ABC + TAPAI = Nikmat tak terkata

Tuesday, June 17, 2014


Semalam tayang Blueberry Cheesecake ngan Baked Macaroni Cheese. Harini tayang ABC plak. Memang bakar line betul tau...hehehe...Biasalah khenn, musim El-Nino ni. Panas nya semacam. Dengan bahangnya lagi. Mandi pon tak terasa sebab air paip pon dah tak sejuk. Suam² kuku jewr. 

Teringat tapai yang kakak aku bagi tu ada lagi. Sedap gak kalau makan ngan ABC. Balik smalam terus singgah kedai beli ABC. Apalagiii...penyejuk tekak dimalam hari dikala cuaca panas lah jawabnya. Makan plak ngan tapai...perghhhh...sila lah bayangkan betapa nikmatnya...hahaha...Kalau makan hari² boleh mengundang sakit tekak. Aku ni jenis jarang nak minum air² sejuk nih. Kalau gi kedai pon order air suam. Sebab bley lemah badan dibuatnya. Tapi bila melihatkan keadaan cuaca skang ni memang aku surrender wei. Tapai ada lagi tu. Rasa macam nak repeat lagi ABC...hurrmmmm... 

Note: Jerawat oh! jerawat. Dalam banyak² tempat kat muka ni. Dalam lubang hidung gak ko nak tumbuh. APTB...ppffttt...



You Might Also Like

28 comments

  1. wow sedap minum tengah panas2 macam ni Fiza..

    ReplyDelete
  2. Tak pernah try ABC tapai... pulut cendol pernah :-)

    ReplyDelete
  3. abc kampung melayu paling top..tetiba teringat...huhuhu...memang sedap

    ReplyDelete
  4. oh no tapaiii...my faverettttt

    ReplyDelete
  5. ARGGHHH XMOO BYGKAN NI TGK PUN DAH TERLIUR HUHUHUHHU

    ReplyDelete
  6. ini betul2 punya fusion! hahaha
    tapi makan tapai org kata panas badan..huhuh

    ReplyDelete
  7. sedapnya tapai..tapi saya kalau makan tapai mesti dok sakit pala...

    ReplyDelete
  8. hoi note bawha tu kelakar ok!

    ReplyDelete
  9. amboiiii sedap niiii makan plak waktu panas mmg heaven gilaaaa...

    ReplyDelete
  10. perghhh.ABC mkn dgn tapai.thorrbaikkk~

    ReplyDelete
  11. Tak pernah rasa... tapi macam menarik je...

    ReplyDelete
  12. tapai ubi ke tu fiza?? mmg sah sedap nya...noe dah siap kecap air liur :)

    ReplyDelete
  13. sedapnya kan fiza, mmg layan kalau mkn time cuaca panas ni

    ReplyDelete
  14. Tak pernah pula dengar atau makan tapai dengan ABC.

    ReplyDelete
  15. kalau tak sakit tekak, dah lama cari ni.

    ReplyDelete
  16. ABC..minum time cuaca panas2 sgttt lah soothinggggg...;D

    ReplyDelete
  17. salam k.fiza..
    huhuh..disebabkan cma tak mkn tapai..jadinye abc tu mmg mengiurrrkan.. hihi

    ReplyDelete
  18. ABC mmg layan klu panas2 ni.. tp saya tak pernah pula cuba makan dgn tapai..

    ReplyDelete
  19. Wow!! tengah panas-panas ni terliur sungguh =p

    http://butikgebugebu.blogspot.com/2014/06/simptom-gout-dikurangkan-dengan-set-gout-shaklee.html

    ReplyDelete
  20. wahh sedap nya abc tapai tu :)

    ReplyDelete
  21. bru pekena ABC jga hri tu.tp tak mkn tapai.
    tajam kn..hihi
    nk kna repeat ke fradoo la pulak..

    ReplyDelete
  22. mmg sedap..tapai boh dalam cendul pulut pun sedap..

    ReplyDelete
  23. Musim2 panas nie pekena ais kacang memang heaven la kak.. =D

    ReplyDelete
  24. alamak terliur la pulak.. hehee. dh puasa ni. sedap tu

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive