Allah moga2 qahirah tak pape la amin

    ReplyDelete
  31. hehehe.,.. bagus fiza minta izin dulu. kalo saya, tak kira la jumpa duit berapa pun kalau basuh baju suami, tak rasa apa pun sebab duit dia tu adalah milik bersama. duit rumahtangga. kalau saya amik pun still kena jimat juga. takleh nak shopping sesuka hati.

    ReplyDelete
  32. selalunya kalau jumpa dlm mesin simpan terus.. hehehe

    ReplyDelete


Baju Muslimah Kanak-kanak

Labels

Instagram

Facebook Page