D'HERBS Terlajak Laris | Lipstik Collagen

Monday, May 26, 2014


To be honest, aku ni bukan lah jenis kaki makeup . Gi office pon setakat pakai lip gloss jewr. Itu pon kalau teringat nak pakai. Kalau tak memang gi kerja dengan natural beauty gittew. Lipstick lagi lah. Dah lama aku tak membeli lipstick. Orang lain sibuk kumpul gadjet makeup, aku.....kumpul duit jer lah...muahahaha...Tak reti aku nak pakai eye shadow, blusher, eye liner dan yang sewaktu dengannya lah. Biar tak cantik di mata orang, janji cantik di mata Suami dan Allah, yer dop.

Errkkk...dah tergelincir dari landasan citer aku ni. Pada hal nak citer pasal Lipstick Collagen D'herbs ni jerw. Terbaca kat blog kak TAB @ Herba Tihara pasal lipstick ni. Tetiba terus terminat plak nak mencuba. Pada hal selalu jer tengok lipstick. Tapi tak der keinginan plak nak membeli. Biasalah kan, pengaruh laman sosial. Nampak benda baru suma nak beli. Macam duit banyak sangant...ppfftttt...Apa yang menarik dan tertarik sampai nak beli ni? Meh baca pasal lipstick collagen ni:

LIPSTIK COLLAGEN

Pelbagai faktor boleh menyebabkan warna bibir nampak kusam, tidak menarik, merekah dan mengelupas apabila menggunakan lipstik yang terdapat dipasaran. Tetapi menggunakan Lipstik Collagen Treatment, masalah bibir tidak berlaku lagi.

KHASIAT LIPSTIK COLLAGEN

1. Sebagai penyeri warna bibir semulajadi mengikut suhu badan dan darah.
2. Melembapkan bibir yang kering dan merekah.
3. Sesuai juga untuk bibir yang gelap akibat merokok dan faktor keturunan.
4. Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita.

KANDUNGAN LIPSTIK COLLAGEN

1. Gamat-antioksidan semulajadi yang bertindak memberi perlindungan terhadap radikal bebas punca kerosakan dan kemerosotan sel. 
2. Minyak Biji Anggur merupakan antioksidan yang baik yang dapat menghalang radikal bebas merosakkan kulit. 
3. Collagen menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan maka menegang, menganjal dan melembapkan kulit. 
4. Propolis sebagai penetral racun dalam tubuh dan sekaligus anti oksidan kuat

Haaa...menarik kan. Kalau uols ada masalah Bibir kering? Lipstik tidak tahan lama? Bibir Mengelupas dan sensitif? Atau bibir pucat, gelap dan kusam? Jangan risau, in shaa allah, Lipstick Collagen D'herbs in dapat menjadikan bibir anda seksi macam Angelina Jolie...ekekeke...Kalau dah buat testimonial, kena lah ada gambar kan. Nah:


Bibir aku memang jenis kering. Tapi bila pakai lipstick collagen ni bibir jadi sihat. Tak der pengelupasan...erkkk...dah macam pengelupasan kulit pulok...ngeee...Yang best, kaler bibir jadi semulajadi ikut suhu badan dan darah. Tak yah susah² nak pilih kaler lipstick. Calet jer lipstick collagen ni, bibir dah bertukar kaler dengan sendirinya. Kaler pink uols. Berkilat plak tu. Tapi kalau bibir korang bertukar jadi hitam, tak dapek den nak nolong...hehehe...

Kalau uols rasa nak bertukar lipstick, bley lah try ni. Jangan sampai orang tegur "Eeeeeeee...muka jer cantik, tapi bibir kering, kusam dan pucat"...haaaaa...Memang nak kena pelempang kokodal lah orang yang celupar tu...kahkahhak...gurau jewr. Sila contact kak TAB @ Herba Tihara. Bukan lipstick jewr, ada macam² lagi. Gi terjah. Service thorrbaikkk.

Note: Kalau ada sesapa nak buat produk review, boleh lah panggil aku...ekekeke...Ok kak TAB, tugasku dah selesai ☺☺




You Might Also Like

34 comments

  1. 2 kali beli, 2 kali jg patah waaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. zee pon jenis takleh pakai lipstik..
    asal pakai jer bibir mesti kering..lipgloss pon sama jugak..
    bedak pon tepek anak punya..

    teringat pulak iklan lipstik ni..hehehe..kelakar..

    ReplyDelete
  3. hahhhaa malas ler nk berlipstik kadang2 anak pn nk gak menerai huhuu...

    ReplyDelete
  4. jemah pon pakai gak liptik ni...alhadmulillah dah 2 tahun pakai..mmg nampak hasil..bila pakai, rasa yakin je...sebab bibir memang terus kalo pakai liptik ni..yang penting bila bibir kering, mmg best pakai, rasa lembap je..jemah mmg tak leh pakai liptik lain, sebab kalo pakai, mesti sakit, pedih kat tepi2 keliling bibir tu, macam pedih mengcengkam....jumpe doc, doc kata alergik liptik..tp lepas pakai ni alhamdulillah tak da dah sakit tu....

    ReplyDelete
  5. Boleh cuba bagi mereka yang ada masalah macam ini kan akak.

    ReplyDelete
  6. Pasni nak kena cari satu nie ...
    Ok jugak untuk bibir yg selalu kering ..
    Tq info ya Fiza..

    ReplyDelete
  7. eeh.. terlajakk laris.. hohoo

    btw, dah follow blog neh .. ~ #1154 :)

    ReplyDelete
  8. mcm model sepitik ko nyah hehehe..

    ReplyDelete
  9. Salam fiza, saya kalo pakai lipstik, satuuuu tuuu je la..takde 2 atau 3 lipstik, skrg ni pakai lipstik sendaya tinggi, dia cam magic lipstik la, ikut darah n suhu badan la kot.. lipstik ST ni bg Me best la.. habis nnt nak try lisptik DHerbs lak laa.. heee~

    ReplyDelete
  10. terlajak cantik bibirnya ya...hmm

    ReplyDelete
  11. Iklan yang muncung2 bibir mulut tu eh... Kalau serasi tak salah mencuba.

    ReplyDelete
  12. ingat nak try jugak produk ni..macam menarik je,,

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah fiza pun dah serasi dengan lipstick kolagen ni
    colornya natural gitu kan,
    terima kasih Fiza sudi jadi customer kak Tab
    n terima kasih sudi luangkan masa buat review ni :)

    ReplyDelete
  14. klik2 lactacyd n nestum utk fiza n the kids :)

    ReplyDelete
  15. Kite gie opis lansung xpakai liptip pun..sbb setiap lagi mmg akan jd kelam kelibut..hehehe

    ReplyDelete
  16. Ok juga lipstik ni kan noks...nampak natural jak :D

    ReplyDelete
  17. wahhh terlajak laris dah ni fiza ;)

    ReplyDelete
  18. Fiza ni dah macam jadi duta pulak - kakak terus senyum teringat iklan tv yg muncung-muncung bibir jadi merah:)

    ReplyDelete
  19. salam k.fiza..

    hihi.. dah boleh jadi ,model terlajak larisss gitew...
    ada baca pasal kelebihan lipstik kolagen ni.. tp masih belum berkesempatan utk mencubanya... tungguuuuuu

    ReplyDelete
  20. aku pun pakai ni fiza..
    tergoda haha

    ReplyDelete
  21. haa..terkejut tengok iklan ker sis eeh.alah kalau terasa nak beli tu beli jer heee

    ReplyDelete
  22. owh, yang iklan sampai lelaki pun pakai lipstik ni kan

    ReplyDelete
  23. Bunda ada beli dsn guna....bagi orang berusia macam bunda memang best sangat...bukan saja utk kulit bibir yg kering tapi warnanya juga natural...tak begitu menonjol...

    ReplyDelete
  24. Fiza, akak letak dalam entry akak link ni boleh tak ? :)

    ReplyDelete
  25. alhamdulillah bibir bukan jnis kering dan menggelupas.

    ReplyDelete
  26. Rasa cam nak buat produk review jer kat blog ni,insyaallah nanti saya datang semula..nak kena pikir2 dulu
    bisnes simkad

    ReplyDelete
  27. saya guna tak sesuai. bibir jadi menggelupas

    ReplyDelete
  28. Akak ni mmg bibir sensitif. Bila pakai lipstik, mulalah bibir gatal2 dan berpasir rasa bibir. Bahagian tepi bibir kering merekah dan bila ketawa berdarah. Akak cuba pakai lipstik D'Herb Collagen yg ikut warna darah. Mula2 memang ok dan Akak dah pakai hampir 20 batang.... Tapi akhirnya masalah bibir di atas menjadi balik dan sekarang tak tau nak pakai lipstik brand apa.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive