Tarah...Jangan tak Tarah!!!

Wednesday, June 11, 2014

Sopan jer duduk ☺

Sila duduk dediam yer ustaz Qhalif. Abah nak tarah rambut tu. Memandangkan rambut Iman Hakimi dan Iman Qhalif ni cepat sangat panjangnya. Maka jalan penyelesaiannya adalah beli mesin potong rambut. Jimat sket duit. Sekali potong dah RM5-6.00. Kalau 2 kepala dah berapa kan. Pastu sebulan 2-3 kali nak kena gunting rambut. Cer kira berapa jumlahnya. Dalam jaman barang serba naik ni kena lah berjimat cermat sket.

Nasiblah si ustaz qhalif ni jenis dok diam time orang potong rambut. Cuma asik nak kibas² jer lah rambut dia yang jatuh kat badan tu. Ok gak En. Husaini ni potong rambut anak² dia. Ada bakat dah ni lalink. Mana tau bley buat keja part time gunting rambut khenn. Tak pon buka kedai gunting rambut ker nanti...hehehehe....

Note: Mata si ustaz tu dah mula bertahi. Panas dalam agaknya. Apa lagi ubat sakit mata yang paling power kalau bukan Susu Ibu kan. Alhamdulillah....tak bertahi dah. Memang thorrbaikkk lah.



You Might Also Like

36 comments

  1. dia mau gak duk diam.. kalo anak jue hat Qeram jenuh puaih kelupuq macam kena bunuh.. punyalah tak nak gunting rambut.. last2 mesin pun bertarah rambut.. hehhehe

    ReplyDelete
  2. lagi senang kalau dah kat rumah ada satu macam nie...kalau nak ke kedai pun,menunggu nak menggunting tu makan masa jugak...

    ReplyDelete
  3. wahh..beraninya tarah sendiri..kalau suami ecah tu mau menggigil2 tgn..haha..risau xreti duduk diam..nasib baek la ustaz kecik ni ley dok diam..

    ReplyDelete
  4. hehe
    anyway anum dah url nie yang baru
    http://anumkhairil.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. hehehhe...boleh buat part time tu...

    ReplyDelete
  6. baikknya ustaz kecil menadah kepalanya ditarah abahnya.

    ReplyDelete
  7. Salam Fiza.. sama lah babah Pa'e, dah lama beli mesin potong rambut sndiri...tapi kekdang tu sy tak suka plak bila baba yg potong..takde pesen.. haha

    ReplyDelete
  8. kalau pandai bule la tarah sendiri..jimt

    ReplyDelete
  9. budak klu dipotong rambutnya , mmg gerak jer kepala dia ...

    ReplyDelete
  10. kami pun potong rambut anak2 sendiri je.. tapi suami saya lah.. saya tak reti.. nanti potong macam kena tokak ngan tikuih.. hahaha..

    ReplyDelete
  11. Salam K.FIza..
    hihi..diam je duduknya..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah lah kan dia duk elok2 jer..
    susu ibu penuh berkat :)

    ReplyDelete
  13. berani abah tarah rambut Qhalif..boleh jimat duit kan kalau boleh potong sendri..;)))

    kalau si daddy qisya xberani..nak potong kuku org lain pun xberani inikan pulak rambut..hehehe..

    ReplyDelete
  14. Dlm pada kata diam tengoklah tangan dia tu Fiza tetap nak menguit juga. Mana ada budak sihat boleh dok diam:)

    ReplyDelete
  15. kalo anak lelaki memang kena kerap potong rambut kan~
    memang beli mesin potong rambut tu adalah langkah terbaik.
    bila2 jer boleh potong sendiri. hehehe

    ReplyDelete
  16. saya pun beli mesin sendiri je..dengan kepala2 ayah pun pakai mesin tu..tak de pesyen kpop bagai..tarah kasi pendek je..hehehh

    ReplyDelete
  17. ahahaa.. comell jaa qhaliff.. ~

    ReplyDelete
  18. kalau selimut dengan kain panas plak nanti kan.... supaya rambut tak kena badan

    ReplyDelete
  19. PANDAI JUGA AYAHNYA MEMOTONG RAMBUT.. SAYA TAK PANDAI..

    ReplyDelete
  20. hahaha mcm tarah bukit pulak ayat ko nyah..

    ReplyDelete
  21. fiza... kalo ade girl, tak yah sibuk nak tarah2 rambut, heheeh.. anak laki2 mmg kene gunting/cukur nipis selalu la...twin skrg ni tgh gigih panjang kan rambut.. rambut dowang ni tak brape nak ade nipis je.. hehehe... my twin tgh demam, tadi baru bagi dowang makan ubat kat taska...

    ReplyDelete
  22. sesetengah anak kecil menangis bila dengar bunyi mesin tu...

    ReplyDelete
  23. bagus, potong sendiri je rambut anak2. Untung kalo confident dan ada bakat ni. Mcm mak saya zaman2 dulu pun rambut anak2 semua dia je yg potong sendiri. Takde gi kedai2 nya.

    ReplyDelete
  24. ramai yg sakit mata skrg ni fiza, wah hensemlah dah berambut pendek ye

    ReplyDelete
  25. Jimatt... jimatt.. terbaek... husband idah pun beli mesin ketam rambut tapi dia pakai tuk dia jer... nak mesin kepala anak2 dia tak berani... :D

    ReplyDelete
  26. betul tu, buat sendiri lagi jimat, nk kontrol pun senang..hehe

    ReplyDelete
  27. Hehee.. comel je kena gunting rambut.. :)

    ReplyDelete
  28. Hehehe ok la tu ..hubby Lya takleh buat dia takut anak2 bergerak ..potong kat kedai jer la nampaknyerr ..

    ReplyDelete
  29. Nasib baik abahnya ada skills potong rambut.. hehehe.. jimat duit kan kak.. =D

    ReplyDelete
  30. beli mesin potong rambut tu mmg betoi2 penjimatan... bagus2 :-)

    ReplyDelete
  31. ok la buka kedai gunting rambut sendiri. kt rumah pun nina mintak mak tlg potong kan. hehehe. rambut cepat panjang jd rimas

    ReplyDelete

Popular Posts

Labels

Blog Archive