Suami...kalau cari barang tak jumpa TAPI kalau Isteri cari terus jumpa ☺☺

Wednesday, May 07, 2014

Aku tertarik dengan perkongsian dari FB Hamka (Kereta Mayat) ni. Meh baca.


Memang betul apa yang diperkatakan tu. Sebab memang slalu jadi kat kita kaum isteri ni khenn. Bukan main mencari² lagi benda yang dicarinya. Contohnya singlet. Habis diselongkar nya. Al maklumlah...bila kain baju tak sempat nak berlipat. Penuh lah katil dengan timbunan baju.

Cari punya cari tak jumpa. Pada hal benda tu ada depan mata sebenarnya. Nak isteri dia ni jugak yang cari. Bila isteri dia yang jumpa...senyum jer lah sambil jengil mata. Pada hal dah geram sebab benda yang di cari tu memang ada. Sama juga lah barang² dalam bag. Tak jumpa memanjang. Alasan suami 'erkkkk...puas dah abang cari. Tak jumpa gak. Macam mana za cari boleh jumpa. Magic ni'. Amboiiii....ayat. 

Power seorang isteri kan. Mungkin sebab dah tugas isteri menjaga barang² suami dan juga barang anak². Even tersorok macam mana pon, tetap si isteri boleh jumpa. 

Note: Kalau cari dengan mulut  memang tak jumpa kan...hehehe...




You Might Also Like

34 comments

  1. haha..betul jugak tu.tp kekadang sy pun tak jmp cari brg.then hubby cari jumpa..so,50-50 je la...

    ReplyDelete
  2. jangankan sumai
    anak lelaki kami yg sulung pun sama
    jenuh bgi istruction
    betul2 benda tu kat perut dia pun xnmpk
    sabo jelah

    ReplyDelete
  3. Hmmm....macam terkena batang hidung sendiri jer hehe

    ReplyDelete
  4. mmg geng la kiter mak2 ni kan....

    ReplyDelete
  5. Sama la ngan kita.. kalu dia cari mmg tak jumpa.. pastu siap suruh cari.. nnt dia balik benda tuh dah ada depan mata dia.. hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha i loike!
    setuju sangat :)
    tp biasala lelaki mana nak ngaku, ego tggi hehe

    ReplyDelete
  7. me nasib baik semua baju hubby asingkan siap2 masa angkat dari ampaian.. so barg dia dia cari sendiri.. so kain baju dia nak pakai dia urus kan sendiri.. so etakat la alhamdulillah tak yah pening2 nak cari itu tak jumpa ini tak jumpa.. hehehehe sebab sendiri simpan..

    cuma baju anak2 je bila bercampur.. pening aa nak selongkar..

    ReplyDelete
  8. Hahahahahahahahahaha.. tergelak baca post FB tuh.
    memang pon kan!!!
    kadang2 kita dh bagitau kat situ kat sini.. x jugak jumpa.
    kalo geram sangat kan.
    zura kata.. carik ngan mata ke ngan hidung??
    hahahahahahahhaha.. geram sebab bende nye senang jer nak carik.. tapi boleh kata x jumpa.. ahaks!

    ReplyDelete
  9. erm...mmg betul lah tu Fiza... klu hubby yg cari mesti tak jumpa...geram kekadang walhal benda tu ada pun...ehhehe...sllu nya carik stoking tak jumpa...:)

    ReplyDelete
  10. salam k.fiza..
    hihi..itulah power seorang pempuan bernama ibu dan isteri :)

    ReplyDelete
  11. macam farah pulak terbalik akak... selalunya husband yang selalu igt mana farah letak barang2.. hehehe

    ReplyDelete
  12. hahhaa... lawak pun ye baca entry ni.. ade ke ilmu hitam.. huhu..

    ReplyDelete
  13. Kebanyakan lelaki mmg cam tu kot! nak bermanja katanya... hehe

    ReplyDelete
  14. BETUL2...setuju sgt...lagipun bab2 kain ni kite yg lipat so kite je tau kat mane celahnye disimpan kan...takpe2 anggap jek nak manje2 ngan kite hahaahaha walo pun kdg2 sakit ati gak...

    ReplyDelete
  15. hihi. ye jugak kan.. tp ada masa isteri cari x jumpe.. mintak tlg hubby baru jumpe.. haha.. deqlalah tu.. :p

    ReplyDelete
  16. haah lah, biasanya orang laki payah nak jumpa bab cari2 barang ni kan :)

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum fiza...betul tu mmg kekadang hubby mama pun mcm tu...bila kita cari cepat jer dptnya...;)

    ReplyDelete
  18. dorang ni memang kan... tapi comeyyyy. konon nak attention la tu tanya itu ini, tapi kadang2 tu geram kan.

    ReplyDelete
  19. sebab tu la kita ni isteri. isteri ni memang sangat teliti, akan ingat hal ehwal rumah tangga setiap inci rumah.

    ReplyDelete
  20. fiza, boleh tinggalkan postal detail untuk saya post hadiah giveaway.

    ReplyDelete
  21. samela ngan suami Asiah jugak...sokmo je cr brg tak jumpe...:)

    ReplyDelete
  22. astaga..mmg betul2 terjadik..mmg gitu kut..kadang smp bertekak2 ngan somi..die crk barang xjmp pastu bile kite kate ade, die kate xde..kite gie crk kat tmpt sama die crk..sekali ade.."carik smbl mata pejam smp bebila xjmp..kihkihkih"..

    *nak manja2 ngan isteri kut..-sangka baik-"

    ReplyDelete
  23. hehehe mcm biasa dengan ayat cari dgn mulut tu

    ReplyDelete
  24. itu tandanya...mmg semua benda isteri kena fikir...

    ReplyDelete
  25. HAHAHAHA .. SAJA NAK PERHATIANLAH TU.. KDG GERAM JGK .. PADAHAL ADA JER KAT SITU² JUGAK

    ReplyDelete
  26. memeh bermasalah sungguh tu heee

    ReplyDelete
  27. Heheheee mcm ada sikit2 tempias kat titew je tew huhu.. :D :D

    ReplyDelete
  28. hehehe yang ini perkara biasa dlm rumahtangga fiza

    ReplyDelete
  29. ayat last tu sy selalu guna dgn cik abe.
    kita pi skli j dh jmpa...

    ReplyDelete
  30. hahaha.. selalu juga jd pergaduhan kt umah bila ayah cari brg xjumpa.

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive